torsdag, september 02, 2010

Varför är alla feminister så tysta nu när ni verkligen skall höras?


Sanna Rayman skriver på ledarplats i SvD om en SFI-klass där män från Uzbekistan ställt krav på att kvinnorna skall "vara tysta när män lyssnar". Kvinnorna skall enligt de uzbekiska männen sitta bakom en skärm (från början fanns säkert krav på skilda klassrum). Man har också konstaterat, föga förvånande, att denna ordning där kvinnan skall tiga och inte ens synas i församlingen, inverkat menligt på inlärningen av det svenska språket. Så här beskriver Rayman situationen på skolan.


På Hjalmar Strömerskolan i Strömsund har muslimska män, främst från Uzbekistan, infört nya värdegrunder för undervisningen. Här har det ställts krav på könsseparerade klasser, på att kvinnor inte ska få tala när män lyssnar osv. Det har, föga förvånande, inverkat menligt på kvinnornas talträning och utbildning överlag. Och än värre – skolan har även tidvis gått separationskraven till mötes genom att gömma (!!!) kvinnor bakom en skärm i klassrummet.


Tydligen har rektorn för skolan skrivit till DO som i sin outsägliga feghet och politiska korrekthet lämnat ärendet utan åtgärd. Rayman konstaterar, med en självklarhet och en slutledningsförmåga som ett barn skulle kunna presterat, att DO egentligen är ett skämt. Det finns dock en massa andra slutsatser och frågor som Rayman kunde ställt om hon hade ambitionen att sticka ut hakan lite längre (i denna artikel sticker hon inte ut hakan alls, DO är en institution som precis alla normalbegåvade människor hånler åt). 


Schyman debatterade ju med Åkesson härförleden och visade upp en upprördhet av dignitet för att kvinnor tjänar sämre än män i genomsnitt. Samtidigt påstod hon (och en massa andra debattörer från mainstream-sektorn av svensk politik) att Åkessons syn på jämställdhet var alltför tunn. Men när har Schyman och andra feminister någonsin reagerat på dessa uppenbara och tydliga brott mot allt vad jämställdhet innebär? 


Schyman och i detta fall en massa andra feminister (och faktiskt en massa debattörer som inte kallat sig för feminister) påstår att Åkesson "är ute efter invandrare" eftersom han ofta tar upp exempel med människor av utländsk härkomst. Men när har sådana saker som krav på att kvinnor skall sitta bakom en skärm och hålla tyst förts fram i klasser där etniska svenskar i huvudsak går? Dagens svenska feminister vill helt enkelt inte ta i dessa uppenbara fall av grov könsdiskriminering. De vill i stället plocka fram förstoringsglaset för att syna den svenska lönebildningen (som ju sker utan direkt politisk inblandning). Det kan ju vara så att en kvinna tjänar en hundralapp mindre för samma jobb som en man.  


Förövrigt är det väl tveksamt om man överhuvudtaget skall ha asyl och uppehållstillstånd när man som första åtgärd i sitt nya hemland för fram krav som de uzbekiska männen gjort. Har man verkligen flytt för sitt liv från en diktatorisk regering om man som första åtgärd i sin nya fristad vill plocka bort alla kvinnor från klassrummen? Reaktionen från de svenska myndigheterna borde vara glasklar, acceptera våra regler och vår syn på individen eller åk någon annanstans. Detta sagt av en person som inte ens kallar sig feminist, det du Schyman!

Länk SvD

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nedanstående artikel, från en annan skola i Strömsund innehåller, än mer saftiga detaljer om just Uzbeker och deras motvilja att integrera sig. Vad sägs om denna:

"Alla musikinstrument utom trumma är förbjudna. Det krånglar förstås till undervisningen redan från dagis och genom hela grundskolan."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=3240256

/paraflex

Robin Shadowes sa...

Ja, då måste vi ju rätta oss efter det och mixa bort alla andra instrument än trummor d v s dra in allah skivor och göra just detta och därefter ge ut dom i nya versioner igen. Samma gäller för radio och andra media.

Anonym sa...

Fyllkajan har supit bort halva hjärnan, hur skall hon kunna förstå något logiskt?
Allemand

Robin Shadowes sa...

Nicolai Sennels om det tredje världskriget.

http://snaphanen.dk/2010/09/02/tredje-varldskriget-sa-har-blir-det/#comment-154078

Anonym sa...

Hej.
Jag vill bara tipsa dig om Julia Caesars krönikor på Snaphanen.dk.