fredag, juni 10, 2011

Historiens cirkel sluts med modern slavhandel


Vår gamle socialdemokratiske statsminister Göran Persson har fått ta emot mycket kritik för att han varnade för "social turism". Politiska debattörer menar att någon sådan verksamhet har vi inte sett i vårt land och Perssons uttalande var snarast ett utslag av främlingsfientlighet. Mer politiskt korrekt var då Borgs uttalande där han påstod att vi i Sverige skall vara glada att någon överhuvudtaget vill flytta till denna avlägsna kyliga avkrok i Europa. Nu verkar det trots allt finna en del människor som frivilligt tar sig till vårt kalla Ultima Thule. 


I en SvD artikel står det om ett omfattande fusk med bidrag för handikappade. Handikappade importeras tydligen till vårt land med fagra löften om rikedom genom vårt omfattande bidragssystem. Därefter utnyttjas dessa av assistansbolag, som självklart lägger beslag på vinsterna av bidragen, som självklart kommer från våra skattepengar. Det är ett märkligt uttryck för de värden som Reinfeldt hyllar, fri företagsamhet och fri rörlighet. Så här står det i artikeln.
De här personerna är oerhört förslagna, de kan mer om systemet än vad jag kan. Många har jurister knutna till sig och lagstiftningen på det här området är verkligen inte bra, den är full av hål, säger kriminalinspektör Claes Björnerhag på Hallandspolisens bedrägerirotel, till TT.
Förslagna personer finns alltid, likaså finns det alltid människor som kommer att försöka kringgå lagstiftningen, denna utveckling var i princip väntad och det visar att Persson i princip hade rätt (och Borg fel). Den fria rörlighet vi har i dag lockar alla möjliga lycksökare till vårt land, trots Borgs påstående om våra hemska vintrar. Inte ens handikappade drar sig för lite snö på vintern verkar det som. Vidare i artikeln.
Han uppskattar att ungefär tio procent, cirka två miljarder kronor, av de pengar som betalas ut går till rent fusk.
Handikappförbunden är kritiska till att assistansbolagen inte kontrolleras hårdare och anser att reglerna behöver skärpas.
Två miljarder kronor sipprar ur från vår statskassa till ren kriminell verksamhet, en summa som lätt skulle åtgärda den omtalade barnfattigdom som politikerna med stor upprördhet och moraliskt patos talar om med hög stämma. Moraliskt patos är dock ett mynt med två sidor. Vad är den flammande upprördhet över att våra skattepengar i en strid ström rinner ut till ren kriminell verksamhet, samt att det förekommer en import av handikappade som för tankarna till ren slavhandel? Förövrigt är väl SvD:s artikel en smula missvisande. Handikappade luras kanske till vårt land, men de som "luras" måste ju själva vara medvetna  om att de står i begrepp att lura pengar från vårt trygghetssystem, om de inte är mentalt handikappade förståss. 


Jasså handikappförbundet är kritisk till denna organiserade slavhandel som pungslår vår statskassa? Finns det någon enda normal människa i detta land som inte är kritisk till detta? Problemet är väl snarast att människor inte känner till alla dessa kryphål som är en effekt av den fria rörligheten och vårt omfattande bidragssystem. Jag hade själv inte hört talas om denna verksamhet förrän jag läste artikeln. Men själva konceptet är ju inte så överraskande, redan vår gamle bufflige statsminister Persson varnade ju för utvecklingen. I en värld där normala värden gäller, en värld som jag växte upp i men som inte längre finns, där skulle en sådan handel och import med handikappade vi nu läser om till morgonkaffet anses som pervers och närmast overklig. Nu rycker vi på axlarna och suckar åt nyheten. Så snabbt vi vänjer oss vid företeelser som fordom skulle anses som fullständigt sjuka. 


Länk SvD

21 kommentarer:

Roland Pettersson sa...

Mycket bra skrivet.

Robsten sa...

Tack, blev ändå stressad av en hängande dator. hade texteditorn på formaterad text i stället för "ren text", fungerar tydligen inte.

mullis sa...

www.klockren.nu

Stig sa...

