tisdag, juli 12, 2011

Tino Sanandaji om mångkulturen

Jag lägger ut Axess seminarium som hölls i Visby under Politikerveckan. Tinos inlägg är så pass bra så att även jag får torgföra den. Glöm inte att även titta på Paulina Neudings inlägg i samma seminarium. Jag tycker även det är sevärt. Ja, jag vet att hon senare gick ut och markerade från SD, det hör ju till.  

På PI finns det uppgifter att en i publiken är en känd f.d. krönikör på Aftonbladet. Jag har kontrollerat så gott jag kan, och det verkar vara krönikören. Jag vet dock detta inte med säkerhet så jag nämner inget namn här. Men eftersom kameramannen filmade just denna flicka för att visa hur avskyvärt både hon och kameramannen tycker om Tinos inlägg så spinner jag på samma tema och lägger ut en studie i hur sanningen går fram hos en människa. Detta är bilder från en i publiken som, förmodar jag, är en smula PK. Här känns det bara jobbigt, usch vad Tino är främlingsfientlig. 


Här börjar sanningen tränga in. Hon hittar inga relevanta motargument, hennes PK-värld faller samman. Här har sanningen trängt in, ridå! Mångkulturen som ideologi är död. Detta är sällan man får studera denna process live s.a.s.  

Man kan tycka att det är lite elakt att lägga ut bilder så här, men jag skulle aldrig själv ta bilderna och lägga ut dem. Det var ju en smart kameraman som gjorde detta, förmodligen i trygg förvissning om att det är en offentlig person. Dessutom blev jag så upprörd i dag så jag vill påtala vansinnet med vår nuvarande politik. 

När jag promenerar Drottninggatan fram, glad i hågen över lite ledighet och frihet, så kommer tre unga personer av utländsk härkomst. De tre går i bredd, alla på gatan (gissa hur många?) fick kasta sig åt sidan, undertecknad också. Varför skall jag och en massa andra människor behöva kasta oss åt sidan för att vår regering gett asyl och uppehållstillstånd åt personer? Det rör sig om tveksamma asylskäl många gånger och hela politiken bottnar i någon förvirrad dröm om det mångkulturella samhället. Våra politiker pratar alltså om humanism och mångkultur, med påföljd att unga människor går omkring som om de i princip äger vårt land. Vi får kasta oss åt sidan när de i bredd och med raka ryggar spatserar gatan fram och så där i förbigående dissar den inhemska befolkningen.

Ja, det kunde röra sig om svenska ungdomar, men i 19 fall av 20 så är det inte det. Det är ett mönster. Likadant på pendelplattformarna, högljudda gäng får ursprungsbefolkningen att huka sig efter väggarna, noga med att inte titta någon i gänget i ögonen. På vissa platser har hela det offentliga rummet övertagits av de som vi i humanismens namn gett uppehållstillstånd. Men det offentliga rummet i Täby är ograverat Reinfeldt, åt helvete med din politik! Du bor i din törnrosabubbla där de få invandrarna du träffar på är trevliga och driver en juste pizza. Jag är så väldigt trött på att vi förlorat vårt offentliga rum på många platser, ja det är värre än så, t.o.m. PK-människor erkänner att det finns förorter där inte det svenska rättsamhället gäller längre, hur är det möjligt? Hur är det möjligt att våra högt betalda politiker fullkomligt skiter i detta och mal på om sin sinnesslöa smörja om det trevliga pluralistiska samhälle där vi kan köpa indisk mat runt hörnet.

Det var tre ungdomar som gick Drottninggatan fram och jag lade upp tre bilder som symboliserar mångkulturens ideologiska död. För den är verkligen ideologisk stendöd. Den som tror på visionen om mångkulturens välsignelse är antingen intellektuellt lågpresterande eller full av lögner. Glömde jag nämna att Tino har helt rätt i sin analys?      16 kommentarer:

Andreas sa...

Jag måste fråga vad du och andra menar när ni säger att mångkulturen som ideologi är död. Förklara gärna. Ja, att det mångkulturella samhället på fler och fler sätt inte visar sig funka särskilt bra är en sak. Men det finns fortfarande betydande mängder folk som till fullo tror på denna ideologi och gör allt för att implementera den i vårt samhälle. Och den fortsätter att implementeras i oförminskad takt. Låt vara att något fler kritiska röster hörs nu än för fem år sedan. Även folk som inte tror på ideologin försöker föra den vidare och implementera den, antingen i karriärens namn eller på grund av att rädslan för social stigmatisering är större än oron över vad som håller på att hända med värst samhälle. Så, hur är mångkulturen som ideologi död, när den absolut största delen av våra opinionsbildare i form av politiker och journalister fortfarande gör allt för att torgföra den? Förklara gärna! Tack på förhand!

Steen sa...

"De tre går i bredd, alla på gatan (gissa hur många?) fick kasta sig åt sidan, undertecknad också."

Var det muslimer du mødte, så står det jo udtrykkeligt i islams forskifter for, hvordan dhimmies skal opføre sig. Værd at tænke over, at blive betragtet som dhimmi i sit eget land.

