tisdag, september 26, 2006

Fridolin skall bli reporter

Javisst, Fridolin skall bli reporter. Tror ni han skall lära sig hantverket på någon sunkig landsortsblaska? Fel, han börjar direkt på TV:s ”Kalla Fakta”. Bloggen undrar om Fridolin har någon journalistutbildning? Enligt de uppgifter bloggen har så är han inte utbildad journalist, Fridolin har dock högskolestudier.

Inte missunnar bloggen Fridolin ett sådant toppjobb, inte egentligen. Nä, våra dubier gäller den opartiskhet och objektivitet en journalist måste kunna underkasta sig. På Fridolins blogg kan vi hitta länkar till Expo, flyktingförespråkarnas främsta propagandaorgan. Fridolins ställningstagande i flyktingfrågor är välkänd. Inför valet 2002 så kallade han en Folkpartist för "äcklig" som föreslog språktest för medborgarskap, detta i direktsänd TV. Nu undrar vi, om Fridolin skall göra ett reportage om t.ex. de apatiska flyktingbarnen, kan han hålla sig objektiv då?

Vi undrar också hur de tänkt på redaktionen till Kalla Fakta. Fridolins politiska ställningstagande är ju välkända, vill de inte ha journalister som är objektiva och opartiska längre? Är det passé med objektivitet inom journalistiken nuförtiden? Är Robert Aschbergs typ starkt vinklad journalistik den moderna typen av journalistik vi får vänja oss vid?

1 kommentar:

vinterbadaren sa...

Säga vad man vill men det var trots allt en befrielse att bli av med "Frigoliten" i riksdagen. Hade socialisterna suttit kvar vid makten fanns risk för att detta kräk i dag innehaft en ministerpost!