Borgs motargument mot Perssons varningar om social turism var ju patetiskt och det är sorglig att en minister argumenterar på den patetiska nivån. Det är ju inte det svenska vinterklimatet det handlar om utan vårt sociala och ekonomiska klimat med ett lättmanipulerat bidragssystem som lockar hit lycksökare och bedagare - oavsett SMHI:s väderprognoser...

Så här går det när inte landsting och kommuner sköter social trygghet utan allting privatiseras. Konkurrens är
långt ifrån en garanti för bra kvalitet. Är det inte skumraskfirmor och bedrägerier så är det karteller, bluffakturor m.m. Bara Attendo Care har dragit åt sig 28 Lex Maria-anmälningar. Så blir det när "entreprenörer"
tillåts tjäna pengar på folks sjukdomar och lidande. Lika bra att vänja sig för detta kommer att fortsätta i evighet, när samhället täppt till ett juridiskt hål uppstäcker skurkfirmorna och bedragarna snart ett annat.

F.ö tycker jag att Göran Perssons "bufflighet" mest byggde på ytlig kritik av hans kroppshydda och maskulina manér och han var mycket mindre motbjudande än Reinfeldt med sitt stenansikte, acceptans av politiskt våld och ständiga undanglidande från känsliga frågor som t.ex. invandrarbrottslighet o. likn.

Stig sa...

Pengar, makt och sexualitet är de tre drivkrafterna bakom allt mänskligt beteende.

(De två sistnämnda är bekräftade av Adler & Freud, den förstnämnda är bekräftad av mänsklighetens historia)

Evelina sa...

Bra skrivet! Det är tydligt så att det är inom den offentliga sektorn som de stora pengarna finns att tjäna, nu när det mesta av vår omfattande produktion inom industrin flyttat utomlands.
Marknaden är aldrig självreglerande utan måste omfattas av regler och kontroller. Inte minst gäller det inom skattefinansierad privat verksamhet.
Reinfeldts polare Savén är ju en av dessa som borde nagelfaras.

Vi borde ha lag på att bidrag vid invandring betalas ut endast då man vistats ett antal år i landet.
Vill man komma hit får man fram till dess stå för sin egen försörjning. Asylflyktingar undantagna förståss!

Petter sa...

Hej Robsten,
Jag läste en intressant intervju med Le Pen på RT.com idag.

Klart läsvärde, kanske du Skriver ett inlägg om vad hon säger?

z999 sa...

@Evelina:
"Vi borde ha lag på att bidrag vid invandring betalas ut endast då man vistats ett antal år i landet."

En bra idé. Som sen kommer att förstöras av en massa osammanhängande svammel att dom diskrimineras gentemot svenskar när de inte får ut sina bidrag.

Robsten sa...

Som vanligt håller jag med i det mesta du skriver Stig.

Bidrag borde betalas ut enbart när man vistats ett antal år i landet ja, Evelina. Dessutom är ,jag tveksam (milt uttryckt) till den fria rörligheten.

Robsten sa...

Jag läser gärna artikeln Petter, men jag tar ju mest in artiklar där jag argumenterar emot PK-artiklar. Det är ju nästan bloggens syfte, att ge moteld mot PK-ismen. Man kan säga att jag är en PKfob nästan.

Robsten sa...

Lämna gärna en länk här Petter, till artikeln.

Robsten sa...

Marie Le Pen

http://rt.com/news/france-election-nationalist/

Evelina sa...

@ z999
Ett bestämt datum fastställs i vederbörlig ordning från när denna lag börjar gälla. Invandrare som tänkt sig hit vet då vad som gäller.
Som det nu är kommer skatteintäkterna snart inte räcka till att underhålla alla som kommer hit och vill ha livslång försörjning.
Risken finns att plikttrogna skattebetalande innevånare tröttnar på nedmonteringen av välfärden och den upprörande grova kriminalitetens utveckling och flyttar från landet i stora skaror. Vem skall då till slut stå för fiolerna?

Evelina sa...

