måndag, juni 13, 2011

Klara besked från MP


PI har skrivit en artikel om den uppgörelse som slöts mellan MP och Alliansen angående vård av papperslösa. Sundström försöker förstå vad det är uppgörelsen egentligen handlar om. Inte heller jag har kunnat utröna vad uppgörelsen exakt handlar om. Så säger först Billström och sedan Maria Ferm enligt TV4.


Billström:
- En utredning som inte lämnar tillräckligt med underlag när det gäller kostnadsberäkningar, finansieringsfrågor, avgränsningar, det är ett underlag som är taffligt.

Ferm:

- Jag delar inte hans uppfattning. Det här handlar om mänskliga rättigheter. Jag tycker det är en otroligt viktig fråga och därför måste vi gå fram så fort som möjligt med det.


Det handlar inte om mänskliga rättigheter. Det finns inga generella rättigheter att erhålla gratis vård i ett främmande land utan försäkringar eller utan att ens vistas lagligt i landet. Det finns ingen rättighet att ens vistas illegalt i ett land. Skall lagen följas, så skall de som vistas här illegalt avvisas. Jag kan inte förstå varför det självklara inte verkar gå in i huvudet på våra politiker och riksdagsmän. 


Vad uppgörelsen exakt innehåller mellan Alliansen och MP kan vara en knivig fråga. Vad MP vill är däremot ingen knivig fråga. Det står klart och tydligt i Motion 2010/11:Sf394 inlämnat av MP i skepnad av Maria Ferm. Ett litet smakprov ur motionen.


Mot bakgrund av detta bör regeringen återkomma med förslag om att arbete utan arbetstillstånd avkriminaliseras. Detta bör riksdagen begära.


I klartext, vem som helst från hela världen skall kunna resa hit med vilken människosmugglare som helst, och kunna arbeta med vilken arbete som helst till vilken lön som helst, utan ett enda papper. Tänker man lite närmare på detta förslag så är det värre än förslaget att avskaffa räntor och andra tokerier. MP:s valresultat det sista valet är en gåta i ljuset av detta, fast väljarna visste inte om vad MP verkligen föreslår förståss. Lena Sundström kanske lägger pannan i djupa veck över vad MP vill i immigrationspolitiken, men övriga väljare behöver inte göra det efter att ha läst denna motion. 

Länk TV4

Länk PI

Länk Motion 2010/11:Sf394

10 kommentarer:

Steen sa...

"Det handlar inte om mänskliga rättigheter"

Nej, det gør det virkelig ikke. Tag til USA eller Schweiz og bliv syg uden en forsikring og se hvad der sker.........

Anonym sa...

Kul intervju med just en miljöpartist som vill fly Södertälje.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4550594

Anonym sa...

Vad är det för lustigkurrar som röstar på miljömupparna?
Allemand

Robsten sa...

Ja, jag noterade också den blänkaren. Får bli någon större artikel om Södertälje och organiserad brottslighet snart.

Robsten sa...

De bor företrädesvis på Söder, sthlm. De dricker latte, jobbar inom media, kultur och har inte sett en förort eller en småstad på vykort ens. De tjänar hyggligt och är moderna, liberala men med ett dåligt samvete och vill gärna framställa sig som humanister. De har kanske en bok av Tamas på nattduksbordet, den får dem att känna sig lite bättre, samtidigt moderna och de har ett samtalsämne när de sörplar sin förbannade latte.

feminix sa...

Robsten! Vad har hänt med Maj Grandmos blogg? Min länk leder bara till en reklamsida.

Robin Shadowes sa...

Jag undrar det samma. Den har varit neree i 2-3 dar nu. Första dan gick det åtminstone att få fram en cachad sida men den försvann snart också. Samtidigt låg FT nere i 1-2 dar. Demokratbloggen har inte uppdaterat sedan den 11:e men sidan ligger i alla fall kvar än så länge. Man kan ju undra om diktaturen ligger bakom? Man plockar småbloggare först som inte väcker så stor uppmärksamhet och lämnar dom stora fiskarna som PI till sist.

Robsten sa...

Vet ej! Tror inte diktaturen ligger bakom dock.

Peter sa...

Miljöpartier är ett mycket otäckt parti. Det finns flera anledningar till varför de är populära, vilket också någon har skrivit om tidigare på denna blogg.

Jag skulle vilja lägga till att de har journalisterna på sin sida. Har för mig att det är ca 20 procent av journalistkåren som röstar på dem och bland unga journalister är det 35 procent.

Många unga människor tycker givetvis att ordet "miljö" klingar så fint.

Jag rekommenderar också nedanstående länk, även om den kommer från ND. Artikeln är hur som helst mycket avslöjande. Jag vill också lägga till, apropå nedanstående länk, att en fortsatt massinvandring från MENA-länderna definitivt inte går hand i hand med ett ekologiskt hållbart samhälle; det är nämligen knappast sophantering som står överst på dessa människors lista.

http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1503

vänsterwiki sa...

Amnesty sa senast idag i en artikel i Sydsvenskan att illegala svartarbetare ska samma lön som de som jobbar vitt. Det är nämligen diskriminering att ge personer utan uppehållstillstånd lägre lön än de som har alla papper i ordning. IM (illegalkramare) verkar också anse att illegala ska ha samma dagersättning som asylsökare och att den ska höjas till socialbidragsnorm. Ilmar Reepalu säger att reglerna förbjuder staden att handla med företag som har svartarbetare. Om man läser mellan raderna ser jag det som att han vill att reglerna ska ändras snarare än att man ska ta hand om problemet.