torsdag, oktober 12, 2006

Även Carlgren har fuskat

Andreas Carlgren har utnämns till ny miljöminister, det är inget dåligt val säger många som är insatta i Carlgrens tidigare karriär. Sist har dock Carlgren varit integrationsminister, detta under hela den sista mandatperioden där Socialdemokraterna varit i regeringsställning. Nu när Carlgren blivit utnämnd till miljöminister så uppdagas det att han fuskat, eller åtminstone varit grovt oaktsam (detta är dock mycket tveksamt, ordet fusk ligger nog närmare sanningen här). Carlgren har varje månad i ett halvår lämnat in inkomstuppgifter där han bedyrar att han haft noll kronor i inkomst, detta för att få full inkomstgaranti som gamla avdankade riksdagsmän har rätt till, detta trots att han haft ersättning både från Centerpartiet och Vin & Sprit. Carlgren själv säger till Ekot,

Jag började själv misstänka, ringde upp och kollade och då fick jag veta att det var fel och då, självklart och som tur var, betalade jag tillbaka de pengarna direkt.

Nu stämmer inte detta enligt tillförlitliga uppgifter som ekot tagit del av. Tvärtom, det tog lång tid innan Carlgren betalade tillbaka de pengar han fått på oriktiga grunder. Dessutom var det inte Carlgren själv som tog initiativet till återbetalningen, det var andra personer som påpekade detta för Carlgren, fört därefter tog han själv kontakt med riksdagsförvaltningen.

Så Carlgren har beslagits både med fusk och med lögn, anmärkningsvärt. Chefen för integrationsverket har genom åren producerat många fina ord om hur vi svenskar skall bete oss, hur vi skall ställa upp för andra människor i nöd, hur vi skall undvika att diskriminera andra människor. Själv har Carlgren alltså både försökt fuska (som det verkar i alla fall) och ljugit. Det som också är mycket anmärkningsvärt är varför medierna publicerar detta nu, varför har inte dessa uppgifter kommit fram tidigare, när Carlgren inte var påtänkt för den nya regeringen? Om inte Carlgren fått sitt nya förordnande, hade då dessa uppgifter aldrig kommit fram?

Inga kommentarer: