fredag, september 09, 2011

Kostsam berikning


Det står i Riksdag & Departement att nyanlända invandrare skall få behålla sin "etableringsersättning" trots att de börjar arbeta. Detta föreslås i regeringens budget som släpps om två veckor. Så här står det i artikeln. 


I dag betalas ersättningen ut i högst två år. I budgeten kommer regeringen att föreslå att den som arbetar under pågående etableringsplan ska få behålla hela sin statliga ersättning.


Det behövs tydligen extra morötter för att få de nyanlända i arbete, trots allt tal från Maud Olofsson om "ivriga nybyggare". Jag tror inte att just dessa regeländringar orsakar några större hål i statsbudgeten, det är så mycket annat som kostar så oändligt mycket mer. Det är snarare principerna som är intressanta. Det har ju annars varit stenhårda principer för dem som uppbär försörjningsstöd, principer som man här överger. Intressant är också allt tal om "berikning" av vårt samhälle. Denna berikning kostar hela tiden stora summor pengar. Det skall också sägas att även om de nyanlända är aldrig så intresserade av att arbeta och försörja sig själva, så kanske det helt enkelt inte finns några arbeten att tillgå. Vi har ju som bekant en hög arbetslöshet som bitit sig fast år efter år. Vidare i artikeln står det så här. 


I en färsk utvärdering visar Arbetsförmedlingen att 93 procent av de drygt 4 000 personer som myndigheten hittills tagit emot fått eller får hjälp med en arbetslivsintroduktion som ökar deras chanser att få jobb. Drygt 3 000 av dem har fått en individuell etableringsplan. Ett femtiotal har fått jobb.  


Det är höga siffror, 93 procent, men det är alltså de som deltar i arbetslivsintroduktionen, inte de som fått arbete. vad gör de andra 7 procenten? Ordnar de arbete själva? Nästa siffra är drygt 3000, det är de som en individuell etableringsplan. Så kommer vi då till den verkligt intressanta siffran, hur många har fått ett arbete av dessa 4000 personer? Jo 50 personer, den riktigt låga siffran. 


Vi skall akta oss för att stigmatisera de "nyanlända". Vi har ingen aning om hur många av dessa som verkligen vill försörja sig själva. Det är hela immigrationspolitiken som är vansinnig. Här lägger vi ner stora summor på att få dessa nyanlända i arbetet. Så får de flesta i alla fall inte ett arbete, för det finns förmodligen inga passande sådana. Allt tal om "ivriga nybyggare" och "berikning" ter sig som billig och rentav lögnaktig retorik. Vi berikar inte vårt samhälle med denna immigrationspolitik, vi gör vårt land fattigare och sannolikt gör vi inte ens de "nyanlända" lyckliga. Det går inte att lösa strukturella och ekonomiska problem med folkomflyttningar, det är en felaktig politik som bygger på flummiga visioner. När skall dimmorna lätta för våra politiker, NÄR?


Länk Riksdag & Departement 

18 kommentarer:

Eva-Marie sa...

Antingen är de riktigt desperata eller så går de på något. Dessa verklighetsfrånvända politiker ger jag inte mycket för.
De måste stoppas, fler sådana förslag...jag finner nästan inga ord.
Kränkande för hederliga svenskar och andra som jobbar och sliter och får rätta mun efter matsäck.

z999 sa...

Åter en stor förändring från 80 och 90-talet då såna här siffror aldrig gick att få offentliga.

Jag funderar ibland på hur det skulle vara om det var tvärtom. Ponera att SD satt i regeringsställning och mörkade siffror och källor om invandringen samt såg mellan fingrarna när våld utövades mot folk som tyckte annorlunda. Skulle jag tycka att det var ok? Vad är det som får antirasisterna att ha en så diametralt motsatt åsikt om demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter? Mänskliga rättigheter har ju antirasisterna reducerat till en fråga om man är för eller emot massinvandring.

z999 sa...

Siffrorna som Robsten redovisar ska ses mot bakgrund av att alliansen inte ville sänka skatten för pensionärer samt andra försämringar för pensionärer, där hade man inte råd förrän kanske (någon som tror på det?) 2013 eller 2014 om ekonomin tillåter (om ekonomin tillåter är alltså uttalat utan ironi).

