torsdag, oktober 19, 2006

Ovälkommet besök?

EU skall hålla ett toppmöte om energin i Finland. President Putin skall inte oväntat komma till detta möte, Ryssland är av naturliga orsaker en ganska självklar gäst när det handlar om energin i Europa. I ledaren på DN så är redaktionen upprörd över att en diktator och enligt redaktionen, en odemokratisk halvgangster som Putin närvarande i detta fina demokratiska sällskap. DN har i andra sammanhang avvisat metoder som isolering och sanktioner mot diktatoriska stater, detta gäller tydligen inte Ryssland som i alla fall har allmänna val likt Sverige. DN misstänkliggör t.o.m. det faktum att Putin blivit demokratiskt vald som ytterligare än försvårande omständighet, det ryska folket verkar gilla ordning och reda till skillnad mot kaoset under Jeltsin.

Ledarredaktionen skriver med anledning av Putins närvaro fina ord om de värden EU och Sverige står för, så här skriver de,

Men EU-ledarna kan inte blunda. EU är ingen enkel köpmannasammanslutning, värnet om demokratin, rättsstaten och respekten för mänskliga rättigheter är dess grundval.

Ja, precis DN, och på tal om värnet av demokratin, rättsstaten och respekten för mänskliga rättigheter så hände det en liten incident i Eslöv förra helgen som hade största relevans på dessa fina ord. Det hände i Sverige, det hände i nutid, det hade absolut med demokrati, rättsstaten och respekt för mänskliga rättigheter att göra. Vad valde ni, demokratins fanbärare, att göra? Ni valde att som i princip enda media i vårt land, inte rapportera ett enda dugg från denna händelse, ni var helt tysta, inte en artikel, inte en rad, ingenting. DN:s ledarredaktion har absolut ingen som helst trovärdighet kvar i dessa frågor, är man politisk korrekt så är man med i klubben, annars är man odemokratisk och kan behandlas hur som helst, allt enligt DN:s egna demokratiska regler. DN:s ledargarnityr representerar den värsta och äckligaste sortens hyckleri det går att finna på denna jord, t.o.m. en tidning som SvD har gått om DN med hästlängder när det gäller objektivitet och moralisk stringens. DN:s pappersupplaga är en ovälkommen gäst i mitt hem, jag läser DN på nätet enbart för att kunna kritisera dem och få fart på blodtrycket, att sponsra den ekonomisk genom en prenumeration skulle aldrig falla mig in.

2 kommentarer:

Anark sa...

Bra skrivet. Jag tror inte ens gamla sovjetiska Pravda kommer upp i DN:s nuvarande standard för desinformation och propaganda.

Anonym sa...

Bra analys Blogsten.

Man får känslan av att DN är en slags grammatisk och semantisk formulerinsklubb, där mer formen än innehållet är det essentiella. En slags nomenklaturpoetiskt uttryckssätt - helt utan verklighetsförankring.

Där man tävlar i att uttrycka sin bildningsnivå på ren teoretisk nivå, desto fler uttryckssätt och ju mindre praktiskt förankring desto beättre.

Denna nomenklatura visar ganska bra varför dels det inte finns några SD-väljare i Djursholm, dels också anledningen till att de inte heller tar emot några asylanter. D

Dessa människor flyter ovanpå och lever i en miljö som är långt från oss andra.

Visst är det äckligt. Så äckligt det kan bli. Mycket bra Robsten.

/ Sven