fredag, april 11, 2008

Den svenska naiviteten

Återigen en artikel om att Lago, Södertäljes starke man har åkt till USA och i går fått vittna i ett utskottsförhör i den amerikanska kongressen. Ja, det börjar bli tjatigt och vi påminns med obarmhärtig skärpa att Sverige är en ankdamm och ett litet land.

Återigen står det i DN att Sverige tar emot fler irakflyktingar än hela Nordamerika, som om vi behövde påminnas. I DN står det.

De amerikanska senatorerna var, enligt Lago, imponerade över att Sverige tar emot fler flyktingar än USA.

Man tolkar ju lite som man vill. Var det inte så att de var imponerade över hur dumma svenskar kan vara? Vidare i DN säger Lago.

Jag berättade att Sverige ska fortsätta ha ett generöst flyktingmottagande och att vi behöver invandring, men jag talade också om svårigheterna med att fixa bostad, jobb och skola när så många flyktingar anländer samtidigt.

Jaha, den svenska kommunalpampen Anders Lago berättade för kongressen att Sverige skall fortsätta på den inslagna vägen, så demokratiskt. Nu sitter inte socialdemokraterna vid makten, men det är väl en bagatell i sammanhanget. Man undrar om svenska folket möjligen skulle kunna få ett ord med i laget. Jag är röstberättigad, myndig och skattebetalare och jag vill inte att vi fortsätter med denna vansinniga flyktingpolitik vi nu håller på med. I SvD står det att Lago sagt detta innan han travade in till utskottsförhöret.

Världens miljonstals flyktingar måste vara något som angår alla, inte bara dem i områden som gränsar till krigets grogrund eller för ett litet antal länder och städer som Södertälje.

Nu är det så att varje nation bestämmer över sin flyktingpolitik. Vi kan inte anklaga andra nationer om de för en annan politik än vi i denna fråga. Finland tar knappt emot några flyktingar från Irak, de gör som de vill. Dessutom är det högst tveksamt om vår egen flyktingpolitik har ett folkligt stöd. Man tycker att en sådan viktig fråga som flyktingpolitiken, en fråga som i mycket hög grad påverkar hela Sverige, skulle vara folkligt förankrad. Svenska folket har inte ens blivit tillfrågat vad den tycker i denna oerhört viktiga fråga, det är skamligt. Flyktingpolitiken borde vara en fråga som angår alla svenska medborgare Anders Lago, inte bara ett litet antal yrkespolitiker som tar makten för given.

Sedan måste vi fråga oss vad det löser för problem i Irak att en stor del av befolkningen flyr landet. Är det inte meningen att det skall bli fred i Irak? Är det inte meningen att landet skall byggas upp igen? Behövs inte alla irakiska medborgare då i sådana fall? Exakt vilket problem löser man i Irak genom att en del av befolkningen lämnar landet? Är det sämre nu i Irak än under Saddams styre? I sådana fall vore det väl bättre att Saddam fått sitta kvar vid makten, om det nu blivit sämre än under hans styre, vi tog som bekant inte emot någon större mängd flyktingar under Saddams styre.Länk SvD

Länk DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

DN säger att kan blev hyllad. Man undrar vad DN menar med HYLLAD. Finns ingen som helst anledning att åka till USA och beklaga sig.

Fenrisulv sa...

Lago, likson sin lika politiskt virrige kollega Reepalu, har uppenbara svårigheter att dra slutsatser, det är uppenbart.
Om han säger att det är problem med jobb, bostad och skola när så många "flyktingar" anländer samtidigt så borde ju varje normalbegåvad människa se till så detta problem löses genom att se till så det INTE kommer så många på en gång.

Vidare säger Lago att vi behöver invandring.....till vadå, frågar sig vän av ordning? Outbildade hel- och halvanalfabeter, vad behövs dom till? Afrikanska knarkmissbrukare, vad kan vi göra med dom? Generation efter generation i djupt bidragsberoende, vad har vi för nytta av dom? Jag mår illa när jag ser dessa infama lögner serveras dag ut och dag in.

Undersökningar visar att i bl a Storbritannien existerar det ingen som helst ekonomisk vinning av invandringen, snarare tvärtom. Alla standardfloskler om nyttan av invandring är avfärdade, ändå står denna mollusk och påstår tvärtom. Kan ingen se till så denna dåliga imitation av människa avförs från agendan?

Anonym sa...

När man experimenterar brukar man ju börja i mindre skala för att se vad som händer och vilka problem som uppstår; Och detta gör man innan man gör det i större skala.

Så nu till saken: Jag tycker därför att man tvärtemot vad Lago och många andra tycker, så måste experimentet med invandring till Södertälje fortsätta; för jag är väldigt nyfiken på vad som händer vid ett fullständigt sammanbrott i Södertälje. Blir det då som i Irak eller blir det ett mulitkulturellt paradis som alla etablerade partier lovat?

Bengterikj sa...

Läste nånstans i sammanhanget, att de flesta irakier som kommer till Södertälje är kristna. Muslimer söker sig till andra orter. Det kan göra kulturkrocken i Södertälje mindre. Vet dock ej, om det har någon bäring på arbetsmarknadsfrågan.

Anonym sa...

"Läste nånstans i sammanhanget, att de flesta irakier som kommer till Södertälje är kristna. Muslimer söker sig till andra orter. Det kan göra kulturkrocken i Södertälje mindre. Vet dock ej, om det har någon bäring på arbetsmarknadsfrågan"

Inte undra på att Lago, klagar då! Hu, så hemskt! Det är muslimer vi vill ha, tycker Lugor.

Anonym sa...

Det är väl rimligt att Sverige som begåvas med så många kompetenta invandrare betalar för sig till de länder som inte är så lyckligt lottade.