onsdag, september 27, 2006

När den politiska korrektheten bryter ihop

I dag är Anna Sjödin inför rätta för det omtalade krogbråket på Crazy Horse. Hela bråket innehåller en rad pikanta detaljer. Det mest graverande för SSU-basen Sjödin är utan tvekan anklagelsen att hon kallat vakten Babak Jamei för "jävla svartskalle" samt ytterligare kryddat detta med "Det är sådana invandrare som dig som vi inte vill ha i det här landet". Att en SSU-bas fäller ett sådant yttrande är totalt politiskt omöjligt, skulle hon fällas för detta så är det med all säkerhet kört, inte nog med att det verkligen är ett mycket olämpligt språkbruk, dessutom så är detta fullständigt politiskt inkorrekt av en SSU-bas, jämförbart med överlagt mord förmodligen. Sjödin erkänner utan att blinka andra invektiv såsom "jävla idiot" och liknande, för en vanlig människa skulle skillnaden inte vara så himmelsvid mellan att bli kallad "jävla svartskalle" och "jävla idiot", i detta fall gör det all skillnad i världen. Jag kan tillägga att jag som politisk inkorrekt och kritisk till en generös flyktingpolitik aldrig sagt sådana saker som Sjödin sade, till någon. Dessutom är Babak Jamei välkommen att stanna i Sverige för mig, jag hoppas han blir en duktig läkare som kommer att utföra mycket samhällsnyttigt arbete i sitt nya hemland.

En annan detalj i denna såpa är att även Carl Kangas var med på festen, Kangas var valledare för Socialdemokraterna inför valet samt har han fungerat som sakkunnig för Barbro Holmberg. På Kangas hemsida kan vi läsa,

Stoppa apartheid i Stockholm! Krogar som döms för diskriminering skall bli av med utskänkningstillståndet. Kräv rak kö för utskänkningstillstånd och inför förbud mot andra åldersgränser än 18 år. Det kommer att leda till en mer sund alkoholkultur och en mindre aggressiv krogmiljö i Stockholmsregionen. Förortens ungdomar har rätt till ett Stockholm fritt från diskriminering. Stockholms nattliv är kul, för några. Diskrimineringen i dagens Sverige tar sig sitt fulaste uttryck i Stockholms krogvärld. Människor med utländsk bakgrund diskrimineras systematiskt, det kan jag aldrig acceptera.

Det låter väldigt fint Kangas. Du kan börja med ditt folkbildningsarbete med din kompis Sjödin, hon verkar ha en del att bearbeta när det gäller personer med utländsk bakgrund, ja, hon kanske rentav diskriminerade vakten Jamei. Dessutom så kanske Sjödin har en del att lära om en "mindre aggressiv krogmiljö" samt en "sund alkoholkultur".

5 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Robsten. Jo då, Anna Sjödin har säkert ett och annat att lära. Men enligt forne krogvaktchefen Fadde Darwich i Expressen häromdagen är de närmast regel att krogpersonalen snackar ihop sig om sin version av vad som har hänt vid dylika ingripanden. Fadde påstår också att övervåld med batong är vanligt. Anna Sjödin var duktigt blåslagen med stålbatong. Själv har jag ett vilt förflutet och faktiskt blivit utkastad från krogar. Jag har dock aldrig bråkat med vakterna. Vid ett tillfäle tryckte dock en vakt upp mig mot väggen för en förolämpning. Han hölll mig runt halsen och tryckte hårt mot väggen tills jag hade tagit tillbaka. Känsligt det där, tydligen. Vad Jamei la tonvikten vid enligt en bandupptagning som jag hörde på TV var "Hon tittade mig RAKT I ANSIKTET och kallade mig svartskalle". Vad är det han beskriver? Han beskriver ett trots, ett uppror, en utmaning: Att titta rakt i ögonen på en hund görs för att dominera den. Fångar på amerikanska fängelser ser det som en våldsam provokation att stirra dem i ögonen. I Ryssland kan du få ett helt gäng på dig om du tittar fel kille tillräckligt länge in i ögonen. Det uppenbara övervåld som har använts mot Sjödin vittnar om hat. Jag är säker på att hatet har sin upprinnelse i en kulturell konflikt: En man uppfostrad till att vara familjens överhuvud och alla kvinnors överlägsne ser hela sin värld vackla när han utmanas av en svensk kvinna. Svenska kvinnor är äktenskapsbryterskor, enligt den arabiska synen. De har ju sällan sex bara under tiden de är gifta. En hora som degraderar din manlighet inför din flock? Batongen skulle upprätta balansen. Det är min gissning. Det talar ingen om. Synd, för vi behöver tala mer om dessa kulturella konflikter med vår liberala rätt, om vi inte vill riskera att vår rätt urvattnas och relativiseras.

Robsten sa...

Jag känner till den andra sidan av saken också, även jag har en ungdomstid präglad av ett förflutet på krogar. Dock här bryts två politiskt korekta strömningar mot varandra, det är faktiskt Sjödin, hennes parti och kompisar som gjort att vi inte talat om dessa kulturella konflikter du skriver om.

Tobias Struck sa...

Robsten. Det är mycket sant, så visst är det rätt åt dem att de får ta smällen. Verklig rasism är att strunta i vad människor far illa av, om de ändå bara är... Just det, får man inte säga, inte bra. Det verkar viktigare än att bry sig om individers liv inom den grupp som är en totalt abstrakt konstruktion. En "invandare" kan vara vad för slags typ som helst.

Men sossarna har struntat i det patriarkala våldet inom de afrikanska och asiatiska klanerna. Hela deras statligt finansierade kultursektor har dessutom arbetat för att prägla in den politiska korrektheten i det enkla svenska sinnet: "Du skall se invandrare som förfördelade av livet och dig själv som statens välunnade barn. Ett välunnat barn skall ha fördragsamhet med den som är förfördelad av livet. En välunnad delar med sig till den som är förfördelad av livet".

Så mycket vänskap över etnicitetsgränser blir det ju inte med detta nedlåtande hållning mot alla som har svart hår och pratar roligt. Men godhet har väl det inte varit något tvivel om att det är.

Galaxa sa...

Skulle det vara värre att skrika fula ord när man är full än att, under det att man uppbär lön för att hålla ordning, ropa könsord till en gäst?

Själv kommer jag att skrika och springa ut om han sitter bakom skrivbordet när jag kommer in på en läkarmotagning!!!

Anonym sa...

Jamei blev ingen duktig läkare. Han tillhör det lägsta skiktet av läkare om han ens är läkare. Han beter sig överlägset o arrogant mot anhöriga till sina patienter som han för övrigt inte ens klarar av att sjukskriva, ställa rätt diagnos på och därmed klarar han inte ens av att skriva ut rätt medicin o dosering! Mycket sorgligt att en sådan människa får bli läkare o förstöra andra människors liv!