onsdag, augusti 16, 2006

Månadens citat, Maud Olofsson i SVT

På SVT nyhetsmorgon onsdag så debatterade Maud Olofsson med Jens Orback. Låt oss vara ärliga, en i vanliga fall medioker Orback sopade banan med Olofsson som mest framstod som en bondmora direkt kommen från Lavals mjölkmaskiner. Hur tidningarnas ledarredaktioner kan höja Olofsson till skyarna framstår som en gåta, är det samma Olofsson jag såg i morse? Hennes dialekt gör att hon ändrar meningsbyggnaden så att det hon menar att säga inte blir detsamma som hon faktiskt säger, rent ordagrant. En slipad demagog skulle göra slarvsylta av henne om han verkligen ville. Jag gissar att någon kommer att vilja detta inför valet vi får väl se. Nu till citaten, när Olofsson debatterade jämställdhet fällde hon detta citat,

Jag vill kunna leva på min lön likväl som du på din.

Muhahahahahhaaaaa, att inte Orback pulvriserade Maud för detta uttalande måste betraktas som grovt tjänstefel.

Kvinnor måste få fler arbetsplatser att välja på, precis som män.

Va?? Antalet arbetsplatser? Kan de inte välja SAMMA arbetsplatser som män om de vill? Det är väl vanligare med kvinnliga bilmekaniker än manliga barnmorskor? Bondmoran har kommit till stan, kan detta hålla under en valrörelse?

2 kommentarer:

kimme sa...

Man är böjd att hålla med dig, men bara om man samtidigt tycker att bondmora är ett skällsord. Och: Muhahahahahaaa osv - används inte det om något som är ROLIGT?

Robsten sa...

Det är så jävla dumt så det är skrattretande, vad tjänar Maud? 35.000 i månaden, långt högre än genomsnittslönen för både män och kvinnor, hon kan inte med någon trovärdighet i världen försöka representera några låglönegrupper. Dessutom så så sade hon ordagrant "jag vill kunna leva på MIN" alltså hennes egen lön, något som de flesta politiker av naturliga orsaker undviker, de talar i stället om "de svaga grupperna" i samhället, något som inte heller är bra eller stämmer, man är ju inte svag bara för att man har en modest lön för ett hederligt arbete. När det gäller "bondmora" så används detta av mig i detta fall i negativ bemärkels. Någon politiskt stylist har säkert uppmanat henne att behålla sitt lite bondaktiga approatch och sin utpräglade dialekt, det är alltså en medveten strategi gissar jag, det är inte naturligt. Inget fel i det, hon får väl använda vilken dialekt hon vill, Sahlin talar ju lite som en söderböna fast hon enligt uppgift aldrig bott på söder eller umgått med söderfolk. Men när dialekten dessutom gör att meningarna och satserna får annan betydelse än den avsedda och betydelsen blir alldeles uppåt väggarna faller hon faktiskt på eget grepp, det är inte fråga om hennes sätt eller dialekt utan om "Stylade" politiker som gör sig dummare än de behöver vara. Nöjd med förklaringen?