@ Robsten
I "den bästa av världar" är ju den fria rörligheten en god tanke, men som det ser ut idag när vi har rena folkvandringen in i EU bevisar ju verkligheten att det var en vacker dröm som utvecklats till en mardröm!
Den fria rörligheten kom ju till för att underlätta för arbetskraften att fritt röra sig inom EU - inte för att en del skulle flytta till där förmånerna är bäst och i slutändan bli livstidsförsörjd.

z999 sa...

Anders Borg erkänner att över 50% av invandrarna lever på socialbidrag-
http://svtplay.se/v/2443336/svt_forum/finanspolitiska_radets_rapport_-_paneldebatt?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2443336/sb,k108202,1,f,-1

och spola fram till 1:01.

Stig sa...

Läste en mkt intressant artikel på PI om Japans immigrationspolitik för där finns faktiskt invandrare men reglerna skiljer sig något från Sveriges ... :-)
Enl. artikelförf. Sven gäller följande regelr för att få permanent uppehållstillstånd:


1.Om man inte har japanska föräldrar eller är gift med en japansk medborgare skall man ha bott i Japan i 10 år.
2. Har man japanska föräldrar eller är gift med en japansk medborgare skall man ha bott i Japan i 5 år (man måste bevisa att äktenskapet är äkta och varit gift i minst 3 år med samma partner)
3. Man måste följa japanska lagar: har man blivit dömd för brott får man inte PUT i Japan
4. Man måste kunna försörja sig själv, både kortsiktigt och långsiktigt
5. Man ska vara lojal mot Japan (dvs, man agerar i nationens bästa)
6. Man får inte anses kunna utgöra en risk för allmänheten
7. Man måste ha betalat skatt under de år man bott i Japan

Det hade räckt med punk 5 så hade minst hälften av alla med tillfälligt upppehållstillstånd i Sverige fått lösa returbiljett.

Robsten sa...

Och punkt 7 då?

Robsten sa...

"och spola fram till 1:01."

Nej, nej, nej, spola fram till 0:58:00 Det finns en del godbitar innan Borgs rapport.

Stig sa...

@ Robsten
"Och punkt 7 då?"
Jodå, och även punkt 3 och 6 som hade rensat varenda ghetto och punkt 4 som hänger ihop med 7:an.
Men jag valde 5:an (om lojaliteten) för den sammanfattar nästan alltihop.

Petter sa...

Marie Le Pen i Russia Today:

RT: What do you think about Italy letting thousands of North Africans into France through Italy recently?
MLP: Italians use the system, they use Schengen, they use the European Union. They know that any illegal regularized by any country of the EU can with his documents go to any other country of the EU. They say, “Please, no problem at all. Eighty per cent of Tunisians want to go to France. We’ll give them documents and like that they will leave. And that is exactly what they did. They regularized the illegals and they all came in France.
(om flyktingströmmen från Tunisien)

RT: Should Romanians and Bulgarians be allowed free movement within the EU, as is now being discussed here in the European Parliament?
MLP: It will be tragic. It will be an additional immigration. It is obvious it will be a signal for a massive immigration, more particularly of Roma. It was useless for Nicolas Sarkozy to sing and dance and go and get all the world television to say “Come and see, I will take Roma back to a border which does not exist”. Now, they will have the possibility to come and settle as they want in France, but they are a considerable number, we know they are very poor people. But once more, France being the most attractive country in all the EU, it will be up to her to face this inflow of immigration with the consequences going with it, in terms of conflicts, once more of living together. People cannot bear it now.
(och jag som trodde Sverige var det mest populära landet att immigrera till)

