torsdag, januari 13, 2011

Det är politikerna dumbom!


Erik Ullenhag – den politiska korrekthetens fysiska manifestation. Det är något med uppenbarelsen, något med håret och det runda ansiktet. Det är också något med efternamnet. Det är något med kroppen som fullständigt skriker ut kontor – papper. Det tyngsta Ullenhag gjort med sin kropp är förmodligen att skotta uppfarten ren på snö, ivrigt påhejad av sin stolta fru. Ullenhag är en politisk broiler och kommer från en mycket akademisk familj i Uppsala. Det är något med Ullenhag som får alla varningslampor att lysa.


Missförstå mig rätt. Ullenhag är utan tvivel en trevlig bordsgranne vid en omfattande middagssittning, jag kan inte tänka mig annat. De sociala koderna kunde Ullenhag vid späd ålder, och det är en fördel i alla läger. Men jag hoppas vi slipper alltför många meningslösa besök av Ullenhag i våra mer slitna förorter. Alla vet, enbart genom en snabb blick, att Ullenhag passar lika illa i våra förorter, som en kicker från norra Botkyrka passar i Rosenbad.

Ja så artikeln då. Ullenhag måste ju profilera sig som minister gudbevars, en publicering i DN ligger helt rätt i denna profilering. Lika rätt är det att kommentera bombdådet på Drottninggatan. Så här formulerar sig den politiska svärmorsdrömmen Ullenhag i artikeln.

Vi som tror på svenska värden om öppenhet och tolerans måste bekämpa islamofobi och fördomar. Självmordsbombaren i Stockholm och hans avskyvärda handlande före jul riskerar att leda till att hundratusentals svenskar misstänkliggörs och tillmäts en kollektiv skuld. Detta är oacceptabelt och därför har jag i dag bjudit in företrädare för det muslimska Sverige för att samtala om hur vi ska motverka den islamofobi som kan följa i hans spår. 

Detta är exakt vad ungefär tvåhundra andra debattörer redan tidigare sagt. Samma kodord, samma formuleringar. Jag undrar hur ”verklighetens folk” läser just sådant här? Läser de detta över huvudtaget? Vem är det egentligen skrivet för? Ullenhag har rätt i att det är fel att kollektivt skuldbelasta alla muslimer. En muslim är en muslim, på samma sätt som en medelålders vit västerländsk man alltid är just en sådan. Inte ens Jehovas vittnen lägger väl ned någon större energi på att omvända muslimer, de inser det omöjliga i företaget.

Orsaken till en samhällsutveckling där otrygghet, samhällelig alienation och enklavisering av våra förorter skett, är naturligtvis vår oansvariga immigrationspolitik. En politik som snickrats ihop av verklighetsfrånvända överdrivet akademiska politikerbroilers som Ullenhag. För att vända sig direkt till Ullenhag, ytterst så skuldbelägger vi inte en religion och dess utövare, vi skuldbelägger dig Ullenhag.

Länk DN

34 kommentarer:

Anonym sa...

Reagerar på att Ullenhag skriver om svenska värden och 100 000-tals svenskar. Enligt statsideologien finns varken svenskar eller svenska värden. Fy Ullenhag!

Anonym sa...

Kommentarerna i DN till Ullenhags artikel är inte nådiga. Sådär 98 av 100 sågar honom med fotknölarna. Och ändå förstår man, eftersom de publicerar i grupper, med c:a 4 timmars intevaller, att censorerna har haft en jobbig dag./Arvid Bengtsson

Robsten sa...

Ja, jag skall vara helt ärlig och chocka många, men jag längtar tillbaka till Sabuni, hon var inte bra, men bra mycket mindre dålig.

Anonym sa...

Jag tror säkert Herr Ullenhag kommer att ha ett mycket givande möte med de svenska företrädarna för den fredliga religionen islam. Om vi har tur så får vi även höra en fatwa där terrordåd fördöms och som därmed garanterar fred i vår tid. Sedan kan vi alla fatta varandras händer och gemensamt, oberoende av ursprung, religion och kön (nja, det sistnämnda måste vi kanske modifiera lite) sjunga "We shall overcome"...

cavatus.wordpress.com sa...