Johan Banér sa...

Bra skrivet Robsten. Blev själv attackerad av ung arab utanför mitt bostadshus för ett tag sedan. Hade jobbat över, klockan var väl runt 19 en vanlig onsdagskväll. Jag parkerade bilen utanför mitt bostadshus och gick mot porten när jag såg två araber komma på trottoaren, tänkte inte så mycket på detta då det är en vanlig syn i vår lilla stad numera. När jag hade tagit upp nyckeln för att öppna porten stegar den ene araben snabbt fram mot mig och väser: "Ha do cigg?".
Blir självklart överrumplad, men säger att jag ej har några cigaretter. Han blänger ilsket, sedan går dock de båda araberna iväg. När jag kommer upp i lägenheten är jag ganska skakig, men mest så förbannad att jag darrar. Här jobbar man och sliter hela dagen och så kommer dessa personer med sin brutna svenska och flyger på mig. Hela kvällen var förstörd. Att man ska behöva uppleva sånt här i sitt eget land och på sin egen gata. Jag vet, han slog mig aldrig, men han var ohövlig och inte det minsta vänlig, tvärtom. Jag ångrar att jag inte fann mig bättre när jag svarade honom. Så här hade jag velat svara: "Jag är en vanlig svensk löntagare och som sådan har jag absolut inte råd med några cigaretter. Pengarna går till bil, mat, hyra och eventuellt någon semesterresa samt att försörja såna som dig via skattesedeln".

Eva-Marie sa...

Känner igen mig i det du skriver. Jag har slutat att ge vika och jag tittar folk i ögonen när jag vill och hur mycket som helst.
mina barn säger att jag kommer att få på flabben en dag, men det skiter jag i. jag väjer inte i mitt eget land, i min egen stad,på min egen gata.
Eva-Marie i malmö

Robsten sa...

"Men det finns fortfarande betydande mängder folk som till fullo tror på denna ideologi och gör allt för att implementera den i vårt samhälle. Och den fortsätter att implementeras i oförminskad takt. Låt vara att något fler kritiska röster hörs nu än för fem år sedan. "

jag menar att den ideologisk är död, vi har ju fortfarande det samhälle vi har. Betydligt fler har övergett tron på den mångkulturella visionen än som nu ger sig till känna, det är självklart en gissning, det är omöjligt att veta. De som förespråkar visionen gör det mer och mer sällan, och med ett tamare tonfall. Fler och fler ger sig tillkänna som inte längre tror på iden.

Robsten sa...

"Var det muslimer du mødte, så står det jo udtrykkeligt i islams forskifter for, hvordan dhimmies skal opføre sig."

Det är ju omöjligt att veta vilken religion män har man träffar på gatan. Min bristande erfarenhet är väl att troende muslimer uppför sig bättre i det offentliga rummet än sekulariserade immigranter i 2a generationen. Islam som religion har ju sina uppenbara brister med kvinnosyn o.s.v. men troende muslimer uppför sig bättre än många andra på gator och torg. Jag har träffat en del troende muslimer på Mariatorget, med koranen i handen, de har t.o.m. bugat för mig. Jag har inget att anmärka vad gäller deras uppförande just i sådana sammanhang vi pratar om här.

Vi skall akta oss för att kasta all skit åt just ett håll.

Robsten sa...

En otrevlig upplevelse Johan, men kanske ingen direkt attack i alla fall.

Robsten sa...

Apropå föräldraansvar, starka ord. Lär inte förekomma i en svensk domstol:

http://www.youtube.com/watch?v=TvaUWBHTRCQ&NR=1

Anonym sa...

Gick med min hund, snäll hund, lös och mötte fyra invandrarungdomar, i bredd på trottoaren. Jag tillhör dem som inte går åt sidan. När min hund som gick 5-6 meter framför mig är jämsides med dem morrar han och gläfser till så att alla fyra gjorde ett parallellhopp åt sidan. Vi gick stolt vidare.
rim

Stefan K sa...

Det är intressant det här med den samlade vänsterns hat mot SD och deras ständiga rop på rasism och främlingsfientlighet.

Tino Sanandaji är en utomeuropeisk invandrare med starka argument mot den invandringspolitik Sverige bedriver. Hur behandlar media en sådan person? Jo, ganska snällt.
Samma gäller andra kritiker som exempelvis Nima Derwish, medan Per Gudmundsson hängs ut, hånas och hatas.

Hur förhåller sig då vänsterjournalister och extremvänstern till det faktum att SD har flertalet invandrare i sina led och bland sina väljare?
Ja, media kan ju knappast kalla dessa för rasister eftersom personer ur minoriteterna inte kan benämnas med detta ord. Media kan ju heller inte köra med floskeln om att SD vill kasta ut alla invandrare ur landet, då många representanter och väljare därmed skulle vilja avvisa sig själva.
Vad det gäller extremvänstern så undrar jag över deras metoder. De smyger ju gärna omkring maskerade på nätterna, sprejar ned bostadshus, vandaliserar bilar, sätter yxor i dörrar, skickar hotfulla sms osv. Ja, ni känner ju till deras metoder. Hur ser de på sig själva om de utsätter Sverigedemokrater med utländsk bakgrund för detta? Är de då själva inte rasister och främlingsfientliga?

