lördag, juni 11, 2011

Korta ögonblick av sanning


Såg ni "Mästarnas Mästare"? Ja, man fick en inblick i de olika idrottsmännens och idrottskvinnornas personligheter och vilka drivkrafter som format dem. Intressantast för mig var Maria Brandin och Stenmark. Scenen är när Brandin (som vanligt) hamnat sist och skall utse en motståndare. Vi var nog rätt många som trodde att hon skulle chansa på att slå ut Stenmark den kvällen, det var liksom läge för det. I stället satt vi med långa hakor när hon i stället väljer Billan, tjejkompisen. Det var lite magstarkt, håll med om det. De hade innan suttit och peppat varandra i ett klimat av "girlpower". 

Men vid samma tillfälle satt Stenmark och Limpar bredvid varandra och kände på varandras pulsar. Just där fick man en annan bild av Stenmark, bilden av människan och kamraten Stenmark. Det var ett kort ögonblick, mycket kort och intensivt, där man såg in i Stenmarks själ. Borta var det pansar och den stelhet som annars utmärker honom. Stenmark hade plötsligt ett annat uttryck i ögonen, ansiktet, tonläge och kroppen. Det är väl tur att Stenmark inte visar upp den sidan för mycket, ety då hade en folklig opinion krävt kungens avgång och Stenmarks tillsättande som rikets monark. 
Det finns politiska ögonblick av sanning också, som när Nima Dervish visar upp syrier i Sverige (Södertälje) som demonstrerar för diktatorn Assad. De får gärna demonstrera för vem de vill för mig, Assad också, det tillhör de demokratiska rättigheterna. Frågan är dock, hur har de fått asyl i vårt land? Hur är det möjligt att de erhållit asyl om de stödjer den härskande diktatorn? Jag vill verkligen ha svar på den frågan, från Migrationsverket, från Billström och från Reinfeldt. Jag vill ha en klar förklaring, jag vill veta på vilka grunder de fick asyl, och om uppräknade instanser fortfarande anser att det var rätt av dem att erhålla asyl. 

Länk Dervish

Det andra ögonblicket vi lyfter fram är när Anders Borg säger i en debatt (rapport finanspolitiska rådet) att 50 procent av våra invandrare lever på socialbidrag. Det är en förlamande hög siffra och den raserar allt prat om att vi behöver invandring för att rädda vår ekonomi eller pensioner. Tack Z för det tipset. Också det Calmfors säger innan är värt att notera. Det saknas relevans för att sälja ut våra statliga företag för att skära ned statsskulden. Inslaget med Borg visas ungefär 01:01.00 in i sändningen, inslaget med Calmfors är direkt innan. 

Länk SVT Play

Det tredje ögonblicket är artikeln från Pi som berättar att en blott 14 årig flicka tog livet av sig efter en gängvåldtäkt. Det är alltså verkligheten bakom en våldtäkt, att en ung flicka, med hela livet framför sig mår så dåligt att hon tar livet av sig. Vem bär ansvaret för detta, förutom de ansvariga gärningsmännen då?

Länk PI

6 kommentarer:

Petter sa...

Sa Borg att 50% av invandrarna får socialbidrag?
Eller att 50% av alla socialbidrag går till invandrare?

Robsten sa...

kommer inte ihåg, får kolla upp det senare.

Robsten sa...

"Ett socialobidragsberoende för invandrare på 50 procent, över 50 procent" Tolka det hur du vill.

Evelina sa...

@ Petter.
Anders Borg sa att "det är problematiskt att vi bland invandrarna har ett bidragsberoende på över 50 %... om man skulle lägga till det bidragsberoende vi förmodligen har i andra transferreringssystem så är det klart att det är ett mycket stort problem - ett mycket stort integrationsproblem. Ska vi ha så stor invandring som vi har i Sverige så måste vi få upp sysselsättningsgraden. Vi vet att det är nödvändigt att fler kommer i arbete. Vi vet att det är relativt stora kostnader förknippade med ett så stort bidragsberoende. Det är det som är poängen med att vi strukturerar om integrationen nu....."

Robsten sa...

Tack Evelina, Jag har suttit hundra gånger och skrivit ned från klipp, kan vara ett jäkla jobb.

magnus123 (at) live.se sa...

Borg och migrationsverket förutspådde nog arabiska våren. Det gjorde visserligen ingen internationell bedömare, men Borg och Migrationsverket måste ha gjort det -- f-n vad duktiga de är! Nobelpriset lär de få ...för nåt.