lördag, augusti 05, 2006

Vad har Mona Sahlin gjort?

En av våra mest namnkunniga ministrar är Mona Sahlin. Hon har varit politiker i nästan hela sitt liv, en kort period, efter toblerone-affären, var hon egen företagare. Sahlin har varit Biträdande närningsminister, integrationsminister och jämställdhetsminister, hon har också varit statsråd i näringsdepartementet, justitiedepartementet och miljödepartementet. Nu är hon samhällsbyggnadsminister med ansvarsområden över energi och boende och byggande. Det är ju två delikata områden, energikostnaderna i vårt land rusar i höjden som aldrig förr efter den avreglering som många statliga områden genomgick på 90-talet. Företag inom energiintensiva sektorer hotar med att lägga ner sin verksamhet om priserna fortsätter att skjuta i höjden. Vi har en av våra mest erfarna ministrar på posten med ansvar över energin och några få områden till. Vad har Sahlin gjort? Vad tänker hon göra? Jag har nyligen hört att hon skall bevista Pridefestivalen med Jens Orback, vore det inte bättre att hon arbetade med energipolitiken? Fick hon tid över kunde hon fundera lite över bostadspolitiken också, det är väl kanske för mycket begärt. När jag skummar Internet över vad Sahlin konkret har gjort hittar jag i princip ingenting, trots en lång och lysande karriär, lysande med tanke på alla de poster hon lyckats tillskansa sig, inte lysande med tanke på alla skandaler hon lyckats skapa. När jag googlar lite så ser jag dessa skandaler:

Maj 1993:

Familjen Sahlin får körförbud på den obesiktigade familjebilen. Trots det registreras två felparkeringar på bilen.

Oktober 1995:

Mona Sahlin avslöjas med att ha använt regeringens kontokort privat. Bland annat hade hon köpt choklad av märket Toblerone. Sahlin lämnar regeringen och jobbet som vice statsminister. Hon kvarstår i partiets verkställande utskott. Åklagarens förundersökning om brott läggs ned.

November 1999:

32 obetalda parkeringsböter har gått till kronofogden. Regeringskansliet ordnar parkeringsplats åt henne.

Augusti 2000:

Drygt 30.000 kronor i restskatt betalas inte in i tid. Ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas in.

8 januari 2002:

TT granskar kronofogdens register. Mona Sahlin har under 2001 haft två obetalda räkningar som gått till kronofogden. Senare visar det sig att hennes bil är belagd med körförbud - den är obesiktigad och fordonsskatten är inte betald.

Sahlin säker så här efter "Tobleroneaffären"

"...jag må vara slarvig med mitt liv, men jag är baske mig inte slarvig med vare sig politiken eller med mina ungars liv. Och jag är baske mig ingen ohederlig person och jag är ingen fifflare."

Nå, upp till bevis nu då Sahlin och gör något åt de områden du är satt att sköta i stället för att springa och visa upp hur politisk korrekt du är på Pridefestivalen.

3 kommentarer:

Andreas Ekström sa...

Samtidigt är det komiskt att de använder kronofogdeskulder när de rackar ner på Sverigedemokraternas kanditader när inte ens egna regeringsmedlemmar är prickfria.

Robsten sa...

De använder nog "alla tillbuds stående medel". Vid en borgerlig valseger kommer Olofsson att överta Sahlins och Stjärnfelts roll.

Van helsing sa...

Jag tror att sahlin främst är på pride för att som domsäger " cruising for a piece of ass.... " .Jalla