fredag, februari 08, 2008

Nu börjar det!

Ja nu börjar de komma, kraven på att västerländska samhällen skall anamma sharialagar. I Storbritannien har ärkebiskopen, Rowan Williams, föreslagit att sharialagar skall införas i landet. Jag trodde att någon liberal skulle bli först med denna typ av förslag i mångkulturens namn, men tydligen kom kyrkan före med detta förslag. Ärkebiskopen motiverar införandet med att det skulle underlätta integrationen samt att vissa delar av sharia redan har godkänts av västerlandet.

Det gamla ordspråket att "ger man lillfingret tar de hela handen" visar sig stämma återigen. Bäst är alltså att sätta stopp från början, här gäller västerländska lagar, punkt slut. Utan tvivel skulle införandet av sharialagar underlätta integrationen av muslimska människor, haken är bara att ursprungsbefolkningen skulle "desintegreras" och plötsligt känna sig som främlingar i sitt eget land.

Ärkebiskopen kommer sedan med ytterligare ett argument, han påstår att "eftersom många muslimer ändå inte har något förhållningssätt till brittisk lagstiftning" är det lika bra att införa sharia. Nu är det nog så att ursprungsbefolkningen i Storbritannien inte har något som helst "förhållningssätt" till sharia, och därmed så faller detta argument lika tungt som en berusad clown med för stora skor. Förövrigt så menar Williams att muslimerna skiter i brittisk lag när han säger att de saknar "förhållningssätt" till denna lag.

Ett naturligare förhållningssätt vore att ställa kravet, - följ brittisk lag eller åk härifrån. Nu ger väl ett sådant förhållningssätt inte lika många PK-poäng kan jag tro.

Länk DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag måste säga att det uttalandet av Rowan Williams övergår mitt förstånd; Han är ju för fan en ärkebiskop! Snacka om att vara en riktig judas, undra om han fick 30 silverpennigar också?

Marthin sa...

http://www.sea.nu/nyheter/nyhet.asp?id=156

Som vanligt; Någon som har flytt från den del av världen som våra egna nu ger efter för, är den som kliver fram.

nicklas eriksson sa...

Tror du verkligen att någon vettig människa kommer göra annat än att skaka på huvudet åt den vördade biskopen av Canterbury som uppenbarligen blivit dement?

Grue sa...

Nicklas har faktiskt rätt. Kritiken mot Williams är massiv i England och nu kommer krav på hans avgång. Ett gott tecken!

Andreas sa...

Likväl är det väl lite så, att när stenen väl är satt i rullning är det inte helt lätt att stoppa. Europas muslimer som håller med biskopen i detta uttalande, får naturligtvis luft under vingarna i denna fråga nu, för att inte tala om hur många PK-tyckare i både Storbrittanien och Sverige som kommer följa efter i sinom tid, nu när första bladet är taget från munnen. Men jag är förvisso en obotlig pessmist när det kommer till de här sakerna gällande invandring och integration, tror inte att det kommer bli bättre på någon punkt för Sverige alls, om ens någonsin. När väl problemen med det mångakulturella samhället i den omfattning vi har det i Sverige uppfattas även hos verklighetsfrånvända politiker och mediafolk, kommer det vara för sent för att göra något åt det.

Anonym sa...

Nu väntar vi på att ärkeängeln i sverige, skall uttala sig vad han tycker om sin himmelska kollegas åsikt.