tisdag, januari 11, 2011

Och hur fick du in SD här Bjurwald?


Lisa Bjurwald, anställd på DN och Expo berättar i DN, med stor inlevelse hur skrönor berättas av ungerska politiker. Redan när man läser första raden i artikeln undrar man om inte hela artikeln tjänar till att ge en släng åt SD och mycket riktigt, några rader ner nämner hon på ett smidigt sätt Sverigedemokraterna. Så här står det i artikeln.


Molnár stämdes av 400 romska kvinnor, lämnade till slut Fidesz och är sedan maj oberoende parlamentsledamot. Liksom i fallet Sverigedemokraterna är det symtomatiskt att rasistiska åsikter straffar sig först när stämning hotar (om alls).


Detta är ett klockrent fall av ”guilt by association”. Bjurwald försöker på något outgrundligt sätt koppla ihop SD med ungerska politiker som ingen i vårt land känner till. På nätet kallar man detta sätt att resonera som ”halmgubbe”. Det innebär att någon ger sin meningsmotståndare åsikter som den aldrig yppat. 


När hotades någon sverigedemokrat av stämning för uttalande av rasistiska åsikter sist? De enda fall jag känner till är de stämningar som Fredrik ”finken” Jönsson lämnat in, är det dessa Bjurwald syftar på? 


Bjurwald är mycket vänlig och försöker använda en påtagligt kamratlig ton när hon ber sverigedemokrater om intervjuer. Uppriktigt sagt är det svårt att förstå varför någon sverigedemokrat ställer upp på intervjuer när Bjurwald och andra som står på ”blacklist” här på högerlisten, ber om detta. Det här är varken seriös eller ärlig journalistik. Det är faktiskt lika falskt och motbjudande med Bjurwalds ”halmgubbejournalistik” som det är att sprida falska skrönor. Man kan säga att det är två sidor av samma mynt.

Länk DN

1 kommentar:

ddayperspective sa...

Hon är naturligtvis komplett galen som försöker med såna jämförelser... Visar det inte - IGEN - att människan Bjurwald tappat kontakt med verkligheten?