lördag, oktober 08, 2011

Faun - Egil Saga

Jag tänkte egentligen skriva om socialdemokraternas och vänsterpartiets vägran att delta i Agendas partiledardebatt på söndag. Jag känner dock en oerhörd trötthet att skriva om mellanstadieelevers trots och märkliga utbrott. Vi struntar således i pubertala hormonella spratt hos högavlönade partiledare och lyssnar på Egil Saga av gruppen Faun. Jag vet inte vad namnet Faun kommer ifrån. Det lär ha funnits ett mytiskt väsen norr om romarikets gränser som till hälften var människa, hälften get, kallat faun. Det är väl möjligen härifrån gruppen hämtat sitt namn. I den gamla grekiska mytologin var faun också skogens gud. Nåväl här kommer den, Egil Saga


10 kommentarer:

Robsten sa...

Hittade denna lite annorlunda version av barbie girl:

http://www.youtube.com/watch?v=Ja4Pd3bQ-fA&feature=related

piwen sa...

Nje,inget för mig.Lyssnar just nu mest på Gabriel Faures
Requiem.Ska sjunga den själv med kyrkokören jag sjunger sopran i.

Men jag lyssnade på Bo Hansson när jag var runt tjugo,honom gillade jag!

Tack Robsten,du hör till mina läsarfavoriter tillsammans med Mopsen,Toralf,Flugswampen och Udda Nyheter!

Robsten sa...

Varsågod Piwen!

Stig sa...

"Vi struntar således i pubertala hormonella spratt hos högavlönade partiledare"
Bara den träffsäkra repliken förpliktigar nästan att du levererar en liten artikel om sossepampens och kommunistens "pubertala hormonella spratt".
Jag har tittat in här flera gånger i väntan på det men så möts man av Egils Saga... :-(

Jag är lite kluven till sådan musik, det låter häftigt några minuter men sedan tröttnar jag på det, för monotont? Förutsägbart? För teatraliskt i längden? Jag vet faktiskt inte men tröttnar gör jag av någon anledning.

Robsten sa...

Ja, jag har funderat att plita ner något...men jag tycker väl inte att jag kan tillföra något just nu Stig. Jag vill känna att jag tillför något som inte redan står i DN eller SvD. Hmmm....alltså jag tror helt enkelt att Juholt gör ett misstag, ett misstag han förmodligen inte skulle ha gjort sig skyldig till om det inte vore hela tre år kvar till nästa val. Nä, vi får se när nästa artikel dyker upp, skriver helst på morgnarna dessutom. Tycker ni sidan blir svårladdad kan jag ta bort Egils saga. jag sitter ju med min bamsedator så jag märker ju aldrig sådant själv.

Robsten sa...

Det var därför jag inte heller skrev något, bara så trött på dessa barnsliga markeringar som möjligtvis hör hemma på en skolgård. I stället för en artikel har man lust att själv markera med långfingret bara. Kanske hade jag också tagit en whisky för mycket i går kväll för att skriva något. jag skall låta det vara osagt.

Stig sa...

Dessutom är det ett tydligt förakt mot väljarna inklusive sossarnas egna. Hur många tror att de oppositinella partierna alltid utgör en enhetlig allians?
Om t.ex. Piratpartiet varit ett riksdagsparti hade ju även deras ledare stått tillsammans med Juholt och Ohly men det skulle knappast tolkas som att S och V delar enfrågepartiet PP:s idéer.

Mitt lilla hopp om att Juholt skulle avbryta det sahlinska tramset med att fjäska med islamister och "aldrig aldrig, aldrig... samtala med SD:are" och istället fokusera på att se till att S blir ett arbetarparti igen rök all världens väg i och med detta.

(Fiffelmentaliteten har Juholt och Sahlin också gemensamt. Råder det ett tillstånd av inavel i den socialistiska grenen inom den politiska adeln??)

Robin Shadowes sa...

Lyssnar just nu rätt mycket på Anima Morte på Spotify. Det är ett svenskt neo-symfoni rock-band som gör instrumental musik inspirerad av italienska skräckfilmer, tup Lucio Fulvi och Dario Argento. Väldigt cool musik faktiskt. Finns en del på YouTube också.

z999 sa...

Bra musik i mina öron Robsten. Angående loren om Faun med mera så är det så svårt att försöka läsa alla tolkare av svensk lore eftersom dom kör samma som expo med "guilt by association". Under flera hundra år så har kristna kyrkan försökt fösa ihop allt utanför kristendomen som Djävulen. Även Oden ses som Satan av vissa tolkare/forskare.

På grund av efterblivenheten hos antirasister i Sverige så har vi tyvärr inte gått så mycket framåt i utvecklingen sen medeltiden som många tror. Det anses fortfarande ok att en präst/biskop står i kyrkan och fördömer folk med fel åsikter och i klartext kallar dom för antikrist. Inbillat "sekulariserade" personer ser det sedan som fruktansvärt att de utpekade reser sig upp och går ut.

@Robin Shadowes:
Lucio Fulgi hette han. Jag råkar ha sett det mesta han gjort (New York ripper, Beyond...) på geund av studio-s programmet på 80-talet som ville förbjuda "videovåldet". Redan på den tiden så tyckte jag väldigt illa om när staten talade om för folk vad som var god smak. Kulturmarxisterna och staten gick ihop även på den tiden för att tala om för folk vad dom skulle tycka.

z999 sa...

@Robin Shadowes:
Anima Morte låter som något jag skulle gilla.