tisdag, juni 07, 2011

Bjurwald ger antidemokratin och dumheten ett ansikte


Lisa Bjurwald, Expo och DN, skriver en artikel på SVT-debatt där hon går till storms mot SD, nationalkänslor och nationaldagen. Hon skräder inte orden och det råder i alla fall ingen tvekan om vart hon står politiskt, den saken är klar. Samtidigt passar hon på att få lite reklam för sin nya bok, Europas Skam. Så här skriver Bjurwald i sin artikel.
I dag firar vi Sveriges nationaldag. Eller gör vi? Inte ens de mest konservativa personerna i mitt nätverk, människor som aldrig skulle missa en julbön, verkar ha några planer på flaggviftande. Om det nu är så den 6 juni bör firas, vill säga.

Ja Bjurwalds nätverk är nog inte likadant som mitt eller andras "nätverk", jag brukar förövrigt inte kalla mina vänner för "nätverk". Jag var ute på stan (Stockholm) och såg tusentals människor vifta med små flaggor, speciellt turister och människor med utländsk härkomst, men de ingår säkert inte heller i Bjurwalds "nätverk". Vidare i artikeln.
Men nationalistiska vindar blåser över Europa och planterar även på våra breddgrader idén om att svenskarna borde hylla sin svenskhet med mer frenesi. Tanken är främst känslobaserad och håller inte för logiska motargument. Varför skulle vi fira på samma sätt som i andra länder, vars nationaldagar ofta har anknytning till mer välkända historiska skeenden?
Nationalistiska vindar har alltid blåst över Europa, det är snarast Sverige som stuckigt ut. Man har alltid firat sin nation kraftigt i länder som Norge, Frankrike och Irland, där är det tillåtet att högakta den egna nationen. Vi behöver inte fira som andra länder, vi kommer sannolikt aldrig fira på samma kraftfulla sätt som Irland, det ligger kanske inte i vår natur. Vem har påstått att vi skall fira som t.ex. irländarna Lisa? Vad gäller logik så är det nog inte Bjurwalds starka sida. Till sist.
Inför den 6 juni 2010 uppmanade Sverigedemokraterna till bojkott av multikulturella firanden.
Ja, det var ju nationaldag, inte multikulturens dag om jag inte missminner mig. Förövrigt har ju inte SD gjort någon hemlighet av att vara emot den multikulturella paradigmen. Dessutom börjar fler och fler tveka inför denna paradigm, som aldrig varit föremål för någon folklig prövning eller ens någon politisk debatt över huvudtaget. När diskuterade man multikulturen sist i riksdagen?  

I örigt så pushar Bjurwald och SVT för hennes bok "Europas Skam", det är en skam i sig att SVT kan göra reklam för en bok fylld av faktafel och horribla påhopp på bl.a. SD. Det finns fullständigt sanslösa påståenden som dessa i Bjurwalds bok.
SD behöver inte ha med ett ord om avrättningar i sitt partiprogram. Det skulle hindra dem från att någonsin nå inflytelserika politiska positioner. Kanske skulle de knipa ett mandat i en mindre kommun som västgötska Grästorp.
Men framför allt är Sverigedemokraternas nuvarande strategi långt mer effektiv för att skapa ett ”svenskvänligt” klimat än att skjuta invandrare i Malmö.
De är fullständigt avskyvärda påståenden och rent grovt förtal av ett riksdagsparti, det är säkert åtalbart dessutom. Att det inte har med verkligheten att göra står utom allt tvivel, om Bjurwald hade bemödat sig den allra minsta seriösa research. Det är klockrena lögner som Bjurwald för fram i sin bok helt enkelt. Dessutom ondgör sig Bjurwald över att medierna börjar rapportera om det vänsterinspirerande politiska våld som SD utsätts för. Det var ju mycket bättre förr, när sådant inte rapporterades alls och tystades ner, allt i mångkulturens namn.


