torsdag, augusti 17, 2006

Kamalis utredning är klar

Så kom den då äntligen, Kamalis våldsamt kritiserade rapport som vi väntat på som småbarn på juldagsmorgon väntar på den första julklappen. Vi vet naturligtvis vad den innehåller och kommer att rekommendera, det visste vi ju så fort Kamali blev tillsatt av Sahlin.

Jag har laddat ner Kamalis utredning i sin helhet, den är på över trehundra sidor. Ärligt talat så har jag svårt att få tid till att läsa den i sin helhet, jag skall dock göra allt för att försöka, det är ett löfte. Jag har dock skummat rapporten lite, på sidan 11 står det,

Rasism och diskriminering har varit en integrerad del av den europeiska modernitetens historia. En kort sammanfattning av relevant forskning om diskriminering i Europa visar den utbredda rasismen och diskrimineringen mot ”de andra”, nämligen de icke-europeiska grupper och ”etniska minoriteter” som lever här. Sverige är inget undantag”.

Jaha, redan på sidan elva laddar han den stora kanonen, ”rasismen är en integrerad del av Europas historia”, ”utbredd rasism, Sverige inget undantag”, jag undrar då i mitt stilla sinne varför Kamali, som sägs ha flytt diktatur och förföljelse, kommer till vårt rasistiska land? Det är ju tur att han inte forskat om Afrika och Asien, vad skulle han ha kommit fram om i dessa världsdelar där slavhandel och annat varit vardagsmat? Jag skulle tro att Sverige är ett av de minst rasistiska ställen på jorden, det räcker att åka till Fittja för att stöta på folk som absolut inte tolererar Turkar, Assyrier eller vad de kan vara för folkslag i grannförorten. Jag förordar en rundresa för Kamali till lite andra hörn av vår jordklot.

2 kommentarer:

Anark sa...

Gissa om sossarna ångrar att de lät Mona ta hand om invandrarbiten...

Fröken Sverige sa...

Ja, det kunde man ana tidigt, men nu står det helt klart. Efter att ha tillbringat (Läs:Slösat) min fredagskväll med att läsa skräpet...så skakade jag på huvudet i en timme efteråt.

VILKEN KVALIFICERAD sörja! Vi betalar med våra skattemedel, för att han ska få lov att förnedra och idiotförklara, hela svenska folket. SUCK! UT med IDIOTEN! Jag köper flyttlådorna.