lördag, februari 12, 2011

Reinfeldts son i slagsmål


Jag läser på PI om att Reinfeldt son Erik Reinfeldt råkat i slagsmål med personer av utländsk härkomst. Nu är detta inte så ovanligt i många av våra förorter, det är dock sannolikt inte så vanligt i den stadsdel där Reinfeldt bor. Bråket hade att göra med en ganska vanlig och trivial historia dessa dagar, en vän till Erik Reinfeldt har yttrat något olämpligt på nätet om en flicka. Flickans vänner har spunnit vidare på förolämpningen. Kan man starta ett bråk så tar vissa alla chanser, kanske i brist på annat att ägna sin tid åt. 


När jag läser förundersökningen verkar Erik Reinfeldts historia trovärdig, betydligt mer trovärdig en de åtalades historia. Erik Reinfeldt anklagas av de åtalade bröderna för att ha kallat dem ”blatte”. Vi kommer aldrig att få veta sanningen, men eftersom Reinfeldts historia i övrigt verkar sammanhängande och trovärdig så går han nog fri från denna anklagelse. Sätter man dessutom in detta yttrande i sitt sammanhang så är det få som anklagar Erik Reinfeldt för detta enstaka ord, det är ju dessutom hans far vi alla vill sätta dit (eller hur?).


När jag läser förundersökningen blir jag dock fundersam vid ett stycke som handlar om Erik Reinfeldts agerande direkt efter att han har blivit misshandlad. Så här står det i Eriks egen redogörelse från förundersökningen.


Dennis stod därefter och matade slag mot Eriks huvud och kropp, kanske tio-femton slag. Han träffades av fyra-fem slag i huvudet och några i magen. Erik försökte skydda sig och fösa bort Dennis. Dennis slutade att slå och ville att alla skulle gå till en skog i närheten av skolan. Någon, troligen Kevin, sade att ”du kan skicka hit 100 poliser och vi ska spränga dem i luften”. Kevin sade med instämmande från Dennis att han kände personer från Black Cobra. Kevin sade också att han skulle knivhugga honom om han såg honom igen. Jonathan och Sam följde med Dennis och hans kamrater upp i skogen. 

Erik ville inte följa med utan gick fram till Dennis, tog honom i hand och bad om ursäkt om han gjort något som fått Dennis att slå honom. Han vände sig också till Kevin och ville ta honom i hand. Kevin lyfte dock ett finger mot honom och sade med ett hånflin ”det här stannar mellan oss, om du går till polisen får du mer problem”.


Jag förstår att Erik kände sig i underläge direkt efter misshandeln och att självförtroendet inte var det bästa just då. Men att ta personer i hand precis efter att de misshandlat en själv är fullständigt oacceptabelt. Man kan som Eriks pappa tycka att vi med fel hudfärg och som råkar vara etniska svenskar är barbarer och att de som misshandlade Reinfeldt son representerar höjden av förfinad kultur, men att ta sina plågoandar i hand och be om ursäkt för att man blivit misshandlad är att gå för långt. Detta sagt även med tanke på att gärningsmännen här utsetts av Eriks far till bärare av förfinad kultur. 


Dessutom kan man undra vad kamraterna till Erik gjorde när han blev misshandlad, stod de bara och tittade på? Kamratkulturen kanske också är en smula snedvriden ute i Danderyd, barbarerna hjälper inte ens de sina. 

Länk PI

Länk DOM PI

Länk DN Reinfeldt om barbari 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Erik borde sagt "din mamma" till babben.

Anonym sa...

Tänkte också på det! Detta måste ju ändå vara höjden av självhatande Svensk, efter att ha blivit misshandlad stå med mössan i hand och be om ursäkt, ynkligt.


Jag hoppas att de stora tidningarna tar upp denna nyhet (precis som de britiska tidningarna gjorde när Blairs 16-årige son var i blåsväder) då det tvingar Reinfeldt att bekänna färg.

Inte kan väl Fredrik vara så rasistisk att han påstår att "Blatte-pojken" ljuger om att ha blivit diskriminerad och hånad för sin härkomst? Sånt kan väl inte hända?

Felet ligger alltid hos Svensken??

Å andra sidan blir det väl lite pinsamt om Fredrik erkänner att han uppfostrad en ung man som går runt och kallar folk Blatte och hotar med Säpo?

Win-win för SD!

Robsten sa...

Och därför tar tidningarna kanske inte upp det. men ni som har lite tid över kan väl skicka nyheten till redaktionerna på DN och SvD. Får de flera tips från olika personer känner de kanske att de MÅSTE ta upp det.

Anonym sa...

Det borde vara av intresse för (S) media.
/BO

Robsten sa...

Tror jag inte, men däremot för SD-media

Anonym sa...

http://www.dn.se/sthlm/terrorbomber-sprangs-pa-prov
Offtopic men var tvungen att ta med denna sjuka artikel. Nu skall terroristens dåd jämställas med en p-bot. Hans bomb skulle max döda 30st
Vilken lättnad då max 30..
/BO

Anonym sa...

Just detta stycke gjorde även mig djupt beklämd.
Vilken förnedring att be de som just misshandlad honom om ursäkt.
Då de fysiska skadorna läkt kommer den psykiska smärtan leva kvar och påverka Eriks liv under mycket lång tid framöver.
Det. är tragiskt att Erik faller offer för sin egen faders politik

K sa...

Det är lätt att tycka att han inte borde ha bett sina plågoandar om ursäkt men han hade just åkt på stryk och alternativet var att åka på mer stryk.

Det rör sig om en ung människa och han har knappast blivit upplärd hemma att stå på sig och fortsätta slåss. Det har inte varit det svenska sättet på länge. Sorgligt nog är det nog något vi måste börja lära oss själva och våra barn.