17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag använder den svenska betydelsen för kärringar på de båda damerna. Inte den norska som är en kärleksfylld variant.
Allemand

cavatus.wordpress.com sa...

Bjurwald är lika vanvettigt fanatisk som en viss ledare i Tyskland för sisådär 60 år sedan. Hon förblindas av sitt hat som gör att hon utan betänkligheter kan krydda sina utsagor med rena rama lögner. En sådan människa är synnerligen farlig särskilt om hon får för mycket utrymme i medierna utan motargument. Jag kan höra på hennes röst och se i hennes blick en fanatism och ett vanvett som gränsar till det patologiska. Det ger rysningar!

Johan sa...

Lisa Rebecka Bjurwald verkar framföra en slags personlig , för henne uppenbarad sanning. Fakta är därför inte så viktiga för henne.

Hon anser, att hon vet hur SD är *egentligen*.

Som hon själv ser det, så kommunicerar hon en högre - för gemene man fördold - sanning, som endast är tillgänglig för dem som i likhet med henne har s.a.s. funnit ljuset.

Bjurwald anser sig veta hur SD är *egentligen* - fundamentet för hennes insikt är en slags revelation (uppenbarelse).

-----

Jag skulle vidare tro, att Bjuewald utgår från sin egen inställning till avrättningar.

Bloggaren Tokmoderaten har samlat en del exempel på en vänsterpartistisk kommunalpolitikers twittrande t.ex:

”Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?”

http://tokmoderaten.blogspot.com/2011/06/vansterpartiet-twitter-och-revolution.html

Lisa Bjurwald och likasinnade kan nog tänka sig att avrätta dem, som inte delar deras åsikter – därför tillskriver hon andra samma inställning.

-----

Tja.. det här är min ananlys av Lisa Rebecka Bjurwald - jag kan naturligtvis ha fel.. men jag tror inte det.

Kristi Brud, Lisa Bjurwald m.fl är gränslösa och därför samvetslösa.

cavatus.wordpress.com sa...

Ja, Johan, där har du säkert hittat pudelns kärna. Bjurwalds uppenbarelser om SD säger mer om henne själv än om SD, dvs hur hon tänker, fantiserar och fabulerar och vilka tankar som i grunden genomfar hennes beklagansvärda och ack så trångsynta hjärna.

Anonym sa...

Varje gång jag läser Bjurwald gror en misstanke att hon egentligen är en Sverigedemokratisk agent.

AG

Kropotkins skägg sa...

Visst har du slagit huvudet på spiken, Johan.

Inom de s.k. anti-rasistiska kretsarna tycker man om att koka soppa på denna spik. SD är förskräckliga och man drar gärna paralleller till Tyskland på 30-talet.

Om man frågar var i partiprogrammet eller i den faktiska politiken detta framgår så pekas det mot "SD-drängar" och blogginlägg där någon skriver "n*ger".

Samma personer ylar i högans sky om det pekas på islams teori (koranen och haditherna) samt praktik (i länder som styrs av islam). Då kan man plötsligt inte kritisera en grupp utan det är individuella troende.

Hur som helst, islam är ett sidospår i denna fråga. Din analys av Bjurwald verkar riktigt enligt min tolkning.

Man styrs av en övertygelse och då behöver man inte bemöda sig om att hänvisa till fakta.

Jag skulle vilja se anti-rasismen och den så kallade politiska korrektheten som en kulturmarxistisk arvtagare till den ekonomiska maxismen.

Förresten tycker jag att hon ser jätteläskig ut på bilden på SVT-debatt. Som Cruella de Vil ungefär. Fastän jag är en vuxen man så blir jag fasiken rädd för henne.

cavatus.wordpress.com sa...

Cruella de Vil! Exakt tolkning. Ondskan förklädd till vällovliga syften. Jag tänker på Julia Caesars bön i hennes söndagskrönika på Snaphanen:

"Hjälp oss att orka se sanningen även när den är obekväm och riskerar att kosta oss vår sinnesfrid, våra relationer och våra karriärer.

