onsdag, oktober 18, 2006

Media glider på orden och dess betydelse

När SD hade en utbildningskonferens i Eslöv så attackerades de av diverse grupper på vänsterkanten. Grupperna använde våld och skadade Björn Söder som fick uppsöka vårdinrättning, dessutom orsakade våldsverkarna en hel del skadegörelse. Media har beskrivit de inblandande våldsverkarna som "aktivister". Detta ord ger fel accosationer, det kunde lika gärna röra sig om naturfreak som delade ut flygblad när man använder ett sådant ord som "aktivist". Detta tycker t.o.m. Näringslivets medieinstitut. Vi kan tillägga att en rikstidning som DN utmärker sig genom att inte rapportera alls. DN rapporterar i princip inte alls om händelser som går utanför de sju riksdagspartierna, undantaget F!, Piratpartiet och Junilistan. Jag får väl upprepa min uppmaning att säga upp er eventuella prenumeration på DN, det är en odemokratisk tidning som man inte bör stödja genom en prenumeration.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får intrycket att det är samma personer inom en viss begränsad krets som ständigt kommer till tals på DN.

DN är elitens forum, genom vilken dessa kommunicerar och debatterar med varandra.

Många av dessa umgås väl privat också, och sätter på så vis agendan om vad som är intressant för svensken att läsa om, vid sina privata tillställningar.

/ Sven

Robsten sa...

ja, så är det kanske. Jag får känslan av att det är någon Westerbergliberalism som de ser allt utifrån. Det är en övervintrad klick som har oerhört massmedialt inflytande men det är ett oerhört litet antal människor i vårt land som sympatiserar med denna politik, märkligt.

Anonym sa...

De bor väl på samma slags ställen allihopa och den mångkulturen de träffar på är väl i form av utländska ambassadörer och höga tjänstemän.

/ Sven

Anark sa...

I själva verket styrs så gott som hela mediasverige av en liten grupp vänsterliberaler med närmast fanatiskt sekteristiska åsikter. "Väst" och NATO är demokrati och frihet, alla som motsätter sig Israels ockupation av Palestina och USA-imperialismen är per definition nazister - och Ryssland är alltid värst av alla. Se bara det ofattbara drevet som uppstod när en kritisk journalist nyligen blev mördad i Ryssland. I flera dagar pratades det inte om något annat än hur odemokratiskt Ryssland är, i samtliga media (iallafall som jag kan nå via nätet).

Jag har sett en del på rysk tv (fått hjälp med översättningen) och jag tycker att den framstår som ett under av objektivitet och saklighet i jämförelse med västliga media. DN, TV1, TV2 och TV4 ägnar sig idag i stort sett åt ren propaganda och desinformation.

Weine Berg sa...

Artikeln på Näringslivets Media var ju synnerligen träffsäker.