torsdag, januari 19, 2012

Skamvåldet segrar


På SVT-Debatt i dag skriver Bam Björling om det skamvåld som fortfarande existerar i vårt samhälle. Det existerar trots att Mona Sahlin efter mordet på Fadime Sahindal med tårar i ögonen förklarade att vi varit blåögda och naiva inför detta förtryck. Nu skulle det bli krafttag mot denna form av skamproblematik och förtryck menade Sahlin. Vi undrar egentligen vad Sahlin rent konkret åstadkommit under hennes rekordlånga period i maktens korridorer.


Bam Björling skriver som så många andra kvinnor (var är männen?) om Fadime och det importerade förtryck hon utsattes för, och som slutligen orsakade hennes död genom ett besinningslöst mord av hennes egen far. Mordet är fullständigt obegripligt av vita medelålders män, som ofta hellre ger sitt liv än ser sin dotter gå hädan. Björling skriver hur välmenande men kanske tandlösa statliga projekt startas men snart läggs ned eller förtvinar när samhällsdebatten börjar handla om andra problem i vårt samhälle. Så här skriver Björling i sin artikel.
Bland de som skulle ha kunnat driva frågan; ansvariga politiker och intresseorganisationer, var de flesta mycket försiktiga. Det fanns en påtaglig rädsla att ”peka ut” invandrare eller att stöta sej med det inflytelserika kulturrelativistiga etablissemanget i media.
Ja, det är väl precis vad vi systemkritiker påtalat gång på gång. Det var denna rädsla för att peka ut invandrare som gjorde att det inte blev något av Sahlins deklarerade krafttag. I dag finns ju också rädslan att man kanske kan gynna Sverigedemokraterna i deras problembeskrivning. In en annan artikel säger Amineh Kakabaveh att "vita män måste våga se hedersförtrycket". Att vita kvinnor skulle vara bättre på att se hedersförtrycket är en lögn. Gudrun Schyman är dessutom den som tydligast sagt att det inte finns något skamvåld, bara mäns våld mot kvinnor. Schyman säger rent ut att det är rasistiskt att peka på skamvåldet i samhället. Hur Schyman får ihop det när mammorna hjälper till i skamförtrycket förtäljer inte historien.


Dessutom är det så att de vita män som poängterar skamvåldet riskerar att bli kallade rasister och främlingsfientliga. Många ser nog problemen, men vågar eller vill inte utsätta sig för det "kulturrelativistiska etablissemangets" rabiata attacker. Dessutom har några som förtvivlat tar upp frågan om skamvåldet, betackat sig för hjälp från SD. Nåja, jag anser nog att SD inte försökt plocka poäng på problematiken. Tyvärr är det så, politiska poäng till trots, att SD är det enda parti som vågar ta bladet från munnen i frågan. Rent taktiskt skulle det nog få fart på övriga partier, om någon av alla de kvinnor som belyser skamvåldet, vänder sig till SD i frågan. 


En massa kvinnor med utländsk påbrå har gång på gång tagit upp frågan om skamvåld, främst på Newsmill och SVT-Debatt. Är det så att våra stora rikstidningar inte upplåter sitt utrymme för dessa kvinnor? Man börjar ju undra. Seminarier, utbildningar och stolta upprop i alla ära, men lagstiftningen måste ändras för att både unga flickor och pojkar från vissa kultursegment, skall kunna leva värdiga liv i vårt land. Dels måste stränga fängelsestraff dömas ut vid brott när det gäller skamvåld. Delvis döms det ut rätt hårda straff redan i dag för vissa typer av våldsbrott, allt är inte bedrövligt. Men det viktigaste är att personer som gör sig skyldiga till allvarligare skambrott döms till utvisning. Advokat Elisabeth Fritz har påtalat att utvisning är det effektivaste sättet (kanske det enda) att få vissa element att avhålla sig från skamvåld. Redan vid inresan och asylansökan borde man reda ut begreppen en gång för alla. De som håller sig med en hård skamkultur passar inte in i vårt samhälle. Asyl skall erhållas när man flyr från förtryck, INTE när man förtrycker andra själv. Det vore intressant att t.ex. se i Migrationsverkets papper vad Fadimes pappa angav för skäl i sin asylansökan. Det är så enkelt att görs inget, så segrar skamvåldet.


Länk Newsmill Björling


Länk SVT-Debabtt Kakabaveh


Länk Newsmill Schyman


Länk SVT Fritz

24 kommentarer:

Olli Rein sa...

Mycket bra skrivet Robsten! När det här problemet började visa sig i Sverige, gick det ju att att fördöma det, men sedan så har det ju som med så mycket annat blivit kulturmarxisternas tolkningar som gäller och det beror ju på att dessa sitter på chefsfunktioner i våra media. Därifrån verkar ju dessa kunna styra hela Sverige. Som det är nu så är det viktigaste att störta dessa maktens arroganta fascister från sina ställningar. Men till det räcker tyvärr inte bara ord.

z999 sa...

