måndag, oktober 09, 2006

Claes Borgström provocerar igen

På DN-debatt, var annars, publicerar Claes Borgström en artikel där han vill provocera allmänheten igen. Han fick rejält på skallen efter sitt idiotförslag att bojkotta fotbolls-VM, nu vill han återgen provocera publikum. Borgström vill kanske inte ge sig, inte backa, visa att han finns, är kanske arg för att F! fick 0,7 % i valet. Han jämför återigen, likt Schyman, svenska männen med talibanerna.

Borgströms utgångspunkt är att männens löner är 20 % högre än kvinnornas. Samt att kvinnors våldtas i vårt samhälle. Av detta drar Borgström slutsatsen att vi har RÄTT till kvinnors kroppar. Men snälla Borgström, blir man beslagen med våldtäkt så döms man och sätts i fängelse, man blir föraktad av övriga män i samhället, ja t.o.m. i fängelset blir man föraktad.

När det gäller lönerna så säger Borgström,

I ett jämställt samhälle har kvinnor och män samma möjligheter till ekonomisk självständighet. Sverige 2006 befinner sig långt från det målet: kvinnors sammanlagda inkomster uppgår i genomsnitt till 70 procent av männens. Det beror delvis på att kvinnor arbetar deltid i större utsträckning än män, men också på att kvinnor får mindre betalt för sitt arbete än män får.

Löneskillnaderna beror till stor del på att kvinnor arbetar inom andra sektorer än män naturligtvis, det är lägre betalt inom barnomsorgen än inom byggnadssektorn, drar man bort alla sådana faktorer så återstår en skillnad på 7-8 %. På dessa 8 % likställer alltså Borgström vårt samhälle med talibanernas, ynkligt Borgström, du borde åka på studiebesök till Afghanistan, att du inte skäms.

Förövrigt undrar jag hur mycket Borgström själv tjänar, jag vet att han tjänar oerhört mycket mer än 8 % mer än den genomsnittlige mannen i Sverige tjänar. Borgström tjänar oerhört mycket mer än vad jag tjänar, han och andra kvinnor i samma ställning som honom kommer att få en pension som ter sig som rena fantasier för mig och andra i samma lönenivå som jag. Borgström säger att om en kvinna skall få samma lön som en man så får hon stanna 1,5 timme extra på jobbet, om jag skulle tjäna lika mycket som Borgström och hans nomenklaturakompisar skulle jag få jobba dygnet runt och ändå inte komma upp i samma lönenivå, så vem skall jag tycka synd om? Den stora skandalen är väl pensionsuppgörelsen som riksdagspartierna i tysthet drev igenom utan någon insyn eller debatt, på denna uppgörelse kommer jag och min generation att förlora enorma summor. Jag har gjort en enklare överslagsräkning och kommit fram till att jag kommer att förlora en sex, sju tusen kronor i månaden på min kommande pension p.g.a. denna överenskommelse. Massor av kvinnor i min generation kommer att förlora lika mycket pengar. Nå Borgström, den (pensionsöverenskommelsen) vågar du inte nämna eller kritisera, då utmanar du den politiska nomenklaturan på allvar, det är något som du är mycket noga att INTE göra, trots att det rör sig om mycket mer pengar än de 8 % du bygger hela ditt resonemang på. Du spelar modig men de frågor där du verkligen skulle utmana det politiska Sverige och inte bara enkelt folk, där aktar du dig noga för att ge dig in. För mig är du en högavlönad nolla Borgström.

Inga kommentarer: