torsdag, januari 12, 2012

En moderat har vaknat


Tidningen "Folket" berättar hjärtknipande om moderaten och fritidspolitikern Oliwer Mamcarz som blivit utsatt för ett attentat av den inte helt obekanta organisationen AFA. Ja, ni läste rätt, det var för en gångs skull inte en medlem i SD som blivit utsatt. Mamcarz uttrycker helt naturligt att det hela kändes mycket otrevligt och obehagligt. Mamcarz vaknade mitt i natten av att vänstersinnade mångkulturkramarna och slog sönder Mamcarz båda bilar. De kreativa ungdomarna lär också ha sprayat intellektuella djupsinnigheter på bilarna. Så här säger Mamcarz i intervjun.


Jag har ju engagerat mig politiskt för att jag vill göra något för samhället. Det här är ett hot mot demokratin. Människor har olika uppfattningar i frågor men grunden för demokratin är att man måste respektera att andra har en annan uppfattning än en själv.


Äntligen! Jag vet inte hur många gånger jag själv skrivit samma sak som nu en moderat plötsligt insett. Vi måste respektera att vi har olika uppfattningar, och att någon t.o.m. hyser en helt annan åsikt än vad man själv gör. Detta är inte riktigt det Mamcarz partiledare gett uttryck för tidigare. Kanske att det blir annat ljud i skällan nu när t.o.m. en mångkulturell moderat blivit utsatt. Man undrar varför dessa förvirrade och politiskt totalt okunniga ungdomar ger sig på en moderat, men det kan vara ett startskott för att vår statsminister inte helt kan blunda för det politiska våldet. 


De överaktiva ungdomarna lär ha sprayat "borgarkräk" på de utsatta bilarna, men ett påfallande stort antal av AFA:s medlemskår lär själva ha sitt ursprung från samma borgarklass. I dagens samhälle är väl frågan om vi inte är "borgarkräk" allesammans. Vänsterpartister och miljöpartister är minst lika mycket borgare som några andra, med en lite annorlunda fernissa bara. Men vi kräver självklart inte att dessa ungdomar med för mycket fritid och för lite bildning skall klara av den analysen, och det skall väl vänsterfolket tacka sin lyckliga stjärna för.      


Länk Folket

UPPDATERING:

Jag kan inte låta bli att dra paraleller mellan min post här och den artikel Lundberg skriver på Axess. Lundberg har råkat i polemik med Torsten Kälvemark om politisk korrekthet, skatter, inkomst och vänsteråsikter. Kälvemark kritiserar Lundberg för att han pekat på det faktum att vissa högavlönade vänsterelement gärna kritiserar folket för att de röstar på lagskattepartier, samtidigt som de själva gärna tricksar för att undkomma skatt. Klockrent av Lundberg. Men en annan aspekt är också om de "borgarkräk" som AFA gärna ger sig på är mer borgare egentligen än frankfurtskole-inspirerade vänsterikoner. Här är en lista på taxerade (men ej nödvändigtvis skattade) inkomster för några sådana frankfurtprofeter.

Appendix med vidhängande gratulationer till miljonvinsterna:
Intäkter i rörelser åren 2006-2010:
Jan Guillou: 57 975 000
Åsa Linderborg: 5 064 000
Göran Rosenberg: 7 550 000
Henning Mankell: 108 380 000
Torsten Kälvemark: 1 130 000
Liza Marklund: 57 615 000

OBS, jag har i sig inget emot att dessa personer tjänar stora pengar. Om människor köper Mankells böcker så måste det innebära att han tjänar pengar. Jag läste förretsten själv de första av Mankells deckare, innan nivån blev alltför låg och prosan blev alltför präglad av slentrian. Men poängen är att dessa individer aldrig skulle betraktas som "borgarkräk". Men vad är de då? De är egentligen inte klassisk vänster. De håller sig i stället med politiskt korrekta åsikter snarare hämtade från den yttersta kanten av rödvinsvänstern som starkt är präglad av frankfurtskolan. Alltså en modern typ av vänster som inte förpliktar till någonting förutom att man är politisk korrekt och hatar vita medelålders män (fast de flesta av dem faktiskt är just det själva) samt Sverigedemokraterna.

Länk Axess

11 kommentarer:

Anonym sa...

OT, men har du läst detta? Väl värt ett inlägg i din blogg:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fororterna-ar-en-ekonomisk-tillgang_6724993.svd

Robsten sa...

Jag läste detta för ganska länge sedan. Jag valde att inte bemöta detta bladder från två okända, PK-influerade, hjärntvättade fruntimmer. Det är knappt värt en kommentar.

Robsten sa...

Ha, ha :-0

http://svt.se/2.33782/1.2675043/tafsa_pa_sofia_-_en_bandystrategi

Nils Dacke sa...

De kan lämpligen karaktäriseras som gåsleverproletärer och hycklare.

janstefans sa...

Du skriver att kanske statsministern ska sluta blunda. Nja säger jag även om han kommer öppna ögonen en smula, så har han två socialiströda clown-näsor fastklistrat för ögonen som den clown han är. Och dessa tar han bara av vid intervjuer i TV.
Och då ser man att han har kvar sin sociopatiska blick.

Nä, han kommer inte att göra något... Trevlig Helg förresten :)

Anonym sa...

Och vad säger Reinfelt? Att han får räkna med lite våld?.
Alla som inte vänsterextremisterna är nöjda med får räkna med våld. Det har våran landsfader slagit fast.

/BO

Swedish Dissident sa...

Nils Dacke: Gåsleverproletär är mycket träffande men låt oss hålla oss till just neologismen gåslevermarxist, som just Lundberg myntade. Jag försöker promota en mängd ord som ska bli en del av den metapolitiska vokabulären.

Robsten sa...

Glöm inte "lattefascist" bara.

Swedish Dissident sa...

Definition, tack=)

Robsten sa...

Självklart!
Lattefascist= En kulturknutte, i yrkena journalist, konsult, författare, skribent, allmänna kulturyrken men även en del läkare och andra övre medelklassyrken. Har företrädesvis vänsteråsikter, röstar på MP eller V. Hyllar mångkultur och "allas lika värde", fast de som inte sympatiserar med dessa floskler är oftast inte värde någonting. Omhuldar sin egen tolerans, men om någon skulle visa sympatier för KD eller SD så kommer janusansiktet fram och de blir ytterst intoleranta. Vårdar sin vänskap väl med den utrikesfödda lokala pizzabagaren, han tjänar som ett oerhört värdefullt alibi.

Någonting sådant!

Swedish Dissident sa...

Ok, bra. Lägger till det till listan med din definition.