fredag, juni 17, 2011

Roten till den organiserade brottsligheten


Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm gör nu som alla politiker, går ut i en debattartikel på DN-debatt. Inte bara det, Götblads artikel har rubriken "Så skall vi stoppa... en mycket, mycket typisk politikerrubrik. Nåja, det är väl redaktören på DN som sätter rubrikerna, men lite mer fantasi anmodas. Det är annars mycket märkligt att en polis går ut i en artikel och gör ren propaganda för sin verksamhet. Egentligen är det en självklarhet att polisen skall göra sitt arbete, och inte göra propaganda för det i braskande artiklar. 


Götblads artikel handlar om ett mycket angeläget ämne, den organiserade brottsligheten i Södertälje. Vi får här förklaringen till artikeln, alla känner till att den organiserade brottsligheten i princip tagit över en av Sveriges största städer. Det är egentligen ett oerhört nederlag för både vårt samhälle, vårt rättssystem, vår immigrationspolitik och för våra politiker. Så här står det i Götblads artikel när hon räknar upp de aktiviteter de brottsliga nätverken ägnar sig åt.

• Hot mot tjänsteman och övergrepp i rättsak. Flera höga tjänstemän i kommunen har utsatts för allvarliga hot i samband med tillståndsprövningar för restauranger.
• För några år sedan besköts polishuset med automatvapen. Vid ungefär samma tid upptäckte poliser vid olika tillfällen att hjulmuttrarna på deras privata bilar hade skruvats loss.
• Utfärdade straffavgifter har avskrivits utan saklig grund. Flera myndigheter i Södertälje har i sitt granskande arbete valt att anlita personal utifrån för att de inte helt litat på sin egen personal.


Att t.o.m. straffavgifter mystiskt har avskrivits lämnar inget tvivel om att rättsrötan trängt mycket, mycket djupt in i samhällskroppen. Hela vårt samhälle har eroderat under trycket av organiserad brottslighet. Systemkritiker får ofta anklagelsen att de drömmer sig tillbaka till något Bullerbysamhälle a la Astrid Lindgren. Det är kanske inte så konstigt när vi nu har ett samhälle där brottsyndikat styr vår samhälleliga verksamhet, är månne det alternativet till Bullerbyn? Vidare i artikeln.


Polisen kan inte ensam lösa problemen i Södertälje. Därför bedrivs arbetet i mycket nära samarbete med andra myndigheter: Skatteverket, Kronofogden, Försäkringskassan, med flera. Resultaten börjar bli synliga: För ett dubbelmord i somras sitter just nu åtta personer häktade för anstiftan och för medhjälp. Några har släppts i väntan på rättegång. För ett mordförsök dömdes två personer till fleråriga fängelsestraff. Människor är rädda för att prata med polisen. Enbart i dessa två ärenden har hittills hållits 1.160 förhör. 


Polisen kan inte ensam lösa problemen nej. Politikerna måste stifta andra lagar, annars kommer det inte gå att lösa detta problem. De brottslingar som saknar svenskt medborgarskap skall utvisas, de kan knappast hävda asylskäl då de fullständigt saknar alla trovärdighet. Hårdare straff måste till för dem som på minsta sätt försöker påverka vittnen eller hota tjänstemän i rättsapparaten. Det skall i princip vara tabu att ens titta för länge på åklagare, domare och andra tjänstemän för medlemmar i organiserad brottslighet. De som fått sitt uppehållstillstånd på falska grunder skall utvisas (eller om det blir avvisning) om någon missbrukar sitt uppehållstillstånd skall det omedelbart dras in.  

Den organiserade brottsligheten har i princip vuxit upp mitt framför ögonen på polis och politiker i vårt land, det kan tyckas lite sent med uppvaknandet. En f.d. sjöman startade den första mc-klubben i Malmö. Alla såg efter ett tag vad som var på gång. Efter att en bomb placerats i en bil och en polisman blev svårt skadad så backade polisen av ren rädsla. Naturligtvis kunde polisen ha vunnit slaget, om de fått rätt verktyg och rätt resurser. Det är så, att får inte polisen rätt uppbackning av politikerna som styr, så förlorar de slaget. Har polisen och allmänheten politikerna med sig, både vad gäller lagstiftning och resurser, så kan de helt enkelt inte förlora. 


Till sist så visar det som hänt i Södertälje att vår s.k. "flyktingpolitik" inte har fungerat. Människor som fått asyl p.g.a. att de skulle varit förföljda bedriver nu grov organiserad brottslighet och mordhotar alla som vågar titta det allra minsta på deras verksamhet. Jag vet inte om jag är speciellt cynisk när jag tvivlar på att dessa brottslingar någonsin varit förföljda i sina hemländer, annat än av någon rabiat svärmor. 

5 kommentarer:

Kenneth Olsson sa...

Politikernas svar kommer att bli utanförskap,och att det därmed är samhällets fel.Syltryggarnas tid är ej ännu förbi.

Anonym sa...

Vi kan börja med brottslingen själv, hon kan avgå och låta riktiga poliser sköta jobbet. Förhoppningsvis finns det någon kvar att reda ut skiten.

Lago han avgick när det började brännas också ett sätt att göra efter man ställt till det för Sverige.

Det kommer naturligtvis även de politiker som ställt till Sverige göra, avgå utan att ta behöva ta ansvar. Det såg Olof Palme till.
Allemand

Robsten sa...

Oppsan!

http://bortkopplad.se/bloggo/2011/06/17/makten-maffian-och-moderaterna/

Anonym sa...

Lago, sicken looser. Vad har du uppnått?

Blodsven sa...

Att ge kärringar av båda könen viktiga samhällsuppgifter är lika smart som att göra ett litet flickebarn till lärare över stökiga elever....