söndag, november 14, 2010

Sahlin avgår

Mona Sahlin avgår under partikongressen i mars. En nyhet jag för en gång skull är först med i vårt land (förmodligen).


Länk SVT

Förmodligen ett nödvändigt beslut efter valförlusten samt de kritiska kommentarer  som sipprat fram med jämna mellanrum. En sådan typisk spik i Sahlins kista var när Margareta Winberg i en intervju pekade på det kompakta motstånd hon mött mot Sahlin ute i landet under valrörelsen. 


I SvD står det att Ibrahim Baylan beklagar beslutet. Det stämmer säkert och Baylans egen position är förmodligen starkt hotat efter Sahlins avgång (nästan i samma läge torde Lundby-Wedins också befinna sig i).


I DN står det så här om Sahlins beslut.


Mona Sahlin ville inte peka på någon enskild punkt som fått henne att fatta beslutet men sa att oron i partiet gjorde att hon nu var tvungen att bestämma sig för om hon skulle stanna kvar eller fortsätta som partiledare


Förmodligen är Sahlins framställning sann, i alla fall om man lägger till påtryckningarna på hennes avgång samt det ohållbara läge som uppstått för henne själv som partiledare.

Länk SvD

Länk DN

8 kommentarer:

Cap sa...

NEEEEEJ!!!

Jag som hade hoppats på att Sahlin skulle bli partiledare för SAP på livstid. Ja ja nu är det bara att hålla tummarna för att det blir Nalin Pekgul som blir ny partiledare :-)

Robin Shadowes sa...

Eller Anders Lago. Vem det än blir av dem så blir dom utmärkta vallokomotiv för SD.

Tanja Bergkvist sa...

Ja Pekgul kommer att få hela skiten att rasa ;-). Ändock, bedriver ju alla partier samma politik - se bara här vad Alliansregeringen gjort - och fortsätter göra! 80 miljoner TILL till att "genusperspektivet ska genomsyra all landstings- och kommunal verksamhet":

Tanja Bergkvist sa...

Länken: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/11/14/iiiinte-80-miljoner-till/

MS sa...

MS hade säkert velat fortsätta. Hon saknar som bekant sjukdomsinsikt. Det var nog Winberg som utdelad det dödliga hugget.

Hon sade på presskonferensen att endast 22 % av de som röstade på S i detta val arbetar. Där har ni förklaringen go vänner.

S är även de ett indirekt offer för den mångkultur som de så entusiastiskt hyllar.

Poetic justice!!

Robsten sa...

@Tanja
Jag blir mer och mer irriterad på Reinfeldt och hans anhang. Han behöver ju inte! Feministmaffian är passé, har de verkligen inte fattat det?

Pekgul skulle säkert inte driva en sämre politik än sahlin, även om hon inte är en ledare (så hon faller fetbort).

Robsten sa...

Kan vara Winberg som slog i sista spiken, men nu låtsas hon bedrövad??!!

Anonym sa...

Vad jag finner vara så egendomligt är att SAP, trots att det säges vara så avskytt, trots detta verkar vara så oerhört intressant!
Om det inte har gått upp för hela Sveriges befolkning så är det väl snart dags att inse att processen med att ta fram en ny partiledare och samtidigt revidera partiprogrammet på nödvändiga punkter är en intern och stadgebunden process endast för partiets medlemmar.
Alla andra göre sig icke besvär!
Så jag kan inte begripa varför här röres upp himmel och jord om någonting som endast angår SAP och dess medlemmar!