söndag, januari 09, 2011

Lyssna och lär Reinfeldt


Ett fruktansvärt politiskt våldsdåd har inträffat i USA. Flera politiker blev ihjälskjuta under ett politiskt möte i Tucson. Ett av offren för vansinnesdådet var en nioårig flicka. Målet för dådet var sannolikt den demokratiske kongressledamoten Gabrielle Giffords. 


Efter dådet har en debatt om det hårdnande politiska debattklimatet startat. Många ger skulden för detta vansinnesdåd till just debattklimatet som hårdnat och rentav urartat under senare år. Så här står det i DN.


Den attackerade politikern Gabrielle Gifford var demokrat, men företrädare för båda de stora amerikanska partierna enas nu i fördömanden och manar till att besinna den politiska retoriken. Det republikanskt dominerade representanthuset har ställt in allt lagstiftningsarbete den kommande veckan.


En del av skulden för detta dåd och andra ges alltså den hårdnande politiska retoriken. När politiskt våld sker i vårt land (oavsett sanningen bakom vissa händelser) så går statsminister Reinfeldt ut och säger att offren får skylla sig själva, detta när t.o.m. Ohly och Expo går ut och fördömer samma dåd. Om det nu finnas tveksamheter kring det uppmärksammade dådet där Reinfeldt gav uttryck för sin märkliga syn på politiskt våld, så är det tyvärr så att Reinfeldt gjorde sitt utspel innan någon nämnt denna tveksamhet.

Länk DN retorik

Länk 2 DN

Länk SvD 

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ytterligare offer för MK ultra / CIA som nu triggat ett antal "vansinnesdåd" för att smutskastasta "tea party" (Sarah Palin är iofs inte en genuin del av den rörelsen, hon tillhör etablisemanget, är köpt och har till uppgift att kidnappa rörelsen). Den rörelse som för första gången på länge satt pseudo-politiken "republikaner vs demokrater" i ett offentligt ljus. Folk har vaknat upp till "new world order" och hur centralbanker spelat ut parter mot varandra, äger de etablerade partierna, massmedia och söker införa global teknokratisk fascism.

z999 sa...

Intressant, Anonym. Har du några länkar att dela med dig? Är det teaparty vs. "ZOG" det handlar om?

Robsten sa...

Hmm...ja, avancerade teorier Anonym. Själv hänger jag knappt med.

Såg Morden i Midsomer precis. Något måste i grunden vara fel i den serien. Redan från början finns ett begränsat antal inblandade, det är de vi ser i rutan hela tiden. En blir mördad, självklart. Det finns då ett begränsat antal misstänkta. Men sedan blir fler och fler mördade, tills det i princip bara finns en misstänkt kvar, han snärjer Barnaby mycket skickligt då, fast han är ju nästan den enda levande kvar! Något är fel i hela grundtanken liksom. Petitesser, men jag kunde inte låta bli att lufta min åsikt.

z999 sa...

Det ser ut som att Gabrielle överlever tack vare ett mycket icke-medicinskt ingripande av en praktikant. Gabrielle sköts bakifrån i huvudet med en glock 9mm. Rekylen gjorde att kulan gick lite snett uppåt och rakt igenom huvudet utan att deformeras (alltså ingen dum-dum-effekt). Praktikanten täckte hålet med handen vilket tydligen räckte för att ge ambulanspersonalen den tid den behövde.

Men sex andra dog (på 31 skott?!) varav en var bara 9 år.
För min del ger det en ny syn på händelsen i Sverige när riksdagspolitiker har mage att sitta kvar i kyrkan när en präst förhärligar grupper som står för politiskt våld i Sverige.

z999 sa...

Jädrar vilken detaljerad redogörelse över SD, på en amerikansk sida.
http://www.amren.com/ar/2010/11/index.html

AR har likheter organisatoriskt med den gamla kampanjen BSS (organisationen BSS för er som förläst er på PK-media). Det märkliga är hur de kan bedriva en kampanj baserad på rasskillnader utan att locka till sig USA's nazister, dom samlas i andra grupperingar.