Man kan väl säga att skamvåldet segrade på grund av antirasisternas agerande utan att överdriva? Skamvåldet har ju inte några egna representanter som bagatelliserar hela synsättet? Morden är ju bara ett sista uttryck av hela synsättet men antirasisterna har med medias hjälp fått det att se ut som enskilda händelser som inte ingår i ett synsätt som är skilt från det svenska.

z999 sa...

Det va den trevligaste kvällen på flera månader!

Robsten sa...

Kul Z! Jag tycker också det var trevligt.

Robsten sa...

En Kommentar från Z visar sig inte här. Men nej, jag tror många känner skam inför saker de vet sker, men det sker på avstånd. karriären betyder mer, tyvärr.

z999 sa...

Alla vet ju att antirasisternas snack om allas lika värde bara är struntprat men dom borde ju reagera på synsätt som leder till att föräldrar dödar/misshandlar sina gena barn.

z999 sa...

Det var ju kul att se att du existerade. Jag har ju annars misstänkt att du bara är ett dataprogram som automatiskt genererar sanningar.

z999 sa...

Jag borde ha tagit kort.

z999 sa...

Vad fel man kan ha när man går mer på personliga intryck/fördomar/livserfarenheter än på statistik. Kriminaliteten ökade rätt saftigt i mitt område (invandrartätt getto) enligt lokaltidningen. Bland de största ökningarna är våldsbrotten. Media här har varit fantastiska på att dölja detta. Dessutom har inte jag själv märkt av det så mycket eftersom både jag själv och folk jag känner har haft tur (för det handlar bara om tur när man bor i ett sånt här område).

Enligt lokaltidningen så kommer dessutom en viktig forntidsplats förvandlas till en golfbana. Platsen har haft en viss betydelse när David Lane "skapade" (nyskapade) Wotanismen.

Robsten sa...

Måste höra med Arnold om den där golfbanan, vad han vet. Låter inte bra alls. Brottsligheten och medias agerande kände vi väl redan till. Likadant i min kommun.

Robsten sa...

Hittade förresten rätt IP till Routern. hade slagit en 1a i stället för en 0a. 192.168.0.1. skall det vara.

Robsten sa...

Nej! Förbjudet ;-)

z999 sa...

OK. Glömde att jag skulle ha mailat det där ipnumret (som råkar vara standard). Bra att det fixade sig.

z999 sa...

Kanske den här länken funkar...
http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_mihu#

klick

z999 sa...

Äh, det är inte det fornminne som haft betydelse för David Lane men det spelar ingen roll.

Robsten sa...

Förjävligt, dessa nyliberala VANDALER!!

Robsten sa...

Eller vi skall kanske säga BARBARER!!

z999 sa...

Barbarer är mer accepterat av styret :-)

Lite svensk historia från den tiden då vänstern i Sverige verkligen var anti-liberala.
http://www.youtube.com/watch?v=QwQioAwm-FI

Idag känns den händelsen otänkbar.

För några dagar sedan markerade afa att det är skillnad på alliansen och nyliberalismen genom att attackera äkta nyliberaler (obs! ej tok-nyliberaler, även om deras åsikter är galna i mina ögon).

z999 sa...

Milton Friedmans nyliberalism när det gäller skolpolitiken praktiseras tydligen bara av två länder i världen, Chile och Sverige.

Numera kommer ju så gott som aldrig nobelprisen till någon nytta.

Robsten sa...

"Milton Friedmans nyliberalism när det gäller skolpolitiken praktiseras tydligen bara av två länder i världen, Chile och Sverige."

Stämmer väldigt bra, och vi borde skriva mer om detta.

z999 sa...

Nobelstiftelsen har inte bara gett ett meningslöst pris till Milton Friedman.
Nobelstiftelsen har även promotat rasbiologi i Sverige.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Frithiof_Lennmalm

Citerar:
Åren 1917-23 var Lennmalm (som även var medlem i Svenska sällskapet för rashygien) rektor för Karolinska institutet. Under tiden som rektor föreslog Lennmalm år 1918 att Nobelstiftelsen skulle finansiera ett rasbiologiskt institut. Nobelkommittén för medicin röstade enhälligt ja, men året därpå föll frågan med endast en rösts marginal (9 mot 8) i Karolinska Institutets lärarkollegium.[1] Istället framfördes då förslag om ett statligt institut, och 1921 bildades Statens institut för rasbiologi i Uppsala.


Vad som inte framgår (väl?) i texten är att nobelstiftelsen bidrog med både kunskap och pengar för att rasbilogiska institutet skulle kunna öppnas överhuvudtaget. Det fanns alltså kritiska röster mot institutet redan vid tidigt 1900-tal, dock inte av etiska skäl. Nobelstiftelsens auktoritet avgjorde och institutet öppnades 1921. Nazisterna hämtade sedan forskningsresultat därifrån för att kunna motivera vissa lösningar på judeproblemet. Utan nobelstiftelsens insatser så är det långtifrån säkert att förintelsen hade kunnat nå de proportioner den gjorde.

z999 sa...

Öh. Bloggen är plötsligt anpassad till min mobil...? Betydligt lättare att läsa.

Robsten sa...

Jepp, fixade det i dag.

z999 sa...

Jädrigt bra gjort.