torsdag, december 20, 2007

Attacker mot räddningstjänsten

För inte så många år sedan var attacker mot räddningstjänsten ett fullständigt okänt begrepp. Det ansågs av i princip alla människor som något fullständigt sjukt att attackera brandmän och annan räddningstjänst när de ryckte ut, inte ens mördare och tjuvar skulle kunna tänka sig att göra något slikt. Rapporterna på senare tid om just sådana attacker mot räddningstjänsten duggar allt tätare, en företeelse som tidigare var ett helt okänt och otänkbar. I DN och SvD samt i en massa andra tidningar står det nu om en attack där brandmän skulle släcka en brand i Kornbäcksskolan Malmö. När räddningstjänsten kom fram till platsen så attackerades de med raketer. Branden hade dessutom uppkommit genom att en raket skjutits in i skolan. Det krävs inte något tänkande på högre abstraktionsnivå för att förstå att det var samma gäng som startat branden som senare attackerade räddningstjänsten.

Stefan Comnell vid räddningstjänsten säger att han skall polisanmäla tilltaget. Jasså verkligen? Ett ungdomsgäng attackerar räddningstjänsten när de försöker släcka en brand som startats av samma ligistgäng och vi får då veta att händelsen kommer att polisanmälas. Eftersom bevisföringen kan bli kinkig antar i alla fall jag att det inte kommer att leda till någonting som liknar en fällande dom. Skulle det ändå bevisas (mot all förmodan) att någon i gänget skjutit raketen mot skolan eller mot räddningstjänsten väntar en klapp från en luttrad socialtant. Om någon politiker eller annan makthavare händelsevis skulle läsa denna blogg kan jag meddela att jag och en massa andra röstberättigade och skattebetalande människor är jävligt trötta på detta förbannade dalt med dessa förhärdade ligister. Vi är också jävligt trötta på den allmänna samhällsutvecklingen. Vi vill inte att utvecklingen går åt detta håll där vissa områden alltmer börjar likna ett Harlem i förfall. Sätt in resurser för att lösa dessa brott, beivra dessa grova brott (för det är det även om vissa makthavare gör allt för att blunda med båda ögonen) på allvar. Alla skador skall betalas fullt ut av ungdomar eller föräldrar. I den mån en ickesvensk medborgare gör sig skyldig till dylika brott skall de utvisas på livstid. Samhället och våra valda politiker skall agera och göra något åt problemen och samhällsutvecklingen, det är liksom det som är vitsen med vårt demokratiska system.

Länk DN

Länk SvD

10 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet. I England tillämpas numera en lag som säger att man får straff efter brottets karaktär oavsett ålder. Kan man begå ett grovt brott skall man också ta konsekvenserna oavsett ålder

berrmano sa...

Man undrar varför polisen inte kom till platsen och stöttade brandmännen,eller befann dom sig där och inte vågade sig fram.Polisen bör faktiskt prioritera skyddet till brandmännen, när dom utför sitt sam-hällsnyttiga arbete. För övrigt är det tur att det finns människor som talar klarspråk i dagens samhälle,som Robstens blogg

Robsten sa...

Tack berrmano

Folkfiende sa...

Rapporteringen i media verkar att öka lite försiktigt vad det gäller dessa attacker.

Steg två i pk-iternas hjärntvätt av folket träder in när den första försvarslinjen (d.v.s. media) inte längre klarar av att totalt mörklägga ett obekvämt mångkulturrelaterat fenomen. Steg två innebär att man skickar fram Snickesnacki som med vetenskaplig tyngd och elegans antingen kommer att förminska händelserna som sådana ("buspojkar") eller kommer att säga "det var värre på 60-talet men nu har anmälningsbenägenheten ökat".

Vilken strategi kommer Snickesnacki att välja denna gången?

Nedanstående skrev jag även som kommentar på Grues blogg. Men passar här också:
"Har det mångkulturella projektets företrädare någon slags kollektiv fetish för brandsoldater månne? Såväl "buspojkar" som "antirasister" (vid demonstrationen i Salem) verkar ju älska att kasta sten eller skjuta raketer mot brandkåren. Kinky ;-)"

UltraV:s värld sa...

Bra rutet; Grue! Ordet trött räcker inte till längre!

UltraV:s värld sa...

Förlåt.. i julstressen...:)
Robsten skulle det vara!

Trader sa...

Såg att de små "busfröna" inte ligger på latsidan idag heller, redan två bränder på Holma, som ligger intill Kroksbäck och har en klar muslimsk slagsida. Kanske dags för den gode Lars Vilks att ta fram ritpennan igen och porträttera pyromanhunden Muhammed ;)

Robsten sa...

Ja, politkerna vaknar väl inte förrän vi bussar in de små "busfröna" till STHLM och de får en chans att sätta eld på riksdagshuset eller något.

Surgubben sa...

Undrar hur många månader som brandmännen skulle ha fått om de sprutat vatten på mångkulturberikarna?

Min gissning är att det skulle ha bedömts som ett betydligt grövre brott än att bränna ned skolan, daghemmet, tennishallen, kyrkan etc.

Men, som jag brukar säga till de allra flesta, ni har den Regering som ni röstat på, vad fan gnäller ni för?! (Räknar inte Robsten dit)

Vi andra som INTE röstat på det svenskfientliga rikdagspartiets olika fraktioner, vi kan ju alltid köpa lite gammal korv på ICA och vänta tills nästa grillfest som någon flykting fixar till på någon kommunal inrättning i staden...

Gissar att jag inte behöver oroa mig för datummärkningen för det brinner nog någonstans rätt snart igen.

Anonym sa...

Låt skiten brinna ner till grunden. Bygg en mur a la Israel runt dessa ghetton samt omdirigera Sida:s palestinahjälp. Utfordringen bestående mestadels av griskött sker via helikopter!