söndag, december 16, 2007

Gissa partitillhörighet

Ja, varför inte gissa vilket parti denna gynnare tillhör


Här kommer spelevinken igen. Här talar han om vem han är, känner ni inte till vilket ungdomsförbund han är ordförande för kan ni fortfarande gissa partitillhörighet.

Vänsterpartiet? Miljöpartiet? Kalle Ankapartiet? Nä, Niklas Wykman är ordförande för MUF, tillhör alltså Moderata Samlingspartiet. Som Grue säger är han väl knappast representativ för partiet i dag, men är han det i morgon?

Nä, jag tror vi får bjuda på lite annan musik, vi måste tvätta våra öron lite med denna uppfriskande mjuk-snällrock


11 kommentarer:

Grue sa...

Haha, störtskönt inlägg, Robsten.:) Ja, bäva månde gammelmoderaterna när en sån som Wykman äntrar scenen på riktigt...

Robsten sa...

Yes men gammelmoderaterna gillar min låt, ha, ha.

Anonym sa...

Wykman e slut i huvet, det va en hemsk upplevelse.
Robsten,jag hittade en bra film, den blev nertagen av youtube men finns uppe igen med annan musik ;
"sweden bananarepublic"
http://www.youtube.com/watch?v=T5cD-_n_47k

Den borde alla visa i sina bloggar.

Peter,

Robsten sa...

Yes, o nu finns den här också.

Robin sa...

Halvsvenska och totalt förtryckt av en kvinnofientlig ideologi. Dessutom så hjärntvättad så att hon inte en vet själv att hon är förtryckt. Tragiskt.


Wykman är en oikofobisk idiot. Som tur är så har väldigt många moderater åsikter som ligger (mycket) närmare sverigedemokraternas politik än de "nya" moderaternas.
Förhoppningsvis resulterar det i att ett antal m-riksdagsledamöter hoppar av till sd när de kommer in i riksdagen 2010.

Anonym sa...

Ful som stryk.

Säffle

Robsten sa...

Man borde kanske lägga ut texten till "mjukisrocken"??

Folkfiende sa...

Varför moderaterna vill byta väljare har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att det är det som händer nu.

Hela projektet med de "nya moderaterna" är ett hån mot traditionella moderatväljare. Muf-ordföranden tillhör dock den lite extra pikanta och utflippade delen av det nymoderata projektet.

Fröken Sverige sa...

Man blir mållös. Vart har Moderaterna tagit vägen? Alltså DE RIKTIGA?

Och mera godis: "Den före detta moderatledaren Ulf Adelsohn uppmanar vänner och bekanta att bojkotta SvD, vars debatt- och ledarsida han menar ligger bakom regeringens sjunkande opinionssiffror."

http://www.svd.se/nyheter/artikel_693337.svd

:-)

/FS

Anonym sa...

Moderata ungdomsförbundet har i stort sätt alltid utgjorts av medelklass pojkar med förkärlek för marknadsekonomi, USA, individuell frihet och ett fungerade och omfattande försvar. Mot allmänheten är det mest vissa frågor som de tar upp så som avskaffandet av statliga monopol, förändring i bidragssystemen och lägre skatter. Moderata ungdomsförbundet har tre läger, De konservativa, de liberala och de social liberala. Wykman tillhörde de liberala och gick till val på att driva de liberala medlemmarnas politik.

De konservativa var naturligtvis missnöjda med Wykman men de är sedan länge marginaliserade i partiet. I lokalföreningarna så diskuteras det dock en hel del om invandring, abort, nationen och mycket annat som styrelsen inte gärna vill ta i. Makten i MUF går inte oväntat uppifrån och ned. Ett exempel är ”sexköpslagen”. Ett antal viktiga distrikt vände sig emot denna lag då man ansåg att den inskränkte individuell frihet. Detta föll dock inte partistyrelsen i saken så man såg till att frågan tog bort från agendan. Det var helt enkelt inte ”politiskt korrekt” att driva sådana här frågor öppet i media.

Wykman har förstått att om MUF skall växa så måste man förändra bilden som ett ”konservativt/libertarianskt” parti för medelklassen till ett ”Catch all” parti som fler kan identifiera sig med. Wykman är precis som Fredrik Reinfeldt, en pragmatiker och taktiker. Wykman vet att han måste prata väljarnas språk för att komma någon vart. Problemet är dock att Wykman, precis som Reinfeldt skapar missnöje bland de egna och samtidigt skrämmer bort andra. Att konkurrera om de ”Konservativa” väljarna är inget Wykman eller Reinfeldt vill göra eftersom det kräver att de går tillbaka till den klassikt moderata politiken. Wykman och Reinfeldt vill istället få över socialdemokrater till partiet. Problemet är att Moderaterna inte kan konkurrera med sin politik med socialdemokraterna. Moderaterna kommer aldrig ha patent på välfärdsfrågorna.