För att få en snabb sammanfattning, se SD's dokumentärfilm som censurerades i TV4 inför förra valet.

Robsten sa...

Ja, du sade det mesta här Z, inte mycket att tillägga.

kanske OT, kanske inte. Hittade en intressant artikel av Gudmundson på min överbelastade hårddisk (när jag letade efter något helt annat, så typiskt):

http://gudmundson.blogspot.com/2007/04/publicistklubben-frkortas-pk.html

Någon som förresten vet vad Richard Slätt tagit vägen? Förre chefredaktören på Expo och Hammarbyfanatiker.

För den ideologiskt intresserade, om konservatism och nationalism på Dissidenten:

http://stenkvist.wordpress.com/2011/09/10/socialkonservatism-och-nationalism/

jag är barnsligt förtjust i Tomas Anderssons "En hel värld inom mig" Lyssna vetja:

http://www.youtube.com/watch?v=fT4URg1sBAY&feature=related

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...

Jag har förresten lagt tillbaka Gudmundson i min bloggrulle. jag tog bort honom när han filtrerade en kommentar av mig samtidigt som han släppte igenom en kommentar av Jinge "nazianstucken" Flucht. Ja, jag vet Per, du gjorde det för att få behålla jobbet. Jag förlåter dig härmed.

Som kuriosa, vet ni att undertecknad är den första människa som Jinge kallade nazianstucken? Det var på swnet.politik. Nu har han kallat alla nazianstuckna som inte är för massinvandring och fri invandring, samt för betyg, straff för våldtäksmän och de som vill att man skall köra på höger sida av gatan. No big deal.

Anonym sa...

Jinge och hans kompis Lasse S är samma skrot och korn. Helt åtskilda från den vardagliga sanningen i sina röda hossor. Om ni inte vet vad hossor är så fråga Eva-Marie.
Allemand

Robsten sa...

Hossor? Byxor om jag minns min Hörbyskånska rätt, möjligen strumpor.

Andreas sa...

OT, men kika på det här!

http://www.youtube.com/watch?v=bi49Xo0MzhA&feature=youtube_gdata_player

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...

Fint och stämningsfullt, men då kontrar jag med denna:
http://www.youtube.com/watch?v=f-SNOBXF0bI&feature=related

Anonym sa...

Röda strumpor.
Allemand

Eva-Marie sa...

Hossor är strumpor.
Böjsor är byxor.

När jag var liten sa vi skolbarn ibland, idag blir de bruna böjsor o stekta hosseband till middag. Roligt va? Ibland är det inte mycket som roar , ha

Ja du Robsten, när skall dimmorna lätta för "våra" politiker. Dom verkar inte va riktigt navlade.

Johan sa...

"Vad är det som får antirasisterna att ha en så diametralt motsatt åsikt om demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter?"

Di är sånna. De är (födda) hänsynslösa och skrupelfria.

Robsten sa...

Tyvärr så mindes jag fel då Eva-Marie, hoosor hette det ja.

z999 sa...

@Johan:

"Di är sånna. De är (födda) hänsynslösa och skrupelfria."

Fy, inget vi/dom-tänkande, det är farligt och upphovet till all ondska i världen. Tänk vad bra det vore till exempel om Åkesson sa "Vi moderater vill kraftigt minska invandringen" när han pratar med Reinfeldt.

Anonym sa...

Det är förmodligen så att Sveriges ekonomi inte står och faller med just dessa pengar. Men faktum kvarstår att alla skattepengar som rinner ut ur statskassan som vi medborgare inte har någon som helst glädje av tenderar att bli till miljoner och kan man inte spara i det lilla blir det strax miljarder och det är där vi är nu. Miljarderna försvinner ner i stora svarta hål helt utom all kontroll. Det är därför det är så jävla elendigt på de flesta områden i detta land. Det saknas ständigt och jämt resurser. Anders Borg kan hur ofta han vill bedyra hur rädd han är om skattebetalarnas pengar men enl mig är det som det är med de andra inom 7Klövern bara lögner. PURSVENSKEN.

Varg i Veum sa...

Jomen Robsten, du måste förstå att Federley "bara följde order" när han röstade för FRA-lagen. Vi har som hört det där med att "följa order" förr :P

(kunde inte låta bli då det i Sverige är så populärt med Guilt by association :)