söndag, oktober 07, 2007

Överslätande artikel om islam av SvD

Trots att islamismen går framåt i land efter land fortsätter svenska media att tysta ner och släta över. Senast idag skriver SvD om att "extremisternas måltavla är inte väst utan andra muslimer". Detta applåderas förstås av vänsterbloggare (som samtidigt attackerar SvD:s mycket (alltför, egentligen) måttfulle islamkritikern Per Gudmundson): som tidigare noterats här på bloggen växer sig Marx-Muhammed-pakten sig stadigt starkare.


Som vanligt är det de öar av anti-jihadism, främst i Väst, som trots allt existerar, som tas upp. Att det däremot predikas radikal islamism i källarmoskéer i Rosengård talar man tyst om. Inte heller nämner man att det i moskén på Medborgarplatsen har sålts ljudband med mycket grov antisemitism. Samma moské har drottningen av alla halalhippies, Mona Sahlin, aningslöst besökt. Mona kan besöka radikala moskéer och vill förhandla med Hamas, men hon är tveksam inför ytterligare debatter med Sverigedemokraterna. Tala om att sila mygg och svälja kameler.Även bland muslimer som inte stöder jihadisternas terror återfinns en rad mycket suspekta politiska uppfattningar. Ordföranden i Sveriges största muslimska organisation, Sveriges muslimska förbund, Mahmoud Aldebe, har bl a krävt införande av sharialagen för muslimer i Sverige. Trots detta har hans organisation nära kontakter med socialdemokratiska Broderskapsrörelsen. Även broderskapsstyrelseledamoten Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap, motsätter sig debatter med Sverigedemokraterna. (s) dubbla standards för muslimer och svenskar (sverigedemokrater) är otroligt hycklande: skulle man döma muslimer lika hårt som man dömt Sd skulle man aldrig drömma om att tala med dem, mycket mindre samarbeta med dem.


Mer moderata Svenska islamiska samfundets ordförande Abd al Haqq Kielan, menar att:


Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet.


Kielan ses dock som något av ett mesigt blötdjur av riktiga hårdingar som Aldebe och har attackerats hårt av den senare. Det är dessutom ingen slump att Aldebe göms undan medan Kielan får figurera i alla möjliga mediala sammanhang: den senare är mer moderat och dessutom svensk (hette tidigare Leif Karlsson). Han passar perfekt in i medias överslätande propaganda.


Ingenting av detta nämns i SvD:s artikel, och vad värre är, den ger en felaktig och överslätande bild av radikalismen inom islam.Den som vill skaffa sig pålitlig information om islam i Sverige, invandringen, mångkulturen, mm, kan helt enkelt inte lita på svensk media. Den sysslar med propaganda snarare än med opartisk nyhetsförmedling.

8 kommentarer:

Robsten sa...

Skrivet av en islamofob som heter Bitte Hammargren, aldrig hört talas om henne förut men hon är kanske specialinkallad. Ingen tror på vad hon skriver i alla fall, det är lite försent för det.

Grue sa...

Fan, ingen länk hittills varken på knuff eller på svenskan. Vet du om det finns nån teknisk anledning eller tror du den blivit bortplockad? Har hört av mig till Svenskan utan resultat.

Robsten sa...

Jag pingade bloggen nyss 22:37, vi får se om den kommer in i svenskan tills i morgon bitti, det tar ett tag ofta. Denna blogg är tyvärr portad på ett antal portaler, den enda portal den kommer in på är nog Blogg-update.

http://www.bloggupdate.se/

Du är tvungen att pinga den manuellt och lägga in adressen för den enskilda posten, inte bloggen i sin helhet. Se till att det är den svenska delen av portalen också. Andra portaler kan du nog glömma, vi är en smula inkorrekta fruktar jag;-).

Anonym sa...

Hej !

Jag är muslim som är uppväxt i Sverige sedan jag var 8 år gammal, och älskar SVERIGE , som är MITT hemland, och är STOLT över den. Jag förstår inte varför alla kan inte leva i fred sida vid sida ???

Ska man utrota orättvisan i Världen, då tycker jag att man ska göra också i HELA världen, och inte blunda för vissa delar, och uppmärksamma andra

;MVH

Rana

STOLT SVENSK medborgare

z999 sa...

Anonym, Rana:
"Ska man utrota orättvisan i Världen, då tycker jag att man ska göra också i HELA världen, och inte blunda för vissa delar, och uppmärksamma andra
"

Vill du möjligen precisera det där? Alltså vilka orättvisor uppmärksammas och vilka inte? Trevlig ramadan förersten.

Robsten sa...

Hoppas du fortsätter att ge din syn på saken här "Stolt svensk", vill så gärna ha någon att munhuggas med;-)
Jag vill/kan inte bry mig om orättvisorna i världen, min energi och intresse är begränsad, tyvärr. Jag tycker dock att värdssamfundet borde agerat oerhört mycket kraftfullar och snabbare i Rwuanda t.ex., det som hände där var fördjävligt. Men vill dom spetsa pedofiler med trästänger i Jemen så kan jag inte göra mycket åt det, även om jag tycker det är barbariskt, för att inte tala om stening av kvinnor där mannen misstänker att kvinnan möjligen FUNDERAR på äktenskapsbrott.
Så jag vill utrota orättvisorna i Sverige, mitt hemland, jag hoppas du respekterar det. Dessutom är det lite översitteri att vi skall tala om för folk i andra länder hur de skall leva.
Jag tar för givet att du stolta svensk, tar parti för Sverige i alla konflikter med alla andra stater, tar parti för svenska värderingar och traditioner mot utländska sådana. Och att du dessutom är berädd att försvara DITT hemland med alla tillbuds stående medel, till sista andetaget och sista blodsdroppen, ställer du upp på detta har du min respekt, utan tvivel.

zapper sa...

robsten, har du läst någon av böckerna "While Europe Slept" eller "Londonistan" (se även artikeln "Londonistan Calling", i Vanity fair)?

Robsten sa...

Nix!