Erik, Sthlm sa...

"Tveksamheter"... Detta hänger helt på en persons utlåtande, en person om vilket föga är känt. Det vore inte den första personen som satte sin professionalitet åt sidan för att "för den goda sakens skull" motarbeta SD. I det ohyggligt uppskruvade tonläget strax före valet måste frestelsen varit särskilt stor.

Jag har sett von Arnolds inlägg om det hela på youtube och om det är spelat är han fanimej given för Dramaten.

Robsten sa...

"Jag har sett von Arnolds inlägg om det hela på youtube och om det är spelat är han fanimej given för Dramaten."

Precis Erik, "nyheten" släpptes lämpligt två dagar före valet dessutom, efter det har det ju varit tyst om händelsen, från alla håll. Faktum kvarstår dock, vi vet inte.

Skulle det vara rättsläkaren som "fejkat" skall han ju hängas ut på varenda blogg i landet, rullas i tjära och fjäder. Men som sagt, ingen vet något, så det är bara att hålla låg profil i frågan. Rättsläkarens namn skall dessutom vara känd av flera inom "rörelsen".

Robsten sa...

"Det ser ut som att Gabrielle överlever tack vare ett mycket icke-medicinskt ingripande av en praktikant."

Jepp! Ibland räcker det med handling, ibland skall man utöva den svåra konsten att inte handla alls, det gäller att veta när.

"Gabrielle sköts bakifrån i huvudet med en glock 9mm. Rekylen gjorde att kulan gick lite snett uppåt och rakt igenom huvudet utan att deformeras "

Som gammal pistolskytt måste jag rätta dig här Z, rekylen påverkar inte skottet alls. Skyttar håller kvar vapnet i siktposition efter skottet för att inte öva in oönskade reflexer.

Förmodligen har skytten ryckt av skottet, man skall öka trycket på avtryckaren till skottet går av, inte rycka av det. Det räcker i princip med denna teknik för att bli en god skytt, mycket viktigare än att sikta rätt t.o.m.

z999 sa...

@Robsten:
"Som gammal pistolskytt måste jag rätta dig här Z, rekylen påverkar inte skottet alls. Skyttar håller kvar vapnet i siktposition efter skottet för att inte öva in oönskade reflexer."

Jo, det är riktigt. Men jag funderar över om han tryckt av två skott samtidigt, glocken har ju automatfunktion. Men i så fall skulle alltså första skottet ha missat (på drygt en meters avstånd) och andra skottet går av med armen mer vinklad uppåt. I alla fall gick tydligen kulan diagonalt uppåt tydligen (med reservation för att media oftast ljuger).

"Förmodligen har skytten ryckt av skottet, man skall öka trycket på avtryckaren till skottet går av, inte rycka av det."

Att han ryckt av det i ilska verkar väldigt troligt.

"Det räcker i princip med denna teknik för att bli en god skytt, mycket viktigare än att sikta rätt t.o.m."

Litar på dig mer än mig när det gäller omdömet om det.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Robsten sa...

Det sista här ser ut som ett massmail, gränsfall att få stå kvar.

Robsten sa...

Skjuta pistol är oerhört svårt, fodrar en enorm träningsmängd för att bli riktigt bra, och då talar vi om träningsmängd, på riktigt.

Dessutom formen ungefär lika träningsberoende som skidåkning. Jag sköt en hel sommar, varje dag, jag blev hyfsat bra. Efter ett par månader av dålig träning hade jag sjunkit till nästan samma nivå som innan sommaren, bedrövligt. Bästa träning är luftpistol, kulan är så länge i loppet så rycker du eller skakar för mycket kan kulan flyga vartsomhelst.

Det ni ser Skanåker göra när han skjuter siluettskytte, kräver så mycket träning så man kan lika gärna ta en doktorsexamen på samma tid.