Hjälp oss att genomskåda de politiskt korrekta flosklerna och se lögnerna som döljer sig i dem.

Hjälp oss att känna igen ondskan även när den är förklädd till godhet."

Anonym sa...

"De är fullständigt avskyvärda påståenden och rent grovt förtal av ett riksdagsparti, det är säkert åtalbart dessutom."

Man kan inte förtala politiska partier. Endast personer kan förtalas.

Robsten sa...

Jepp! Någon får väl utöka artikeln i Wiki då

:http://sv.wikipedia.org/wiki/Cruella_de_Vil

Stig sa...

Varför tycker Lisa Bjurwalds att det är ett konservativt drag att fira nationaldagen och vad har det med hennes ”nätverks” julböner att göra? Nationaldagen är ingen kristen högtid.

"Varför skulle vi fira på samma sätt som i andra länder, vars nationaldagar ofta har anknytning till mer välkända historiska skeenden?"

Varför skulle vi inte fira på samma sätt som i alla andra länder…? Då blir vi ju både ännu mer globala och kan framstå som verkliga ”världsmedborgare” för hon kan väl inte mena att vi ska fira det på ett pursvenskt sätt! Det rimmar ju inte alls med hennes oikofobi.
Sveriges nationaldag firas till minne av den dag Gustav Vasa valdes till Sveriges kung och det är ett ”välkänt historiskt skeende” för de flesta allmänbildade svenskar. Men Bjurwald menar kanske att det ska vara värdshistoriska händelser som de amerikanska och franska revolutionerna och inte minst den ryska revolutionen och Maos kulturrevolutionen.
Så hjärntvättad av multikulti och socialism kan man tydligen bli att man inte ens kan skilja på nationaldag och internationellt firande som t.ex. internationella kvinnodagen. Eller ens kunna skilja på firande (av en nation el. annat firande) och en politisk manifestation & multkultipropaganda som den Svenska natonaldagen besudlas av.

”Nationalistiska vindar blåser över Europa” står det givetvis i Bjurwalds artikel som i nästan alla andra artiklar på samma tema.
Höger- och vänstervindar har alltid blåst över Europa, ungefär som växlande låg- och högkonjunkturer och de växlar alltid snart över till dess motsats. De nationalistska vindarna är däremot inte några nyckfulla vindar som bara blåser upp då och då av okända anledningar. De har blåst i många år nu och de har sin specifika grund i att hela Europa invaderas av miljontals fanatiska förspråkare för hederskultur, islmism, sharialagar och krav på Europas kulturer att böja sig för den imperialistiska muslimska kulturen. Europas folk reagerar och det är ett sundhetstecken och kollektiv självbevarelsedrift. Det är inte extremt att reagera mot det extrema. Dessutom klumpar Bjurwald ihop islamkritiska partier (som Wilders PVV) med rasism som om islam vore en etnisk minoritet och hon klumpar ihop systemkritik med den onda nationalism som Hitler, Mussolini och Franco företrädde.

Bjurwalld har rätt i att ”påbud ovanifrån knappast hjälper när folkförankring saknas” och just detta påbud att fira hela multikultisoppan mitt på nationaldagen ställer ganska få svenskar upp på. De flesta tar sig hellre en sillabit och nubbe på altanen i glada vänners lag så man slipper se det pinsamma spektakel som påbuden ovanifrån resulterar i.

Bjurwald svamlar vidare: ”Något större behov av en nationell dag av enighet lär inte heller finnas, då vi varit förskonade från krig i 200 år”

Ja visst firar många länder nationaldagen pga självständighet från någon annat makt

(Lista på Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_nationaldagar )

men som lilla snusförnuftiga Lisa själv säger ” "Varför skulle vi fira på samma sätt som i andra länder.
Vi kan ju fira Sverige födelse som Herman Lindqvist säger, eller är han också nationalist med rasistiska böjelser?

