tisdag, november 16, 2010

Vad är likheten mellan Leissner och det Socialdemokratiska partiet?


Tydligen har förre Folkpartiledaren Maria Leissner utsetts till både demokratiambassadör samt fått i uppdrag av integrations och jämställdhetsdepartementet att "se över integrationen av romer". Bara det torde uppfattas som mer än nödvändigt förnedrande får med romsk påbrå. Det skall bli värre ser vi när Allan Schwartz beskriver Leissners arbete i en artikel på Newsmill. 


För det första så verkar demokratiambassadör Leissner ha vägrat romerna att ta del av offentliga handlingar, skulle kvinnan inte vara en ambassadör för demokratin? Därefter så beskriver Schwartz hur Leissner i princip behandlat romerna som mindre vetande, eller är det i själva verket regeringen som är skyldig till detta, som utsåg en representant som Leissner att företräda romerna? Så här skriver Schwartz i sin artikel.


Nu skräms vi romer av de förslag som föreslås av demokratiambassadören Maria Leissner i betänkandet Romers rätt - en strategi för romer i Sverige (SOU 2010:55). Hon skyr inga medel när det gäller att försöka svartmåla svenska folket i romernas namn, något som vi inte alls önskar göra. Hon talar i vårt namn på ett sätt som inte sammanfaller med vad vi tycker, tänker och vill säga själva.


Låt oss alltså få detta rätt (det är inte helt lätt). Romerna protesterar mot att Leissner svartmålar svenska folket i romernas namn. Man tror inte detta är sant, det är faktiskt värre än någon febrig fantasi av Kafka. Det finns bara ett sätt att beskriva det politiska klimatet i vårt land, det är i sanning sjukt. Vidare i Schwartz artikel står det så här.


Så som framkommer i betänkandet vill Leissner att man ska kasta en anklagande syndabocksmantel på det svenska folket och få svenskarna att erkänna övergrepp, rasistiska illdåd etc. Detta ska ske genom en "sannings- och försoningskommitté", som Leissner vill driva fram. Först därefter - så att Leissner ska ha en uppgift under lång tid framöver - ska det "byggas broar" mellan romerna och majoritetssamhället.


De som skall ha en anklagande syndabocksmantel är Leissner och hennes förvirrade politiska kamrater. Sanningens ord skall tydligen komma från en marginaliserad grupp som romerna för att riktigt framstå i allt sitt vanvett. De Leissner skulle bygga broar till är det folk som hon en gång representerade. Hur kunde denna kvinna bli partiledare? Vi läser häpet vidare.


Vi förundrar oss också över att Leissner återkommande vill göra oss romer till offer där vi utmålas som inkompetenta och underlägsna människor, som behöver ledas av statliga svenska tjänstemän med henne i spetsen.


Förmodligen har Leissner en människosyn som alla sverigedemokrater tar starkt avstånd ifrån. Man baxnar hela tiden när man läser Schwartz text, samt undrar hur många romer som står bakom Schwartz i hans fräna angrepp på Leissner och det hon representerar. Hela artikeln går i samma spår men ett sista klipp vill jag ändå lägga till.


Vi kan omöjligt stödja ett så diktatoriskt agerande som vi funnit hos Leissner. Vi kan inte heller stödja det angrepp som hon öppet i betänkandet riktar mot det svenska folket och samhället. Det är hennes ord och syn, inte romernas. 


Det är lustigt att just en person som utsetts till "demokratiambassadör" beter sig som..., ja nästan som Bengt Westerberg. Lika tragiskt (i sanning) är det att svenska folket försvaras av romer, mot en politiker som en gång var satt att representera svenska folket. 


Leissner är en förbrukad politiker som väl aldrig varit särskilt framstående, hennes utnämnande som partiledare grundar sig nog på "könskvoten". För att förstå allt det snedvridna med Leissner och hennes arbete måste vi förstå att Leissner är en produkt av ett politiskt klimat, en politisk kultur som gradvis vunnit insteg i vår riksdag. I själva verket är Leissners genomklappning ett symtom på samma problem som det Socialdemokratiska partiets genomklappning. En avskärmning från verkligheten och det folk som politikerna i vårt land är satta att representera.

Länk Newsmill

6 kommentarer:

Anonym sa...

SVT har upptäckt faran och snabbinkalat henne att få sitta i "morgonsoffan". Hon måste ju bara marknadsföras, denna PK-idiot till fruntimmer, enligt SVT's syltryggar,

Robsten sa...

Ingen tror längre på Leissner, inte ens de som bjuder in henne till morgonsoffan, alla vet att det är hopplöst. I detta fall blir inge lurad. Varför de gör så? Ja de måste väl.

Anonym sa...

Fantastiskt! Vilket civilkurage att klä av dessa godhetens diktatorer där Leissner bara är en i raden. Som sitter och kisar med ett hånleende på läpparna åt alla oss s.k. antziganister.
Jag såg inslaget när "hennes" utredning presenterades och slogs redan då av ett i mitt tycke mycket nedlåtande beteende gentemot de närvarande romerna, som när de tilläts yttra sig, verkade vara betydeligt mer kompetenta och vettiga än Leissner själv. Jag tänkte redan då att varför i hela fridens namn man inte kunde låta romerna få tala i sin egen sak. Finns det duktiga romer så skall de ta mig 17 ha jobbet istället för en avdankad inkompetent politiker. Kunskap och kompetens går före kamratskap Leissner, särskilt när det offentliga står för notan! Ja, jag röstar på SD och är inte vare sig rasist eller nazist.

Goten sa...

Framförallt har det varit judiska grupper i Sverige som "värnat" om romerna.

Jag tror att Leissner såväl som Jakubowski och Wolodarski har egna motiv för sitt stöd av romer.

Och Allan Schwartz ser igenom detta spel. Han har ingen lust att reduseras till en bricka i någon annans spel.

Anonym sa...

Dags att skicka tillbaks Leissner till Guatemala kan man tycka. Även om hon väl lär skämma ut Sverige där.

Martin sa...

På sätt och vis är det hoppfullt, så här pass vansinniga och motbjudande människor borde ju vara ganska lätt att besegra politiskt? Väl?
Vad jag menar är att SD lär få en snabbare uppgång i Sverige än systerpartierna i Danmark och Norge?