onsdag, mars 30, 2011

En framtid med Federley


Jimmie Åkesson var uppe i riksdagens talarstol för att debattera uppgörelsen om illegala immigranter mellan MP och Alliansen. Jag har enbart haft tid att lyssna på Federleys tal, då jag ville se Uppdrag Granskning i kväll. Federley gjorde sig skyldig till precis allt det jag brukar anklaga de politiska korrekta för. Han tog upp judeförföljelsen genom hela historien. Hitler och de brott som nazismen gjorde sig skyldig till fladdrade förbi i Fedeleys tal. Det var ett högstämt tal om att inte skuldbelägga människor eller grupper, inte finna syndabockar. Därefter gjorde Federley just detta, gjorde SD till syndabockar samt skuldbelade dem för deras hemska människosyn. Vad allt detta hade med uppgörelsen mellan Alliansen och MP står skrivet i stjärnorna. 


Det som däremot äger mer relevans är faktiskt det avsnitt av Uppdrag Granskning som sändes i kväll. Federley sade med högstämd stämma att han vill se ett Europa, ja en värld med öppna gränser där människor kan röra sig helt fritt över nationsgränserna. Uppdrag Granskning visade en effekt av en sådan värld i kväll. Stena Line anställer knappast européer längre, de är för dyra och tjocka (enligt VDn). I stället anställer företaget arbetare från Filippinerna som arbetar för rena svältlöner och vars arbetstid i genomsnitt är 10,5 timmar per dygn, alla dygn sex månader i sträck. Vilken underbar global värld. 


I kvällen program fick vi också se hur svenska åkeriföretag och framförallt svenska chaufförer fullständigt är utkonkurrerade av billigare arbetskraft från främst Östeuropa. Massvis med svenska åkare har redan gått i konkurs medan chaufförerna är arbetslösa och går någon meningslös kurs hos Arbetsförmedlingen. Frågan är vad svensk arbetskraft skall göra när bransch efter bransch drabbats av Federleys uppburna globalisering. På tal om människosyn kan Federley tala om att svensk arbetskraft är för dyr och kräver lediga söndagar, och därför inte är efterfrågad längre.        


Någonstans brakar systemet samman när den inhemska marknaden viker undan, då arbetslösheten brett ut sig eller när för många sysslar med meningslösa arbeten. Att upprätthålla välfärden och levnadsnivån kommer i framtiden att bli omöjligt med denna modell av globalisering. Inte ens om vi stängde gränserna skulle vi gå omärkta igenom denna process då vi faktiskt skulle producera dyrare här hemma än utomlands. Men denna aningslösa (från vissa håll) hyllning till globaliseringen är direkt motbjudande. Federley och andras ess i rockärmen är att människor i vårt land inte är medvetna om vad som håller på att hända. Den kunskapen kommer nog att bibringas folket i sinom tid.

Länk riksdagsdebatten om uppgörelsen

Länk Uppdrag Granskning 

Länk DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så otroligt obehagligt. Och det enda motmedlet är en stark nationalstat där man bryr sig om varandra och vägrar skitlöner. Men vill man ha nationell sammanhållning är man rasist. Det är inte klokt. Federley är inte klok. Världen är inte klok!

Anonym sa...

Du vet lika väl jag att han kan säga och göra vad de faller honom in. Han behöver aldrig ta ett ansvar för de saker han påstår eller gör.

Se Anders Lago, förstör en hel stad och sedan avgår man bara, inget ansvar ingenting.
Allemand.

Robin Shadowes sa...

Det är som att se sitt eget självmord i slow motion.

Anonym sa...

Vi har fått en politisk överklass, där man kan missköta sig hur mycket som helst, men det väntar ändå ett nytt toppjobb runt hörnet - se bara på Katri Linna.

Den enda lilla, eller mikroskopiska, fördelen med globaliseringen är att lönerna också kommer att stiga i tredje världen. Men det kommer nog att ta många år.

Svensken är dock lycklig i och med att vår landsfader har gett dem som arbetar mer i plånboken och så länge svensken kan titta på dum-TV och konsumera så är allt toppen.

Anonym sa...

Robsten skrev: "Federley och andras ess i rockärmen är att människor i vårt land inte är medvetna om vad som håller på att hända. Den kunskapen kommer nog att bibringas folket i sinom tid."

Ja, det är detta som är det stora problemet: Väljarna VET INTE!

Hur ska de få kunskapen innan det är för sent?

"Anonym I"

Stratiotes Iesous Christos sa...

Allemand.

Lago gick till en ny tjänst på Socialdemokratiska HSB.
Så han belönas efter sitt total misslyckande. Härligt när inkompetens belönas.

Sen så är det ganska intressat att Federley tar upp judar, en riktig jude vill stena såna som Federley till döds. En jude är ju en sån som följer Torah.

Federley är ju en ond sodomit och alla sodomiter är genuint onda de lurar er med sina leenden, men sen när det kommer till kritan så blåser de er hårt, bara titta på hur Federley smilade in sig hos de som var emot FRA, och sedan högg alla de i ryggen.

När de totalt legaliserat sodomi så kommer det bli ännu värre:
http://wayoflife.org/database/homosexualitylegal.html

Jag vet det är lite svårt för er post-Kristendoms människor att förstå men så här ligger det till, det är närmast övertydligt.