torsdag, februari 07, 2008

Skärpta regler för anhöriginvandring

Regeringen vill tillsätta en utredning om skärpta krav för anhöriginvandring. Den som vill ta hit sina anhöriga skall kunna visa på en bostad och regelbundna inkomster. Detta nya krav framfördes under en presskonferens där Reinfeldt och Billström deltog.

Oppositionen har genast kritiserat regeringens förslag. Socialdemokraternas flyktingpolitiske talesman, Magdalena Streijffert, säger så här i DN.

Vi tror det är viktigt för integrationen att familjemedlemmar får komma hit och vi är rädda att försörjningskravet skapar ett A- och B-lag med personer som är beroende av att anhöriga kan försörja dem

Nu är det så att detta B-lag redan finns, fast det är skattebetalarna som betalar notan och inte anhöriga. Hur Streijffert menar att integrationen befrämjas för att anhöriga kommer skulle vara intressant att veta. Alla erfarenhet visar att just arbete och flyktingens inställning är viktiga för integrationen.

Förslaget skall ses mot bakgrund av att det börjar bli alltmer uppenbart att nuvarande flyktingpolitik inte fungerar. I stället för att börja i rätt ände och reformera svensk flyktingpolitik i grunden så lappar man på en politik som inte har visat sig hålla. Begreppet "flykting" har tappat sin innebörd och antalet som för uppehållstillstånd som inte har betecknats som flyktingar har hela tiden varit stort. Problemen med nuvarande politik är uppenbara med arbetslöshet och uppkomsten av etniska ghetton där laglöshet råder. När en allt större andel av de röstberättigade medborgarna börjar inse problemens omfattning så lappar och lagar regeringen på en politik som från början var absurd och ohållbar.

Länk SvD

Länk DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur verkar förslaget om anhöriga kommer hit illegalt, för det verkar ju inte vara något problem. Det är ju tusentals personer som fått avslag som myndigheterna inte klarar av att utvisa idag, så den gruppen kommer väl att växa.

Quantrill sa...

Alliansens förslag diskuteras flitigt på olika bloggar, liksom på din utmärkta blogg Robsten, som jag dagligen läser. Det som förvånar mig är att så många verkat ta förslaget på allvar? "förslaget" är, enligt mig , inget annat än ett patetiskt försök att värva röster. Man utgår som vanligt, och kanske med all rätt, att lättlurade "svenne kålrot, som man vet är trött på massinvandringen, än en gång går på en bluff och ger sin röst 2010.
Det fungerade för Fp 02 och "svenne" har som bekant kort minne. Naturligtvis kommer "förslaget" vid en ny valvinst 2010 att "försvinna" och inströmmningen av utlänningar kan fortsätta,och troligen också öka.
Helvete, ursäkta språket, vad korkad och rädd Svenska folket blivit. Men det kommer att straffa sig.

Robsten sa...

Tricket FP gjorde 02 går nog inte att göra om. De hade ju med samma krav nu men ingen brydde sig nämnvärt. Naturligtvis är det kosmetiskt, dessutom presenteras förslaget i Landskrona av Reinfeldt, varför just där undrar vi?

Quantrill sa...

Kosmetiska var ordet. Presentationen i Landskrona är bekräftelsen på min tes. Men jag beundrar din tro på detta hjärntvättade folk. Som bekant är var ett "mannaminne" ca 7 år, i dagens Sverige är det nog mer korrekt att räkna med 6 månader.

Anonym sa...

Det där med manna minne beror nog bara på att folk i allmännhet litat på att politkerna vill vårt bästa. Då nu folk börjar fokusera på vad som händer kommer de också att komma ihåg vad som hänt tidigare. I nästa val kommer det svida i skinnet på Leijonfjant för nu har han skitit i det blå skåpet igen.