lördag, september 30, 2006

Vad menar Folkpartiet?

I en artikel på DN-debatt skriver den avgående fp-riksdagsledamoten Ana Maria Narti att en återgång till "snällismen" inte skulle lösa Folkpartiets problem. Det är alldeles uppenbart att det inte skulle göra det, på Bengt Westerbergs tid hade FP runt 5 – 6 % väljarstöd, t.o.m. efter denna ganska präktiga dataintrångsskandal så ligger FP högre nu. Narti gör den helt riktiga analysen att man inte kan gå hur långt som helst med de PR metoder Folkpartiet använt sig av. Det är inte alltför stockdumma människor som skall rösta fram sina kandidater och sitt parti, de sväljer inte vilken reklam som helst. Dessutom så anar människor när budskapen börjar likna fiskbete alltför mycket. Professionella politiker tenderar ofta att underskatta den stora massan av röstberättigades intelligens och förmåga att genomskåda taskspeleri.

Det som dock får bloggen att studsa är dessa rader från Narti,

Många utspel speglar inte partiets arbetsprogram. Men just avvikande och skrikande stora krav tog första platsen: barn inför domstolar, Säpo i skolorna, automatisk utvisning av kriminella invandrare, förbud mot offentligt finansierade religiösa skolor, förbud mot slöja, gynekologiska undersökningar av tonårsflickor gav de stora rubrikerna fast vi alla mycket väl vet att sådana åtgärder inte föreslås i landsmötets beslut.

Va!!?? Så dessa valbudskap speglar inte partiets program? De föreslås inte i landsmötets beslut? Så det hela är ren lögn då? Det är valbudskap som aldrig någonsin var menade att infrias? Detta mina damer och herrar, detta, är högst anmärkningsvärt och enligt bloggen betydligt allvarligare än dataintrångshistorien. Folkpartiet för fram budskap i valrörelsen som inte speglar partiets program, som inte är menade att någonsin genomföras. Det är ju fråga om ren och skär lögn för tusan, hur är det med det omtalade språktestet? Alla de reklamaffischer på stan där en det ena, än det andra, "redan är genomfört"? Lögn alltihop, från början till slut. Det är detta mina damer och herrar som utgör grunden för det politikerförakt vi understundom belyser i massmedia. Det som ytterligare förvånar i sanningens namn, är att Narti är så urbota dum att hon går ut och i princip erkänner hela falsariet, det är klart, valet är ju över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet Robsten. Mycket klarsynt tycker jag.

Mvh,

/ Sven

Robsten sa...

Tack.