torsdag, oktober 11, 2007

Reinfeldt närmar sig Sahlin-nivå

Hörde på morgonnyheterna att Reinfeldt avslagit förslaget från Socialdemokraterna om att begränsa flyktingars rätt att bosätta sig var de vill. Regeringens egen integrationsminister Sabuni har stött förslaget som ett led i en bättre integration. Reinfeldt säger till nyheterna att regeringens åtgärder för att sätta folk i arbete kommer att lösa dessa problem.

När Reinfeldt upprepar sitt mantra om att sätta människor i arbete som lösning på precis alla problem så framstår han närmast som en mupp med rådjursögon. Vi frågar oss hur många i Rosengård regeringen har lyckats sätta i arbete? Snart är lågkonjunkturen här enligt en enig ekonomstab. Problemet är också att vissa av landets kommuner tar emot en orimligt stor andel av flyktingströmmen som regeringen så frikostigt bjudit in till landet, detta medför stora kostnader för dessa hårt pressade kommuner. Detta gäller dock inte kommuner som de Reinfeldt bor i som Täby. En f.d. flykting som arbetar och försörjer sig själv kan naturligtvis enligt alla demokratiska principer välja själv var han vill bo, ingen har nog ifrågasatt det, men det är ju inte det som denna fråga gäller. Dessutom brukar dessa arbetande och skötsamma flyktingar försöka ta sig ifrån dessa ghetton vi fått, så fort de någonsin kan när de väl kommit på fötter i sitt nya land.

De som trodde att Alliansregeringen skulle ha en bättre flykting och integrationspolitik än den gamla Socialdemokratiska regeringen trodde fel helt enkelt. Jag träffade en hel del sådana människor innan valet och efter, en del av dem var t.o.m. aktiva Sverigedemokrater. Det är snudd på att man skulle vilja höra en offentlig avbön från dessa människor, så illa är det faktiskt

1 kommentar:

Weine Berg sa...

Jag kan inte annat än att hålla med dig Robsten.