Anonym sa...

Snodde detta citat ur en artikel av "Gudomlig Komedi" på motpol. Träffar Bjurwalds typ i hjärtat tycker jag.

" [...]Ett annat sätt att se på ”rasister” än det vi är vana vid är att de är en slags barometrar som varnar för kommande stormar. Redan nu känner sig många pressade av massinvandringen trots att vi inte har några problem med den rent materiella försörjningen. Många lever i exil i sitt eget land. Men vad kommer att hända om konkurrensen om resurserna hårdnar framöver? Samma instinkter som är aktiva hos ”rasisterna” finns även i latent form hos Mona Sahlin och hennes likar. Deras ilska mot invandringskritiker tror jag kan förstås med hjälp av C.G. Jungs psykologi. Han menar att psyket kastar en skugga som vi tenderar att vara omedvetna om. Skuggan är formad av drifter och instinkter som inte accepteras av samhället. ”De godas” vrede och hat kommer av att de inte känner sig själva. Det är bekvämare och skänker psykisk lindring för dem att projicera mörkret de bär i sin egen själ på andra.[...]

http://gudomligkomedi.motpol.nu/manskligheten-ar-en-social-konstruktion/

Stig sa...

"SD behöver inte ha med ett ord om avrättningar i sitt partiprogram. "

Det ska väl vara en sorts liknelse, givetvis otydlig för samtidigt hoppas hon att många läsare inte ska uppfatta det som en liknelse utan ta det bostavligt, som om SD hade en hemlig agenda om både avrättningar och repartiering av alla med svart hår och bruna ögon. Sedan kan hon ju alltid skylla på att det var en metafor om denna horribla anklagelse kulle bli ifrågasatt. Det är ett gammalt uselt debattknep och sådana som Bjurvald tycker givetvis att det är smart och begåvat men det är bara symptom på ”hitlersk” slughet och det man förr i tiden kallade för fulintelligens.

Bjurwald är en blond variant av Lena Sundström, de kör exakt samma typ av verbala rävspel och deras retorik och "etik" ligger på rena hästhandlarnivån.

Robsten sa...

Eee...vaddå liknelse? Nä, det tror jag faktiskt inte. Fanskapet skriver så explicit, inget tyder på att det är en liknelse. Javisst är det otroligt, folk tror inte det är sant, det måste vara en liknelse. He, he, ja, ja, vet faktiskt inte vad jag skall säga, här någonstans tar orden slut.

Sti sa...

Men eftersom det inte finns någon minsta antydan i SD:S program om införande av dödsstraff kan man ju bara tolka hennes text som att hon önskar att det vore så.
Eller menar hon att sverigedemokrater är lönnmördare? I så fall borde hon spärras in på hospitalet St. Sigfrids fasta paviljong med en mycket stark och tajt tvångtröja.
Hon kanske är tokig på riktigt...(?)

Robsten sa...

Ingen kommentar på det...

z999 sa...

Benge Runfalk, om man utgår från det som stod på motpol så skulle det kunna vara en mycket farlig väg att leverera sanningar så som SD gör. Att ställa en människa inför sin egen skuggsida är en mycket stark upplevelse för den människan och kan utlösa raseri och våld (som gör skuggsidan ännu besvärligare att hantera) även om det handlar om en frisk människa (psykiskt) i övrigt. Det skulle kunna förklara varför SD utsätts för mer våld än andra partier. Jag vet att det finns verklighetsfrånvända antirasister som läser här och lägger färför en länk.
http://sverigesradio.se/webbradio/?type=db&id=1693187

Robsten sa...

Vi var lite elaka mot vårt broderfolk Finland i kväll. No hard feelings I hope ;-)

Poohl:
http://twitter.com/#!/Poohl/statuses/78184193523331072