torsdag, augusti 25, 2011

Oro

Jag är orolig att Anna-Karin Hatt blir vald till Centerns partiledare. Om Hatt blir vald finns det risk för att Centern inte åker ur riksdagen 2014. Som tur är heter favoriten Annie Lööf. Vi håller tummarna!

18 kommentarer:

z999 sa...

Du ska inte underskatta Hatts nackdelar. Hon har förmågan att framstå som tråkig gnällig kärring och en förlängning av Maud Olofsson. Det ligger egentligen inte i deras personlighet men när man ska försvara verklighetsfrämmande idéer så framstår man som rabiat på ett speciellt sätt, vissa negativa sidor förstärks.

Men kan verkligen Annie Lööf peta centern ur riksdagen? Hon har ju redan inlett med att rabbla nyliberala klichéer och diverse hugskott men räcker det? Det vore ju verkligen skönt förståss om centern åkte ut.

Stefan k sa...

Ingen risk att centern ramlar ur riksdagen. Visst, allt fler svenskar vänder partiet ryggen, men nu har C tagit upp kampen med S och M om de nya svenskarna i förorterna.
Nystartszoner, skattelindringar, nya jobbprojekt...ja, det finns inget slut på idéer när centern inför en politik som främjar nybyggarlandet Sverige.
Ja men vi svenskar då, tänker ni?
Ja, vi svenskar, vart har vi hamnat i centerns nya politik?

Johan sa...

Vad har du emot Lööf?

Johan sa...

Ovanstående Johan är en annan Johan än Johan - litar på att Robsten fattar, vilken Johan som är Johan. :-)

z999 sa...

http://www.expressen.se/nyheter/1.2533999/nu-utmanar-annie-loof-statsministern

"Enligt Annie Lööf, som just nu turnerar runt i landet inför partiledarvalet i slutet av september, skulle en sänkning av tjänstemomsen vara den viktigaste reformen för jobbskapande. Därför måste den prioriteras framför satsningar på lärarlöner, som FP krävt, och skattesänkningar för pensionärer, som KD krävt, menar hon."

Och det är väl riktigt för ett land som frivilligt håller på att utvecklas till ett uland. I ett uland så är tjänstemoms förödande.

z999 sa...

Och här---
http://annieloof.se/tag/jobb/

Den som vill se samma misslyckade integration som vi haft i trettio år röstar på centern.

Robin Shadowes sa...

Du får väl hålla i hatten en månad till, Robsten!

Robsten sa...

@Johan

Jo, ni tycker en aning olika i vissa frågor ;-)

Robsten sa...

@Shadowes

:-)

Anonym sa...

Ditt antagande förutsätter att människa är rationell. Tyvärr är ju så inte fallet. Annie är ung, lite käck och kvinna dessutom. Inte för att detta egentligen borde spela någon roll men tyvärr tror jag att dessa egenskaper lockar en del väljare. Den närmaste jämförelsen blir väl Maria Wetterstrand.

Men visst, jag hoppas att du har rätt och jag har fel. Det kan dessutom vara att Centerns utförslöpa redan blivit så brant att ingen kan stoppa rullningen ut ur riksdagen, varken Hatt eller Lööf

z999 sa...

Peter Stormare uttalar sig om SD.
http://www.expressen.se/noje/1.2539761/stormare-bra-att-sd-kommit-in-i-riksdagen

Alltid kul att höra kommentarer utifrån från personer som inte lärt sig riktigt att man ska tycka illa om SD. Dessutom är det svårt för de toleranta att trycka till Peter Stormare eftersom han inte bor i Sverige och inte är så beroende av kulturmaffian.

Robsten sa...

"Ditt antagande förutsätter att människa är rationell. Tyvärr är ju så inte fallet. Annie är ung, lite käck och kvinna dessutom. Inte för att detta egentligen borde spela någon roll men tyvärr tror jag att dessa egenskaper lockar en del väljare. Den närmaste jämförelsen blir väl Maria Wetterstrand."

Nja, det stämmer nog. Att folk röstar på någon bara för att hon är käck förvånar väl inte längre. Hur Wetterstrand kunde komma undan förvånar egentligen. Media gullade med henne under hela hennes karriär, hon sattes aldrig på något hårdare medialt prov. Märkligt.

Robsten sa...

Ja jag läste om Stormare. har aldrig gillat honom men börjar så smått ändra mig, han kanske i själva verket är en rätt OK kille, man skall inte döma folk så förbannat fort, som jag alltid sagt ;-)

Robsten sa...

Undrar vilket parti flickan till hundvalpen kommer rösta på?

http://politisktinkorrekt.info/2011/08/25/sparkade-ihjal-hundvalp-nu-domd-till-boter/

Här borde det vara utvisning, nästan oavsett medborgarskap.

Anonym sa...

Robsten, det fick man inte säga på PI då blev man raderad. De uppträder lustigare och lustigare för var dag.

Håller med dig, fängelsestraff och utvisning är min paroll. ;-)
Allemand

Johan (den med första kommentaren) sa...

Det var faktiskt en ärligt menad fråga. Jag undrar vad ni har emot Lööf? Personligen tycker jag att hon ideologiskt verkar vara en frisk fläk i Sverige med sitt liberala ekonomiska tänkande. Jag hade gärna sett henne mer åt Tea Party hållet men om någon överhuvudtaget vågar tänka annorlunda åt något håll som inte är längre vänsterut är jag glad. Men jag har inte alls full koll på vad hon står för så det vore intressant att veta varför ni inte gillar henne.

Robsten sa...

"Det var faktiskt en ärligt menad fråga. Jag undrar vad ni har emot Lööf?"

Slarvigt kategoriserat. Lööf är nyliberal och Hatt liberal. Jag föredrar liberaler, även om en katatsrof som Wetserberg också kallade sig liberal. Fast det är väl grader i helvetet.

Anonym sa...

Belysande exempel på vilken enorm okunskap det finns hos våra ledande politiker. Ett skäl till varför jag inte gillar Lööf. Lööf i mars 2009 när eurons svagheter så smått hade börjat blottas även för de mest inbitna Ja-sägarna:

Riksdagsledamoten Annie Johansson (C) ångrar ett politiskt beslut: att hon röstade nej till att byta krona mot euro 2003.

–Jag färgades ganska mycket av den debatt som var då, att man vet vad man har, men inte vad man får.

Nu har Annie Johansson bytt sida och är övertygad om att ett medlemskap i valutaunionen skulle stärka Sverigehttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/c-riksdagsman-vill-infora-euron_2593237.svd