måndag, mars 26, 2007

Sista delen av "Persson partiordförande"

Jag kan inte låta bli att reagera på Wallströms ivriga fastklamrande vid sitt EU-jobb. Det kommer nu fram att Persson verkligen ville ha Wallström till sin efterträdare. Det var hela tiden Persson som ville ha hem Wallström för att introducera henne som sin efterträdare. Wallström var faktiskt den som hårdnackat tackade nej. Detta var ju inte riktigt den bild som media lade fram eller som vissa andra socialdemokrater gav sken av. Dessutom verkar hennes fastklamrande vid sitt kommisionärsjobb nästan misstänkt, hon tackar nej till alla ministerjobb och som blivande partiledare för att behålla detta jobb.

Jag kan inte låta bli att tänka på när Wallström slutade i regeringen för att det var för långt att pendla till Stockholm och i stället tog ett jobb på andra sidan jordklotet för ett jobb som radiostationschef.

Förövrigt har jag sagt ungefär samma sak som Persson om DN och Hendrik Brors, det är något som inte stämmer med den karlen, den saken är klar. I övrigt varken kan eller vill jag försvara Persson naturligtvis.

Artikel SvD i ämnet

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Rune sa...

Men hon har väl sina skäl? Jag har en minnesbild av något på 385 000 kr i månaden, eller något liknande, och detta i huvudsak skattefritt. Detta blir drygt 4,5 miljoner om året. Hon kan alltså lägga undan 4 miljoner varje år av sin lön och bygga upp en rejäl förmögenhet. Detta utan svårighet eftersom hon har allt fritt i Bryssel.
En regeringspost i Sverige hade ju inneburit en rejäl lönesänkning.
Om hon kan hålla sig kvar några år till så är hon och hennes familj ekonomiskt oberoende i flera generationer framåt.
Jag skulle tänka mig mycket noga för, om jag skulle hoppa av en sådan inkomstkälla.

Robsten sa...

Ja, det var väl något ditåt jag menade. Samt att det sannolikt är ett "glassigt" jobb med hög status, man får träffa den öpvriga europeiska nomenklaturan o.s.v.Det som är märkligt är att inte flera reagerar på hennes krampaktiga tag om detta jobb, alla höjer henne plötsligt till skyarna nu när hon är på lite avstånd, så var det inte när hon jobbade inom landets gränser, sannolikt skulle glorian hamna på sned om hon återvände till den svenska vardagen.