onsdag, oktober 10, 2007

Politikeravhopp

Hört att problemet med att kommunala politiker hoppar av sina uppdrag är ett stort problem i vårt land. Problemet har tagits upp och dryftats i flera nyhetssändningar de senaste dagarna. Alla partierna har drabbats och i vissa områden är det tydligen upp till en tredjedel av alla politiker som hoppar av, då är ändå de som får nya uppdrag borträknade.

För ett par månader sedan togs detta problem också upp. Den gången lät det dock som enbart ett parti som just nu ligger utanför riksdagen, var drabbat av detta problem. Ingenting sades denna gång om att andra partier också skulle vara drabbade av detta fenomen. Man upphör aldrig att förvånas över mediernas otroliga förmåga att vinkla nyheter utan att direkt ljuga, denna förmåga måste vara något det tränas hårt på i landets journalisthögskolor.

Länk SVT

2 kommentarer:

Grue sa...

Verkligen. Samma sak som när man har "avslöjat" att en del Sd-kandidater varit brottsbelastade utan att nämna att dom andra partierna haft dubbelt så hög andel brottsbelastade! Smutsigt är vad det är.

MAX POWER sa...

alla som genomgått skola i sverige vet att alla tidningar har en politisk inriktning. jag slår vad om att SD har en tidning dem med.

jag gillar den här bloggen för den får mig att tänka kritiskt, inte bara om media i sig, utan vad som skrivs här med.

om man nu vill studera hur politiker, media jobbar så är amerikansk media bättre.

bakvänd psykologi, vänd den gärna fler gånger, trampa på den, måla upp den, sudda ut den och byt sedan snabbt strategi. koda den och investera massor med pengar i denna strategi.

allt går ut på att vi är en produkt, och länderna är produktinnehavare.

när vi inser hur fel allt är, är de enda rätta att klä av sig naken och gå ut i skogen.