onsdag, februari 09, 2011

Sanningen om Sverige


I samband med det uppmärksammade åtalet mot Assange så har enligt en artikel i SvD, blickarna vänts mot Sverige. De som blickar mot vårt land är i första hand anhängare av Assange , Wikileaks grundare. Hur det än är med sanningen bakom våldtäktsanklagelserna (som i sig innehåller en del konstigheter) så är den bild som målas upp av Sverige inte helt olik den bild denna blogg i många år gett av vårt land. Så här ser Jhon Pilger på rättsprocessen i vårt land mot Assange .
Sverige borde skämmas, sa Pilger till The Australian under decemberförhandlingarna.
Pilger hävdar också på sin blogg att Claes Borgström först och främst är politiker, och pekar på hans kopplingar till Socialdemokraterna.
Att Borgström först och främst är politiker är det många i vårt land som håller med om, det är t.o.m. uppenbart. En man som oskyldigt blivit anklagad för våldtäkt skulle aldrig i livet välja Borgström som advokat. Lägg därtill till att Anna Ardin, kvinnan som anklagat Assange, också är djupt insyltat i socialdemokraternas mer feministiska falang, då blir det faktiskt lite obehagligt. Vidare i artikeln står det så här.
Bloggen My FDL skriver om hur Sverige är känt för att vara ett litet neutralt land, men att deras icke namngivna källor beskriver en incestuös svensk elit, där regeringen, rättsväsendet och media är tätt hoptrasslat.
Här blir denna blogg nästan chockad, det är ju exakt vad denna blogg gett uttryck för år efter år. Äntligen! Kanske anklagelserna mot Assange ändå för något gott med sig. Bilden av Sverige som en sandlåda för några små eliter uppmärksammans utomlands också. Jag vill inte gå så långt att rättsväsendet är tätt hoptrasslad med regeringen, det är inte en rättvisande bild, men att den är det med media står utom allt tvivel. Skulle inte både regeringen och det rödgröna politiska blocket vara så tätt hoptrasslad med media och journalister så skulle vi sannolikt redan ha en annan immigrationspolitik i vårt land. 


Vi får se om uppmärksamheten utomlands även kan öppna ögonen på människor här hemma om det djupt odemokratiska i banden och beroendeförhållandet mellan vår mediala och politiska elit. Under valrörelsens slutskede såg vi en press som basunerade ut den politiska majoritetens budskap och som t.o.m. skrek ut vilket parti människor inte skulle rösta på. Jag tror inte riktigt svenska folket förstår hur snedvridet och odemokratiskt detta är. 

Länk SvD

8 kommentarer:

Anonym sa...

Inte lätt för Reinfeldt och anhanget
att bli avslöjade och genomskådade

Anonym sa...

Vi får hoppas att sanningen svider hos vår politiska och mediala överklass. De behöver detta multiplicerat med tio.
Allemand

Varg i Veum sa...

Ja, det vore nog bra om bilden av sverige utomlands blev lite mer realistisk. Det är nog många som lever kvar i 60-talsbilden om Sverige och sex. Att sexualpolitiken talibaniserats mer eller mindre är förga känt utomlands.

Jag har dock läst förundersökningen, och ja jag vet att det bara är en förundersökning, men för en lekman ser kvinnornas berättelser trovärdiga och med vittnesmålen ammanhängande ut. Dessa kvinnor verkar vara groupies vars starbang inte gick som de tänkt sig.

lasse sa...

@Varg i Veum, är förundersökningen verkligen klar? Jag trodde att förhöret med Assange var en del i den.
Nå du har säkert rätt och det måste vara Internets mest lästa dokument, eftersom nästan alla på nätet är övertygade om att han är utsatt för en sammansvärjning av gigantiska proportioner.

Varg i Veum sa...

@Lasse

Assange blev förhörd initialt i den förundersökningen där han nekar, sen åkte han ju vidare. Jag antar att åklagarna vill ha kompleterande förhör med honom.

Jag skulle tippa att de flesta som yttrar sig inte har letat upp förhöret och läst den. Det är intressant för i dessa (faximil) så har försvarsadvokaterna gjort anteckningar om hur man ska ifrågasätta kvinnornas berättelser.
Undrar hur de läckt egentligen...

Robsten sa...

Har du en länk till dessa vargen?

Börjesson sa...

Skulle inte rättsväsendet vara tätt hoptrasslat med regeringen? Nej, kanske inte med just regeringen, utan med de politiska partierna. Det är i praktiken partifunktionärer som avgör rättsfallen i många av våra domstolar. Ta Migrationsdomstolen som exempel. Målen avgörs av en domare och tre nämndemän tillsatta av partierna. Alla fyra har var sin röst, med domarens som utslagsröst. Men skulle de tre politrukerna vara överens kvittar det alltså vad den ende juridiskt kunnige, dvs domaren, tycker.

I teorin skall nämndemännen dels inte ta några politiska hänsyn i sina beslut (yeah right) och dels borde de, i och med att de är utsedda av olika partier, inte vara överens särskilt ofta. Men i praktiken finns det ju som alla vet många områden där de sju etablerade partierna är rörande eniga...

Varg i Veum sa...

Här är en länk till förundersökningen:
http://cryptome.org/0003/ja-sex-docs.zip