måndag, oktober 16, 2006

Unga kvinnor pressas till själmord

Enligt stödföreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" så pressas unga kvinnor till själmord efter de hårda domar som mördarna av de nämnda kvinnorna fick. Enligt undersökningar så har flera föreningar kommit i kontakt med unga flickor som uppmanats att begå självmord. I flera fall där polisen först bedömt dödsfall för självmord så börjar man nu befara att det varit fråga om mord eller att kvinnorna pressats till självmord.

Detta är ju hedersrelaterade konflikter från i huvudsak muslimska familjer. Detta är så makabert så jag var tvungen att läsa artikeln två gånger för att fatta vad jag läste. Statsmakterna och våra kära yrkespolitiker visar en flathet som på mig verkar helt otroligt. Detta beteende passerar gränsen för vad som är acceptabelt med ljusår. Det är ett hot och ett hån mot allt vad vi i detta land står för. Att samhället varit alltför flat inför detta problem bevisas av att mördaren av Fadime genast tog tillbaka sitt erkännande efter att det gått upp för honom vilket straff han fick. Dessutom sker inga fler mord vad vi vet och kvinnorna pressas till själmord i stället. De som ängar sig åt sådana här saker och har en sådan syn på sin familj och döttrar hör inte hemma i vår kultur. De är inte välkomna här och bör inte få sätta sin fot här i vårt land. De bör sparkas ut efter avtjänat straff, på livstid, allt annat är fullständigt oacceptabelt, och då talar jag om alla familjemedlemmar som deltagit i dessa aktioner. Detta skulle göra att flickorna dessutom skulle leva betydligt tryggare i framtiden, den hotande släkten skulle med polisens hjälp eskorteras med expressfart till Arlanda för vidare transport till de avkrokar de kommer ifrån. Där kan de odla sin heder hur mycket de vill. Nu är det fanimig dags att sätta ner foten!

1 kommentar:

Anonym sa...

Korrekt. Just så. Den heliga ilskan över vad som händer i vårt land nu, vad unga flickor utsätts för. Vreden över att allt det vi byggt upp pissas på. Där, min käre Robsten. Där har vi, vi som ser detta och reagerar precis som dig, där har vi källan till kraft. Den kraft som beövs för att påbörja förändringen.
Det är dags att sätta ner foten. Hade inte kunnat sagt det bättre själv.