måndag, januari 09, 2012

Newsmill har stängt av kommentarerna - fast nu fungerar de igen!

Från att ha stängt av kommentarerna till vissa artiklar har nu Newsmill gått över till att stänga kommentarerna till samtliga artiklar. Det kan ha varit undertecknad som är orsaken till detta. Jag kom på den briljanta idéen att kommentera en artikel med avstängda kommentarer i nästa artikel. Någon mer kan ha kommit på "otyget" samtidigt. I alla fall spred sig vanan med blixtens hastighet. Lusten att debattera verkar vara obetvingligt stor bland allmogen, trots att partiernas medlemsskaror hela tiden tunnas ut (utom för ett par partier).


Senaste artikeln som fångade mitt intresse är skriven av Niklas Bernsand som ställer en del besvärande frågor om solidaritet och det vokabulär som vår politiska elit gärna använder sig av. Dessutom menar Bernsand att det kanske inte är så viktigt med vad man kallar olika saker, att själva orden och symbolerna inte är det viktigaste i samhällsdebatten. Vilket enormt påstående. Jag som tänkte uppmana till en plakatdemonstration av 68-snitt mot Chinateatern och dess djupt kränkande emblem som visar en gammal snedögd kines med något lurt i blicken. Dessutom har mannen en enkel halmhatt vilket kan betyda att han tillhör någon subversiv paramilitär organisation, så tolkar jag det i alla fall. Så här skriver Bernsand:


Det är som om känsligheten för språk och ryggmärgsreaktioner på symboler, ordval och uttryck i stora delar av det svenska offentliga samtalet kommit att ersätta självständigt tänkande.  


Är det meningen att media och politiker skall tänka själv nu också? Det kravet har ju aldrig ens dryftats förut. Våra riksdagsmän är inte tillsatta för att tänka själv, det vet alla. De är handplockade för att just framföra sitt partis politik tillsammans med de vanliga inlärda flosklerna. Skulle våra politiker och journalister börja tänka själva står vi inför en samhällsrevolution. Tänk dig för Bernsand! Vidare i artikeln. 


Ett exempel på en materiell dimension som en språkfokuserad antirasism helt missar handlar om hur asylsökande blir handelsvaror i en geschäftskedja som tar sin början i människosmuggling och fortsätter i svenska, vinstmaximerande privata företags boenden för ensamkommande, ”lotsar” ut till arbetsmarknaden o.s.v. Om välförtjänt kritik tidigare riktats mot passiviserande strukturer som håller människor i ”utanförskap” finns vid sidan av dessa strukturer idag skattefinansierade, parasitära privata strukturer som gör vinst på olika delar av migrations- och integrationsprocessen. Har någon ens försökt analysera hur begrepp som ”solidaritet”, ”tolerans”, ”mångfald” eller för den delen ”utanförskap” idag kan manipuleras för att legitimera ett system som tjänar pengar på asylsökande, alltså hur ord på ett påtagligt sätt kopplas till materiella intressen?  
Att bara ifrågasätta människosmuggling och vinstmaximerande företag som också lever på dessa stackars immigranter är i sig en indikation på ren ondska. Detta har ju blivit en hel industri som genererar både arbetstillfällen och skatteinkomster. Samtidigt importerar vi människor som kan ta de skitjobb som vår bortklemade svenska arbetarklass inte längre vill utföra. Kan det bli bättre? Sedan får vi ta att det bildas etniska enklaver med skyhög arbetslöshet (vilket i princip förvärrar eventuella demografiska problem) kriminalitet och utanförskap. 


Länk Newsmill   
 

7 kommentarer:

Lasse sa...

Högst upp på Newsmills websida står "Våra läsare vet mer än vi!".

Det var nog det som var problemet.

Swedish Dissident sa...

Bernsand brukar skriva en del kloka saker. Väldigt logisk och ifrågasättande.

Annars så tror jag att alla såna här gnällspikar som brukar bjäbba på Newsmill - företrädare för romer, somalier etc. - skjuter sig själva i foten när de gör sina lamentationer. De borde uttrycka tacksamhet mot majoritetsbefokningen i stället för att lipa om diskriminering - sådant öppnar nämligen upp för ännu mer hån och interna spänningar.

Anonym sa...

Avstängningen av kommentarsfunktionerna är tydligen bara tillfällig.

http://www.newsmill.se/inlagg/2012/01/07/avst-ngd-kommentarsfunktion

/paraflex

Patrik Kronqvist sa...

Hej! Som Anonym redan påpekat var avstängningen bara tillfällig - den berodde på tekniska problem.

Vänligen
Patrik Kronqvist
Newsmill

Patrik Kronqvist sa...

Mer info här: http://www.newsmill.se/inlagg/2012/01/07/avst-ngd-kommentarsfunktion

Robsten sa...

Förra gången jag var inne var de också avstängda.

Robsten sa...

Ändrade rubriken, nöjd? Jag länkade min artikel också, men den länken har ont.e dykt upp. Ytterligare tekniska problem antagligen.