tisdag, februari 05, 2008

Utbildning av svenska imamer

I SvD står det att regeringen tagit fram en utredning för att ta fram konkreta förslag att utbilda svenska imamer. Staten utbildar för präster för skattepengar, Leijonborg tycker att detta är ett argument för att utbilda svenska imamer för samma skattepengar. Luciano Astudillo (S) säger så här i SvD.

Först när den muslimska religionstillhörigheten är ett naturligt inslag i det svenska samhällslivet kan vi bryta utanförskapet och isoleringen som många svenska muslimer upplever

Man kan undra om Astudillo ägnat en tanke åt att det svenska folket kanske borde få yttra sig i frågan att den muslimska religionstillhörigheten skall bli ett naturligt inslag i det svenska samhällslivet. Lars Leijonborg säger så här i samma artikel.

Det påstås att saudiarabiska radikala muslimer erbjuder sig att tillhandahålla imamer gratis, och brist på pengar gör att moderata muslimer som vill starta en moské inte har något alternativ. Då bidrar vi med öppna ögon till en radikalisering av islam i Sverige, vilket är mycket, mycket olyckligt.

Jaha, saudiarabiska radikala muslimer erbjuder imamer gratis. Man kan undra hur de i så fall fått uppehållstillstånd i Sverige. Enligt allt sunt förnuft har saudiarabiska muslimer inga som helst flyktingskäl i vårt land. Enligt all logik skall det inte finnas någon möjlighet för dessa att ens bosätta sig i vårt land, hur i hela friden kan då dessa radikala grupper erbjuda dessa imamer? Det är något som inte stämmer här.

Lite längre ner i samma artikel står det att Leijonborg vill förändra den sneda könsfördelningen inom den akademiska världen. Enligt artikeln så är 83 % av alla professorer män. Nu slås ju alla av att 100 % av alla imamer är män. Vore det inte naturligt att Leijonborg försökte få lite jämnare könsfördelning av imamerna i detta jämställdhetens paradis?

I nätupplagan av SvD denna morgon står det i artikeln under den nämnda artikeln att "stening hotar otrogna systrar i Iran". Jaha, det är alltså ett sådant synsätt Leijonborg vill utbilda bort med våra skattepengar. Det är alltså ett sådant synsätt Astudillo vill, skall bli ett naturligt inslag i det svenska samhällslivet. Ingen av dessa politiker, varken på höger eller på vänsterkanten, skulle drömma om att fråga vad svenska folket tycker i dessa frågor.


Länk SvD imamer

Länk stening

5 kommentarer:

Ottar sa...

En titt i almanackan bekräftar att det inte är första april. Det havererade mångkulturella projektet tar sig allt mer bisarra uttryck och desperationen hos dess kolportörer känner snart inga gränser.

Detta är svensk naivitet i förening med fanatism av sällan skådat slag. Tanken på att att ha röstat på Alliansen fyller mig inte bara med skam utan även självförakt.

Robsten sa...

Såja...gör något konstruktivt av din besvikelse, som att informera och påverka dina vänner och släkt, det är en fullt tillräcklig botgöring.

Ottar sa...

Tack för den trösterika uppmaningen Robsten. Jag är med bred marginal den mest radikala i både vänkrets och släkt.

För några år sedan uppfattades mina åsikter som närmast ondskefulla av personer i min närhet, men idag får jag medhåll av allt fler. I ett land där sanningen kriminaliserats är det dock inte alltid helt lätt att föra debatt. Människor är rädda att förlora anställning och social status.

Magnus Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Magnus Andersson sa...

Bra. Som vanligt fräscha argument! Lika bra att JÄMO-anmäla så fort som möjligt? Vore i alla fall bra om JÄMO får visa upp när de slickar arslet på islam, vilket de kommer att göra.

Jag gav just några kommentarer på Falkblick, här.

Framför allt tror jag att detta är farligt för att det ger Sveriges Muslimska råd och andra organisationer för mainstream islam en seger i Sverige, och att den segern torde vara irreversibel genom att vi komemr att fortsätta kröka rygg och aldrig skulle stoppa imamutbildningen om den visar sig oacceptabel enligt regler som bör gälla.

Man kommer dels att vara räddhågad gentemot muslimer och generellt hänvisa till mångkultur, och dels kommer muslimerna att succesivt öka trycket med införande av kränkningslag mot muslimer, där t ex Ezra Levant i Kanada fått försvara sig i domstol (bloggade om det här), flera akademiska böcker om militant islamism (åtminstone "Alms of Jihad" och "Funding Evil") bokstavligen stoppats i Storbritannien!

Detta är således en milestone för islam i Sverige, där vi med den attityd vi haft i framtiden kommer att få allt större problem med denna växande och intoleranta religion. I synnerhet som vi har öppna slussar för invandring.