Anonym sa...

En fråga Robsten:

Vilken etnicitet hade dem Du mötte på Drottninggatan?

Personligen tycker jag att det fokuseras på tok för mycket på araber. Själv tycker jag att mängder av dessa asiater som vällt in i landet under senare år är nog så arroganta mot oss svenskar. Så sent idag var jag inne i en matvarubutik och vägrade att ge vika för dessa arroganta asiater som tror sig ha byggt detta land, och som drar sina femtielva barnvagnar.

Poängen är alltså precis som Du så förtjänstfullt skriver att vi inte bör fokusera all vår kraft mot ett håll. Asiater kan vara nog så arroganta mot oss svenskar som araber och andra.

Mvh "Ricky Echolette"

Johan Banér sa...

Vilka asiater menar du då, pakistanier, afghaner?
Själv uppfattar jag inga problem med folk från Japan, Kina, sydostasien, tycker de verkar bete sig på ett sätt som är väldigt bra när de kommer till ett nytt land, ungefär som oss svenskar. De utstrålar snarare ödmjukhet än arrogans enligt mig. Men undantag finns ju alltid, precis som hos svenskar.

Robsten sa...

"En fråga Robsten:"

Jag uppfattade dem som araber, som ju också kan vara asiater.

Anonym sa...

Till Johan och Robsten:

Ja, asiater utgör väl cirka 60 - 70% av världens befolkning så jag uttryckte mig svepande. Personligen anser jag att japanerna är den otvivelaktigt allra mest trevliga asiatiska gruppen.

Men redan kineser tycker jag utmärker sig negativt i många fall. Så sent som idag läste jag på PI att kineser lär uppbära bidrag från Sverige, men arbetar i Danmark. Danska myndigheter hade gjort någon sorts razzia.

Jag har hört att kinesiska studenter fuskar helt otroligt mycket på våra universitet, liksom på IQ - tester runt om i världen, vilket jag fått bekräftat från ganska så säkra källor. Dessutom lär kinesiska studenters överutnyttjande av våra universitet, faktiskt lett till att vi nu inför universitetsavgifter för studenter från tredje land, dem knäckte nästan våra universitets ekonomi, vilket jag sett med egna ögon! Dessutom visade dem aldrig någon tacksamhet, trots att deras vistelse här bekostnades av svenska skattebetalare.

Sedan bör ni också fråga er varför man aldrig ser vita svenskar arbeta i företag som drivs av kineser, men att man ser kineser arbeta i företag som drivs av vita svenskar?

Det finns ett utbrett hat mot vita i Kina, där de ser oss som "barbarer" och "primitiva" och då kan man ju undra varför dem väller in i vårat land om vi är så "barbariska" och "primitiva"?

Jag får igen upprepa det jag skrev tidigare:

vi måste sluta fokusera bara på araber, det finns även andra invandrargrupper som föraktar oss, däribland asiaterna, och jag tror dem är farligare, då dem har hög intelligens och ofta en cynisk människosyn.

Mvh "Ricky Echolette"

Robsten sa...

"Dessutom lär kinesiska studenters överutnyttjande av våra universitet, faktiskt lett till att vi nu inför universitetsavgifter för studenter från tredje land, dem knäckte nästan våra universitets ekonomi, vilket jag sett med egna ögon"

Ja fast det var ett fullständigt vansinnigt beslut att införa gratis studier för tredjelandsstudenter. Skall svenska skattebetalare betala gratis utbildning för studenter från världens alla hörn, varför då? Jo för att lära känna andra kulturer tyckte riksdagen. Nu påtalade riksrevisionsverket att något kulturellt utbyte icke skedde, de utländska studenterna pluggade för sig själva.

Jag vill nog anklaga vår regering i stället för kineserna som utnyttjade en vansinnig regel.

Anonym sa...

Ja, det är faktiskt väldigt glädjande att vi får dessa avgifter f.r.o.m ht - 2011. Visst har Riksrevisionsverket helt rätt! Jag har själv rört mig i studiemiljöer i flera år och noterat precis som Riksrevisionsverket så förtjänstfullt påpekar, att det inte sker något kulturellt utbyte. Jag har själv haft kinesiska flickvänner/bekanta och fått det bekräftat på nära håll.

Till skillnad från Dig så tycker jag visst att det är kinesiska studenters fel, även om det är ett delat ansvar med våra tokpolitiker. Det är omoraliskt att de utnyttjat vårat frikostiga system på detta sätt, dem hade kunnat avstå eller åtminstone visat tacksamhet. På vissa insitutioner har det varit fler kinesiska studenter än svenska, liksom i vissa studentsbostadsområden nästintill lika många kineser som svenskar, så får det inte vara i Sverige! Men nu f.r.o.m hösten blir det änligen ett slut på det!

Hälsningar "Ricky Echolette"