Jag kan inte ta den "karln" på allvar. Han ser ut som om han skulle behöva gå ut och byta blöjor. Hans brist på erfarenhet försöker han väga upp genom att tala långsamt och tydligt. Föga förtroendeingivande.

Har skrivit lite om historiken bakom ordet islamofobi. Tror inte Ullenhag (är han en ulv i fårakläder, eller?) vet hur den termen uppstod.

http://aktualia.wordpress.com/2011/01/13/ullenhags-historielosa-islamofobi/

Robsten sa...

Bra artikel cavatus, bloggen Omni Rasa Blogg:
http://omnirasa.blogspot.com/2011/01/vad-ar-islamofobi.html

Tog genast upp ditt innehåll ;-)

cavatus.wordpress.com sa...

Ja, han har frågat om lov. Det är viktigt att dessa fakta sprids till allmänheten.

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kraxpelax sa...

Ja, han måste ju prata strunt. Den enkla sanningen är att muslimerna HAR ett kollektivt ansvar och därmed skuld för terrorismen. Vilket gång på gång visar sig. Gilla-olika-kult-ideologin ligger i ruiner, men det kan inte politikerna säga rent ut. De är strukturellt nödsakade att ljuga och svamla och hyckla. Sådan är dUmokratin.

Visst är vi alla människor. Det är inget fel på muslimer i sig. Men de sitter likafullt ohjälpligt fast i en kollektiv struktur, en kultur, en etnicitet (vars markör är religionen), och det bara funkar inte.

Huntingdon har rätt. Clash of the civilisations. Det är vad det handlar om. Det inser det svenska folket. Muslimerna också. Allihop! Och tiger. Försiktigtvis.

Men förklara en sån enkel sak för en helt vanlig superkorkad, halvt ihjälpriviligierad svensk chefredaktör.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

Robsten sa...

I grunden håller jag inte med dig. Det är immigrationspolitikens fel. Muslimer är muslimer, jag tänker inte försöka omvända någon, strider mot mina principer. De kommer alltså hit och är som dom är och alltid har varit, what? Problemet är inte att de är som de är, utan att de är i fel land, eller kanske världsdel. Jag åker ju inte till Jemen och börjar kritisera muslimska sedvänjor där, det vore orehört översittaraktigt.

Goten sa...

Det mest intressanta är att DN tar in denna typ av välling på löpande band. Att man tror att kvatitet ska knäcka kvalitet. Men så icke.

Vilken häftig låt, Robsten! Det Nya Gotias nationalsång...spelar den i ett kör!

Robsten sa...

Kul! Jag tog precis bort kommentarerna om låten, då de var lite väl OT. Lägg in en ny länk vetja, du är inte bloginnehavare så du kan vara en smula mer OT än undertecknad.

Goten sa...

Häftig låt, carl orf, Enigma, korpen flyger, fan va bra

http://www.youtube.com/watch?v=nMwO1qTkrK0&feature=related


Hittade detta på Facebook

http://www.facebook.com/pages/Leidungr/170398829658790

Robsten sa...

OK. Och vad är "neofolk"?

Robsten sa...

Lättsammare musik, trailer
http://www.youtube.com/watch?v=Uw_stxMVhS0

Expovarnin, jag tvår mina händer Poohl.

Robsten sa...

Skivan slutsåld, hmmm... har Bert Karlsson ett finger med i spelet? ;-)

Goten sa...

Var hittar du uppgiften om detta?

"Jag tvår mina händer, Poohl" :-)

Anonym sa...

Visst är det ett problem att de befinner sig i fel land, men med tanke på tillståndet i islams ursprungsland och i alla länder muslimerna erövrat så tror jag ändå att problemet är att de är som de är.
/Disehall

Jonny sa...

