tisdag, oktober 17, 2006

Ett resultat av valresultatet?

När SD samlades i Eslöv för ett utbildningsmöte så attackerades de församlade SD-medlemmarna av "vänsteraktivister" (osäkert hur vi skall benämna dessa element), fönsterrutor gick sönder och annan skadegörelse ägde rum, dessutom så skadades Björn Söder i armen efter att en "aktivist" sparkat på en dörr när han såg att Söder hade armen mellan dörren och dörrkarmen. Det var enligt uppgift två poliser på plats, de vågade inte ingripa då de var i numerärt underläge.

Denna attack var inte unik, flera sådana attacker har skett under årens lopp. Det som är unikt är att massmedia rapporterar om händelsen och kritiska röster börjar höras offentligt. Innan det senaste valresultatet skedde ett antal sådana attacker i tysthet, klockrena attacker på demokratin skedde utan att media brydde sig. Det skulle vara alltför flagrant att inte rapportera om sådana här attacker på demokratin efter att SD fått nästan tre procent i senaste valet. Dessutom har ju det svenska etablissemanget rest sig som en man och protesterat efter det politiska mordet på en känd journalist i Ryssland, att efter det medvetet blunda för sådana här politiska aktioner i vårt eget land skulle möjligen vara lite väl magstarkt.

Vi måste också reflektera över de polisresurser som avsätts för dessa politiska aktiviteter när vi jämför med idrottsliga evenemang, ett derby i Stockholm mellan Djurgården och Hammarby drar enorma polisresurser, där sparas det inte på antalet poliser. Hur mycket får då demokratin kosta i jämförelse med fotboll, en fotboll som är på väg att spåra ur och där vanliga barnfamiljer inte längre vågar gå på matcherna? Ett förslag som bloggen kommer med är att spela dessa högriskmatcher utan publik och satsa dessa polisiära resurser på att försvara demokratin i stället.

Vi närmar oss också den punkt där politiska partier likt SD måste försvara sig själva. Alla förstår varför dessa partier håller en låg profil, man vill inte bli förknippas med våldsanvändning. Dessutom vinner man en del sympati när man blir angripna på detta nesliga sätt. Detta gäller dock bara till en viss punkt, en överdriven offermentalitet vinner i längden ingen sympati, folk anar taktik. Efter några attacker som blivit belysta i media så framstår det dessutom vilka som är angriparna och vilka som försvarar sig själva, i detta läge är det ett måste att börja försvara sig själva och de mötesdeltagare man har ansvar för. I värsta fall får man hyra in vakter för lite av de pengar man efter valet är i åtnjutande av.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag planerade egentligen att diskutera ditt blogginlägg är otroligt realistiskt. Jag väljer att höra något helt nytt med det här på grund av att jag verkligen ge samma plats inom min USA under denna fråga så detta specifika hjälpa?? S alla gott. Jag kunde en ordentlig titt om ämnet plus märkt ett stort antal bloggar, men i motsats till det. Tack för att avslöja så mycket inuti robsten.blogspot.com