lördag, oktober 13, 2007

Asylvansinne

I dagens DN står det om en uppsnabbad asylprocess som ett projekt för migrationsverket i Flen där de asylansökande skall få vänta i högst två veckor. Det är ju bra att hela förfarandet tar kortare tid, men tyvärr så är det inte det enda som sker i detta projekt. Det står i DN,

- Inga juridiska biträden kopplas in då man räknar med att alla snabbehandlingar leder fram till ett uppehållstillstånd.

Detta är ju anmärkningsvärt, hur kan man ”räkna” med att en flykting får uppehållstillstånd innan man utrett frågan? Dessa flyktingar kommer dessutom från Irak där varje fall verkligen borde granskas. Vidare står det i artikeln,

- Nästan 1.600 ärenden har avgjorts där redan men handläggningstiden ligger på mellan fem och sex månader. Hittills har 95 procent av alla irakier fått stanna.

Siffran är mycket hög för de som beviljas asyl. Det kanske inte är så konstigt att nästan hälften av alla de irakier som söker sig till väst gör styr sin färd just till Sverige.

I artikeln står det om en läkare som flytt från Irak, han säger så här,

- Mitt jobb i Bagdad var farligt. Många av mina kolleger dödades. Några för att olika grupperingar trodde att det var läkarens fel när en ur gruppen avled.

Ja det är ju fullkomligt vansinne att anklaga läkaren varje gång det går illa för en patient. Men är lösningen att alla läkare i Irak flyr och flyttar till väst då? Hur skall man lösa frågan om sjukvård då? Skall t.ex. svenska läkare åka ner och ta över sjukvården i Irak eller hur har man tänkt sig det hela? Detta mina damer och herrar är inget annat än en fullkomligt vansinnig flyktingpolitik. Man kan inte få uppehållstillstånd bara för att man är läkare, en yrkesgrupp som dessutom är mer än välbehövlig i sitt hemland.

Till slut står det så här i artikeln,

"Att Migrationsverket nu prövar snabbehandling av ärenden är också en förberedelse för framtiden.”

- Det kan vara bra att ha funnit en form vid en större inströmning, säger projektledaren Lars Carlstedt.

Funnit en form vid större inströmning? Man räknar alltså kallt med att det kommer bli fler "stora inströmningar" efter denna flyktingström. Detta vansinne skall alltså fortsätta i framtiden också. Vi behöver alltså inte göra oss några illusioner om vilken flyktingpolitik våra politiska "företrädare" tänker föra i framtiden. Om det sitter en alliansregering eller en socialdemokratisk dito lär spela mindre roll. Möjligen är det så att en socialdemokratisk regering skulle ha en något restriktivare politik faktiskt, men skillnaden är nog inte så stor. Vi är i ett läge där riksdagspartierna och dess företrädare har en åsikt och en förmodad majoritet av befolkningen har en helt annan åsikt, detta i en mycket viktig fråga dessutom. Vi står inför ett stort demokratiskt problem, vi har en demokrati där våra högavlönade politiker inte längre representerar befolkningen helt enkelt.

Länk DN

24 kommentarer:

Anonym sa...

Att ni Sverigedemokrater orkar!?

Johan sa...

Vad var det där för trams svar, anonym? Har du ingen bättre motivation för massinvandringen?
Om nu allt är så svart och vitt i din värld så kan du gärna berätta varför vi i Sverige som tagit in 2000%(!!) procent fler irakier än våra grannländer bara i år ska fortsätta med det?

Som sagt, vansinnet tycks fortsätta oavsett regering. Man blir bara så trött och matt och förbannad över flatheten från våra politiker

Anonym sa...

Grattis alla Saddam Hussein anhängare. Nu har ni ytterligare en större chans att komma till Sverige. Nu när rättssäkerheten ytterligare försämra. När blir det fags för att "kriget" bryter ut här ?

Grue sa...

Ja, det är för jävligt att vi sverigedemokrater faktiskt orkar bry oss om att det kommer 100 000 mänskor till Sverige varje år. Bättre att bry sig om riktigt stora frågor som fastighetsskatten eller om En bok för alla ska få fortsatt bidrag...

Bra skrivet, Robsten. Lärde mig twingly nu förresten, tack för hjälpen. FÖr tillfället verkar vi få in artiklarna på både DN, SvD och knuff.

Anonym sa...

anonym nr 1. Det ar inte bara SD'are som ar emot en vansinnig mass invandring. Det ar en stor och snabbt vaxande folkrorelse som bestar av folk fran alla partier. Ta en titt pa vad vanliga sosse politiker tycker, en journalist berattar, medela vad du tycker om det;
http://www.youtube.com/watch?v=qbBZUnuMQ6c

Anonym sa...

Hahaha :-) Nu har Jinge skrivit om er rassar också!

Anonym sa...

anonym, sista, Du menar knasbloggaren Jinge, vem bryr sej om det socialfallet. Vi ar f.d. sossar inte rassar. vad ar du?