Om Wykman och Reinfeldt vill öka antalet medlemmar så är det säkrast att vända sig höger ut. Generellt sätt så är minskad invandring, hårda straff, flera poliser och kritik mot Islam en väg som skulle ge Wykman och Reinfeldt en hel del nya väljare och medlemmar. Men som de tidigare har slagit fast så kommer de inte konkurrera om väljarna i det ”grumliga vattnet”.

Wykmans utspel om ”vita män”, ”fri invandring”, ”Genusperspektiv” och vurmandet för Islam är kontraproduktivt för MUF precis som Reinfeldts utspel är kontraproduktivt för moderaterna. Det är dock viktigt att komma ihåg att de flesta väljare inte följer svensk politik och följer internationell politik än mindre. Men om Reinfeldt och Wykman fortsätter som de har gjort så kommer det tillslut ge utslag. Ett hett tips är att göra som Venstre. Vinn väljare genom kritik mot den politiskt korrekta politiken och samtidigt får man mandat att förändra den ekonomiska åt det håll man vill gå. För innerst inne vet jag och alla andra att Reinfeldt och Wykman drömmer om en stat inte olik den i Amerika.

Tobias Struck sa...

Anonym. Mycket intressant analys.

Jag arbetar på en hamburgerrestaurang i Ullared (nära Gekås - Skandinaviens största lågprisvaruhus). Hos mig handlar människor av olika slag - både fattiga och rika, invandrare och infödda, akademiker och arbetare - så jag får en bra bild av svenska folket där jag står. Att jag är etnolog bidrar till mitt intresse för att se kulturmönster.

Det som jag uppfattar som minsta gemensam sentimental hållning hos en bred majoritet, är ett slags obestämd nostalgi. Både ungdomar och äldre verkar söka något slags fasta sociala och andliga punkter, som inte den kommersialiserade och urvattnade postmoderna kulturen kan erbjuda. Det industriella Kapitalet gav individen frihet, så att det kunde sälja identiteter till de som hade förlorat sina gamla i bondesamhällets döende marker. Problemet är att de nya identiteterna inte ger en reell trygghet edler svarar mot grundläggande behov av LAGOM spänning, kroppslig sundhet, konsekvens och ro. Se gärna filmen "Känd från TV" för att förstå mitt resonemang.

Nu söker den postmoderna människan ett verkligt sammanhang, bortom cyberspace-solidariteterna, dokusåpa-byarna och varumärkesgemenskaperna. Det sammanhanget måste börja i en idé, så som allt måste börja i en idé. Och det är de intellektuellas förbannade plikt att leverera. Att gemene man kan skapa sin egen indetitet är bara en myt, som har sålts av samma postaristokratiska frimurar-överklass som säljer allting annat. De flesta av mina kunder skulle inte ens veta vad de skulle ha för kläder på sig om de inte speglade något slags normativt ideal. Frågan är om inte vi tänkare kan leverera något bättre än mode, - något andligt, moraliskt, socialt uppbyggligt för 2000-talet!

Ett politiskt ledarskap, som vill lyckas få väljare och förtroende att förändra samhället i linje med liberalt nationalistiska ideal (vilket jag tror är det enda slags nationalism som fungerar i dagens samhälle) - bör ta fasta på denna längtan efter fasta punkter: Hylla nationens folkminne och skapa visioner om nationens trygghet. frihet och framsteg. Tala om hur småföretagen måste gynnas och hur storföretagens miljöförstörelse skall begränsas. Tala om hur finansmarknaden skall tyglas och hur världen skall bli mer rättvis. Tala om hederlighet, solidaritet mellan kommunens invånare, civilt samarbete till skydd mot brottslighet, folkhälsa, vikten av minskning av invandringen från länder med alltför annorlunda kulturer, vård och förnyelse av våra folkliga seder och traditioner. Sådant skulle vara välkommet hos gemene man.

Men reaktionära tendenser måste hållas stången inom våra led, som rasism och förakt för kvinnor eller homosexuella. Detta slags inskränkthet appellerar inte på gemene man. Detta visste Pim Fortyun.

Att göra som Wykman, vara en vek fan som fjäskar för världens mest militanta och reaktionära rörelse och därmed tror att han gynnar "frihet", äcklar nog de flesta svenskar i dagens läge.

De flesta, även väldigt många välanpassade invandrare, har tröttnat på att politikerna blundar för integrationshaveriet.

Fröken Sverige. Jag blev också Expo-nerad. Varför finns jag inte med i din bloggroll? :)