RT:The French government said the Libyan war would take days or months. What do you expect to happen there?
MLP: Because firstly we are completely outside international law, we should stop talking nonsense. It is no longer at all an air exclusion zone. We are in a mission to bring down a man and regime. And in order to do so, we bomb, we send helicopters and tomorrow obviously, we will send an army on the ground.
So, it’s no longer at all about humanitarian issues, it’s about a civil war in which we took one side, and even in a tribal war which objectively is not our business, unless you consider France, as other countries, has to meddle again in the internal affairs of this or that country. We will not get out of this war; we will get bogged down in this one. And in addition, I am ready to take bets, unfortunately sad ones, that the regime that will come after Gaddafi’s one will be an Islamist regime and probably one of the hardest Islamism as we know well that the dissidents, the rebels of Benghazi, are in the majority infiltrated by all ex-jihadists from all wars of recent times.
(att inte fler har fattat detta och en skandal av svensk media som inte berättar om det är. Kriget mot Libyen är ett mediekrig, där media förespråkar krig och mörklägger det egentliga syftet, eller undviker att göra en djupare analys)

RT: French lawyers are suing Sarkozy for war crimes on behalf of Libyan families, who have lost their children due to French bombing. Do you support them?
MLP: France is the big taboo country, you know. When this is not liked by the elite, when that is not politically correct, you do not say it. French people do not know at all that hundreds, thousands of civilians die under NATO’s bombs. That’s it, nobody knows. And when Gaddafi’s son – for who I have no friendship, I never met him, he was not my friend, I have nothing in common with him, but when his son – his wife and his three babies are killed by a strike from NATO on their private house, nobody said a word, just as if these Libyan babies were not really babies.
(exempel på politiskt korrekthet även i Frankrike)

Petter sa...

Mer från intervjun med Le Pen i Russia Today:

RT: You’ve talked about affirmative action for ethnic minorities here in France. What does that mean?
MLP: There are a thousand of them, because today all the enterprises, and particularly big ones, have signed a charter that prescribes hiring people from other cultures or a different origin, which means that a Frenchman, a poor Frenchman with French roots will end up behind others. I believe it’s a gross violation of the republican principle of equality. On my part, I believe in merits: whatever the color of the skin is, the origins, that person who really deserves it, will get the job. To agree that someone should take a job just due to his or her color of skin, origin or faith is in absolute contradiction with the basic values of France.
It means if you’re a foreigner, you have a better chance of employment than a French citizen. Thus, the head of a major French enterprise issued a statement that caused a row. He said, “Personally, all other conditions being equal, I prefer employing a person named Muhammad than François.” So, as a result, the French are discriminated in their own country. This is a world turned upside-down!
(samma diskriminering vill sjuklövern införa i Sverige. Och chefen för Arbetsförmedlingen sa att hon hellre hjälper en 'Muhammed')

RT:  What are the consequences if immigration into France continues at the same level?
MLP: First of all, immigration is used to lower wages. You see, the labor market is something which speaks for itself. It’s about demand and supply. It also allows foreign citizens to enter our country and work for peanuts, thus making salaries go down. It’s their labour that has been used for more than 30 years.
There are more than five million jobless people in France. How can it be that a law permits another 200,000 people a year to enter the country with five million unemployed? And these jobless people are just forced to do whatever they can to survive. Who lets them survive? The state, which obviously lets the deficit grow, etc. I believe that immigration as it is now is sheer nonsense.
 I believe that the current situation is actually related to our colonial history. And Vladimir Putin was quite right saying, “In about 20 years France is due to become a colony of its own former colonies.”
As a matter of fact, we are witnessing something of a revenge by the group of these peoples. Since France is made to feel guilty by saying, “You are scoundrels, colonizers, enslavers, so you have no right to hinder in any way those who come to France,” the French have put up with mass immigration. And today they are aware that this massive immigration is fraught with huge problems: those of state financing, self-consciousness and living together. Hear them talk, many of these young men just hate France, now that they have gained independence. One may think they will be developing their own countries by demonstrating they feel better without us.
(intressant att höra Marie Le Pen säga vad som även pågår i Sverige, att även vi skuldbeläggs för andra länders kolonisering. Vi lever i skuggan av den ständiga sionistiska propagandan i media (media som till stor del ägs sv judar) ett skuldbeläggande för att vi är arier, judelägren under andra världskriget samt att nationalister är ett hot. Vilket alla människors lika rättigheter delvis har sitt ursprung i, vilket gör oss naivt hjärntvättade och toleranta till våra egna länders koloniseringar av invandrare samt att suveräna nationalstater är något dåligt.)