Robsten sa...

Än sen då? På den tiden både Jinge och jag höll till på usenet så lustmördade jag honom efter konstens alla regler ungefär en gång om dagen, han drog därifrån till slut, "en sverigedomkratisk bloggare", han vet förbannat väl vem jag är.
"rassar"
ja vi är lika mycket "rassar" som finnar, norrmän och danskar. Det är i princip bara den svenska regeringen och den politiskt efterföljande svansen i hela världen som inte är "rassar" enligt gängse svensk definition.

Anonym sa...

Robsten, sag du youtube videon lenkad ovan? Mycket intressant sak.

Robsten sa...

Nä, kollar på den i eftermiddag, har inte tid just nu, hur lång är den ungefär?

Anonym sa...

Den e bara 1.42, mycket intressant.

Robsten sa...

Fortfarande ligger vi som synlig twingly Grue. De artiklar man Twinglar får inte vara direkt propaganda för ett visst obekvämt parti, då blir man avstängd direkt. Det är den verklighet vi lever i, tyvärr.

Robsten sa...

OK Anonym, då ser jag den nu.

Robsten sa...

OK. Precis vad jag skrivit om på bloggen ett antal gånger. Den videon åker upp på bloggen i eftermiddag, inget snack.

Anonym sa...

Bra, robsten. Enligt videon ar tendensen att de flesta etablerade politiker, t.o.m. sossar, tycker som vi men dom sajer nat helt annat i offentliga sammanhang.

Anonym sa...

Jag hittade en artikel i gp att nu vill olyckan billström döpa om flyktinginvandringen till arbetskraftinvandring för att mörka problemen,han skyller på att det föds för få i europa och att vi blir för gammla,hur dum får man bli det finns redan 1 milj arbetslösa i sverige som gärna vill jobba.Men det är ju klart muslimer är bra på att föda barn 6-10 var är vanligt som sen uppfostras till muslimer sen går det fort till att de tar över.Och svenska bb kommer att bli överbelagda.Fy vilka mörka utsikter

Anonym sa...

"På den tiden både Jinge och jag höll till på usenet så lustmördade jag honom efter konstens alla regler ungefär en gång om dagen, han drog därifrån till slut..."

Hahahaha...... :-) :-)

Kruxet Robsten lilla, kruxet är att vissa andra oxo läser Usenet och det där var inte sant. Du åkte dit varenda gång, så det smaskade oxo.

Ja är du inte Sverigedemokrat så är du väl Nationaldemokrat. Skit samma vilket... Brunt är det under alla omständigheter.

Men, det är fult att ljuga. Dessutom ska man inte ljuga när sanningen kan uppdagar så lätt...

Ola sa...

till anonym:

Jinge! att du orkar kommentera i andras bloggar...

Om det är att vara rasist att vara emot en invandring på 60-100.000 invandrare per år till ett land som har 9 miljoner innevånare så är jag rasist. Och jag är stolt äver det. Jag har sällskap av övriga norden, schweiz, australien, frankrike. Vi är alla rasister.

Grue sa...

Möjligen kan man tycka att det är en aning dubbelmoraliskt av Jinge att skriva kritiska kommentarer här eftersom han själv tar bort allt som andas kritik.

Ja, den där videon är bra. Säga vad man vill om Janne Josefsson men han är inte feg av sig.

Robsten sa...

Jag vet inte om anonym är Jinge, men det jag däremot vet är att Jinge skriver "också" som "oxo". Skit samma, skaffa är gärna ett nick så man slipper hänvisa till "Anonym" bland en massa anonyma, det gäller dig också Jinge, du får gärna skriva under utan att jag filtrerar dig, som du gjorde med mig remember?

Johan sa...

En liten komisk grej bland bloggarna som är länkade från DN. Ser att de som är postivt inställda till massinvandringen skriver "Sverige tar emot hälften..." medans de som som är kritiska skrivit "Mer än hälften..." precis som det är och står skrivet i DN. Undrar om de tänkt på det själva?

Robsten sa...

Fast jag skrev "nästan hälften" i blogg
http://robsten.blogspot.com/2007/10/anhriginvandringen-frn-irak-kar.html#links

Tror det rör sig om 47 - 48 % som är Sveriges andel.

Robsten sa...

Kollade på DN:s Twinglylänkar just nu. den mest flyktingvänliga och den mest flyktingkritiska bloggen (den här) ligger överst och synliga, det är ganska bra och demokratiskt faktiskt, bra DN!;-)

Calle sa...

Artikeln tar ju upp det intressanta att Danmark, finland och Norge tar emot från 92- till några hundra flyktingar per år. Viss skíllnad alltså. Dessa våra grannländer har uppenbarligen fört en framgångsrik politik medan Sverige med Fredrik Muslim ångar på i full fart mot undergången. Aldrig att jag någonsin igen röstar på Reinfeldts moderater eller någon av de andra borgeliga hycklarna.