"Situationen på marken" är likartad i (nästan) samtliga västeuropeiska länder. Överallt är också politiker, journalister, akademiker och andra proffstyckare mindre intresserade av de faktiska problemen (eller specifika uttryck för dem) än av - eventuella - reaktioner på problemen.

I den nordtyska staden Kiel fick en irakisk kurd halsen avskuren av ett gäng libanesiska kurder, eftersom han hade haft ett förhållande med en gift libanes-kurdisk kvinna. Detta föranledde en socialdemokratisk lokalpolitiker att uttala sig i pressen och fördöma dådet. Dock kunde han inte låta bli att också varna för svepande omdömen (läs: fördomar) som riskerade att drabba även det stora flertalet av laglydiga invandrare:
"Jag är orolig för att alla med svart hår nu kommer att dras över en kam."

„Ich sehe die Gefahr, dass jetzt alle, die schwarze Haare haben, in einen Topf geworfen werden.“
http://www.pi-news.net/2011/01/kopfabschneiden-in-kiel/

blofeldt sa...

Ullenhag är en vedervärdig person i klass med gott och väl Birgitta Ohlsson och Maria Leissner. Hur kan så många idioter ha hamnat i Folkpartiet? Jag tycker faktiskt att Folkpartister är värre idioter än mupparna och vpk när det gäller invandrings och flyktingfrågor.

Robsten sa...

Nja, på sätt och vis. Men så har dom Björklund som inte alls är någon idiot, de har gjort upp med "snällismen". Men visst, jag håller med dig, om du menar alliansen och inte bara FP. Är "Nya moderaterna" med Reinfeldt "tången" bättre? Är Olofsson bättre? Nä, de är de inte. Ohlsson har väl gjort sig omöjlig i sitt eget parti t.o.m.

Anonym sa...

På 80-talet tog tanken form, att svenskar finns inte. Den tanken är nu fullt utvecklad. Riktiga svenskar finns inte. Och ändå är SD i riksdagen. Trots att de inte finns på riktigt. Men enligt grundlagen finns andra folkslag. På riktigt. Och de ska skyddas. I Sverige. Men mot vad? De som inte finns på riktigt? Att börja trixa med vad som finns och inte finns när det gäller etnicitet är livsfarligt. Det visar historien entydigt. Vi vill så väl. Och det går så dåligt, Ullenhag. Varför går det inte bra? Vi vill ju så innerligt väl!

Jag ber om ursäkt för att jag är Anonym. Men jag är egentligen lika som Ullenhag, som vill behålla sitt jobb. Det vill också jag. Visst är Sverige härligt. Personer får asyl på grund av sina åsikter. I Sverige får man sparken för sina åsikter. Heja Sverige!

Självklart ber jag om ursäkt om jag trampat någon på tårna. Det var inte min avsikt.

Robsten sa...

Tiden är nu så långt kommen så jag inte tror du riskerar ditt jobb längre anonym.

Vad vi behöver är en modern Arminius, var hittar vi honom? Har vi honom någonstans i motståndarnas läger?

Anonym sa...

Ingen vill råka ut för en Caecina. Inte ens i Sverige. Det enda jag egentligen tycker, är att här borde det ske en reduktion i stil med Karl XIes. Just nu och just här. En reduktion av alla dessa statliga medel som utgår hit och dit.

Men detta är ju fel att tycka. Och när det gäller att behålla jobbet kan jag lova dig att när det gäller risken att förlora jobbet, så är den risken inte över. Långt i från över.

Jag ska inte besvära dig nå mer. Mitt huvud är inte alltid fyllt av god mat och vin, som nu, vilket jag sjävlklart ber om ursäkt för, och att jag skriver det här, betyder väl ingenting. Men irriterad är jag. Riktigt irriterad. Även till vardags. Irriterad.

Robsten sa...

Det kan hända att just du har ett jobb som du verkligen riskerar, om du är obekväm. Men jag är så gammalmodig, konservativ och omodern så jag tycker man har ett ansvar för sitt land, sitt folk och sina barn, inte bara sig själv.

