torsdag, november 18, 2010

Stöd Sara Mohammad


Vi läser om ännu ett skammord, denna gång i Katrineholm. En 62-årig man har dödat sin egen dotter 21 år gammal. Orsaken till mordet var enligt mannens försvarsadvokat att " flickan har vanhedrat honom i hans roll som familjens överhuvud". Detta enligt den lilla artikel i som införts i SvD, i DN letar förgäves efter en artikel om nyheten. Jag minns uppståndelsen när Fadime Sahindal mördades, varför detta minst sagt ljumma intresse i dag? Är denna flicka mindre värd en Fadime som trots allt fick hålla ett tal i riksdagen? Eller har vi börjat vänja oss vid dessa skammord? 


Det är lätt att från min kant dra politiska växlar på detta illdåd, dock skall vi inte glömma att dessa händelser gömmer djupaste tragik. Min åsikt är glasklar, mördar man sin egen dotter för att hon blivit för "svensk" så har man inte i detta land att göra, man skulle aldrig fått uppehållstillstånd. Åk "hem" och praktisera är snedvridna "heder", här är det djupaste skam. 


Jag tycker att vi bör stödja Sara Mohammad och hennes kamp mot detta skamvåld. Skänk en slant och köp gärna nålarna som finns till försäljning hos "Glöm aldrig Pela och Fadime", det är en heder att bära dessa nålar. 

Länk SvD

Länk Glöm aldrig Pela & Fadime

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förhoppningsvis blir mannen utvisad
ur landet, men det är väl att hoppas för mycket. I övrigt känner
jag ingen sympati eller empati med
invandrare, bojkottar dem helt enkelt, vilket betyder aldrig taxi,
ingen hårklippning, ingen närbutik
eller tobaksaffär, inget hötorg,
tandläkare, läkare etc. etc.

Robin Shadowes sa...

För 10 år sedan var inte politisk islam lika stark i Sverige som den är idag. Det är därför vi ser så få protester numera. Det skulle leda till våldsamma upplopp i förorterna om vi vågade kritisera deras heders-kultur.

z999 sa...

Länktips-
http://www.dn.se/nyheter/sverige/lakare-misshandlad-av-anhoriga-1.1211528

På vilket sätt skiljer sig politisk islam från någon annan islam? Jag har aldrig sett någon vettig redogörelse för det. Men man kan skilja på islam och muslimer. Läran (islam) är inte förenlig med västerländskt synsätt när det gäller demokrati med mera. Enskilda muslimer kan däremot anpassa sig ( i alla fall någotsånär) till de västerländska idealen.