Vill man inte riskera sitt jobb, kan man göra nytta på andra sätt, utan att offentligt deklarera sina åsikter. Och du, be inte om ursäkt, det är andra som skall göra.

Robsten sa...

Förresten anonym. Läs Aftonbladet i dag. Dessa maktens kolportörer, dessa det politiska korrekthetens manifestationer. Jag tänker aldrig någonsin rösta som dessa lattejournalister, eller tycka som de, eller sitta vid samma bord som de, eller ens låtsas som jag hör till samma ruttna sida. Fy fan!

Robsten sa...

Dessa lattejournalister från Söder i Stockholm kan skriva vad de vill egentligen, på samma sätt som gröna män med antenner från Mars kan skriva vad de vill. Vi lever liksom i olika världar, vi har inga beröringspunkter, vi har absolut inget gemensamt, inte ens att vi är människor, ety de är politiskt korrekta människor, alltså inga riktiga människor. Läser jag vad de anser så är kompassen snarast ställd på en 180 graders kontrakurs.

Anonym sa...

Ullenhag ger utan tvekan den politiska korrektheten ett ansikte. Goddagspilt, velig, mesig, fjantig, snällist, jämlikhetsfjant, naivist, lydig, inställsam, hycklande, fjollig,opportunist, etc etc ...

Magnus A sa...

Haha! Efternamnet Ullenhag. Ullsten hette en annan folkpartist som för cirka 30 år sedan var statsminister för drygt en dag, eller hur det nu var (nåja, några månader kanske).

Minns inte exakt hur Ullsten var, men jag vill minnas att han hade en påklistrad bestämdhet mitt i sin folkpartistiska velighet kring precis allt. Verkade ändå rätt sympatisk som person (men jag har aldrig varit folkpartist).

Det muslimska Sverige är idag 500 000+ invånare, ungefär lika stort som folkpartistiska eller sverigedemokratiska Sverige. Med dagens invandring har vi dubbling om 15 år -- av muslimska Sverige alltså inte av Ullenhag. Antar att SD kommer att ligga en bit före det muslimska Sverige och hoppas bara att svensk politik ska bärja att diskutera invandring. SD får inte släppa på vikten av denna diskussion som är det enda som kan vrida utvecklingen rätt. F ö utmärkt inlägg om Kanada idag. De har visserligen mångkulturpolitik (ev. för hög invandring?) men de diskuterar invandring!

Robsten sa...

Jag kommer mycket väl ihåg Ullsten, mycket lik Ullenhag, samma typ. Den bästa de någonsin haft i FP är Björklund, faktiskt.

Naivtive sa...

Vad vore nazismen utan nazisterna, inte mycket. Mein Kampf kan inte gör så mycket utan någon hejduk som är villig att skita ner händerna med smutsgörat. Men utan backupen vore även en enstaka förvirrad nasse rätt ofarlig.

Vad vore islam utan muslimerna? Den tysta majoritet som väljer att stanna kvar i islam är lika skyldiga till dådet på Drottninggatan som de tysta nazister som kollektivt skuldbeläggs för Buchenwaldt. För några dagar sen gick drevet efter Silvia på grund av pappas stöd till ett parti för 60 år sen. Snacka om arvsskuld i ett antal led.

Bara genom att finnas som en alltför tyst majoritet och i sina försök att bortförklara terrordåd eller med sina långa skägg och klädsel är man en del av ansvaret i sin religions namn. För min del kommer jag aldrig att försvara muslimer mot kritik eller hävda att det är islam och inte muslimer jag har någon emot. Det är bara politisk retorik, islam i sig är bara en bok. Det är de frälsta läsarna som är knäppgökarna.

Anonym sa...

DN har nu flyttat Ullenhags artikel, så att den inte längre kommer upp om man klickar på rubriken Debatt. Nära 600 kommentarer varav 590 sågade Ullenhag med fotknölarna blev väl helt enkelt för mycket för debattredaktören./Arvid Bengtsson

Robsten sa...

jag noterade också kommentarerna, din bedömning är knappast en överdrift.