fredag, oktober 31, 2008

Halal-tidning

DN skriver om en flicka som uppges blott vara 13 år, som stenats enligt sharialagar. Flickan uppges ha våldtagits och anmält detta. I stället för att gripa de skyldiga har de islamiska myndigheterna gripit och stenat flickan. Vittnen säger att uppemot ett 50-tal män deltog i steningen. Tusentals människor bevittnade steningen som ett populärt folknöje.

Programmet "Halal-TV", som nu får mycket uppmärksamhet på alla håll, skall få oss som är tveksamma till det ökande islamska inflytandet i vårt land, lite vänligare inställda. Programiden är ganska uppenbar. Artiklar som den i dagens DN lär dock motverka sådana tendenser ganska effektivt.
I förtexten till "Halal-TV" sägs det att programmet "vrider och vänder på invanda tankesätt". Vi kan verkligen tänka oss detta. Sharialagar får det att "vrida och vända" på maginnehållet hos de flesta normala nordbor. Det går rykten om att i måndagens program av "Halal-TV så skall Carl Hamilton grillas ordentligt. Han gjorde tydligen bort sig under intervjuerna med de slöjklädda låtsasjournalisterna, vi får väl se.

Länk DN

17 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan faktiskt inte säga annat än vilka "satans mördare".Ursäkta språket men jag hittar inga andra ord./Dr.M

Anonym sa...

Ja, Somalia har varit utsatt for bade det ena och det andra. En riktig fortryckarregim. Ar av krig. Manga manniskor dar maste vara ganska trasiga i sjalen. Vi borde darfor valkomna dem hit. Dela med oss av vad en trygg och stabil omgivning kan ge.

Robsten sa...

För att sedan låta vår kultur påverkas av dessa stanålderskulturer? Nope tror inte det. Att importra hela befolkningen frånm Somalia för att folket där, på det ena eller andra sättet, har valt en oförsomlig religion är fullkommligt VANSINNIGT! Om du tycker så får du göra det, men då kräver jag en beslutande folkomröstning i frågan, i demokratins namn.
M, har funderat på att länka dnna artikel på ett annat ställe, vet inte om det är så klokt, men jag är så jävla upprörd.

Anonym sa...

Vi kan väl inte ta hit ett helt land.Protestera kraftigt och visa vårt lands avsky mot regimen skall vi göra.Inget annat ! Hur som helst en liten utsatt människa som tjejen i fråga har i alla fall ingen möjlighet att ta sig hit/Dr.M

Anonym sa...

Gör det Robsten.Får vi se vad som händer. Kan vara intressant och lite omväxlande mot det andra tramset där.Dr.M

Anonym sa...

Jag tycker det låter helt kanon att vi låter alla Somalier som INTE gillar situationen i Somalia komma till Sverige. Så kan de som gillar situationen i Somalia behålla den som den är och så slipper vi ändra på något i landet. Det låter väl bra?

Anonym sa...

Nej det låter inte alls bra, vi har redan tagit emot tillräckligt många
somalier, det räcker nu!
Somalierna är en stor problemgrupp
som inte har bidragit med något positivt alls till Sverige.
Arbetslösheten är över 90% hos somalierna och dessa tar stora mycket skattepengar i anspråk för sin försörjning. Ovanpå det kommer
kriminaliteten som denna grupp bidrar med till vårt samhälle.

Anonym sa...

För ca sju år sedan läste jag i DN en artikel om ett visst land där två vuxna män våldtog och stympade en nio månaders baby för att några religiösa idioter har fått dom att tro att det botar aids om man har samlag med en oskuld.Det var ett reportage från ett sjukhus där dom sa att det var mycket vanligt där och att av naturliga skäl dör de flesta barnen och de som eventuellt överlever är handikappade för livet.Jag befann mig i mitten av Alf Svenssons bok "Här kommer Alf" och hade kommit till avsnittet där han ondgör sig över dom utsatta barnen i Thailand som han hade mött vid ett besök där.Jag skrev ett långt mail till honom där jag bland annat frågade varför jag aldrig har hört honom säga "dessa satans mördare" om svenska barnsexköpare i landet i fråga.Jag fick inget svar.Påföljande röstsedel slängde jag./Dr.M

Anonym sa...

Råkade se någon minut på Gokväll.

Där förklarade Cherin Awad programmets namn med att Halal är något ord som folk har kommit att förknippa med islam och därför var lite kul att använda.

Man noterar att hon inte ens erkänner och står ens för vad halal är för henne och för islam.

Det är avancerad Taqqiya (lögn för att uppnå syften) va...

Påminner nog om kommunisters dialektiska metod, där allt är som nådde rätt syften var lovligt.


/Magnus A

Robsten sa...

Oki Anonym, jag skall förklara varför vi inte kan ta hit alla från Somalia som INTE gillar situationen. jag skall försöka vara pedagogisk.

För det första är de alldeles för mång, enbart i Somaliam skulle de bli för många, och tog vi hit alla från Somaia som inte gillade situationen skulle ju nästa lands minoritet också vilja flytta hit o.s.v. i alla oändlighet. Att alla länder på jorden har en befolkning som inte drar jämt med sin regering är nog ingen större hemlighet, jag drar inte själv jämt med den svenska regeringen, vart skall jag flytta? Det torde inte vara någon hemlighet att vi inte kan ta emot alla dessa miljoner människor.

Dessutom så bevarar det ju dåliga regimer världen över, kvar finns de som gillar regimen, det är ju inte så att alla steningar skulle upphöra bara för att en stor del av befolkningen översvämmat Sverige, regimerna skulle bara blivit av med sina motstånadre. Det vi i praktiken gör är ju att hjälpa de svinaktiga regimerna, vill du det Anonym?

För det tredje så är inte alla som för tillfället är i luven på regimen bra kristna människor. Det kan ju vara fattiga muslimska familjer som vill få det bättre och säger att de nog inte gillar steningar när allt kommer omkring, för de svenska Migrationsmyndigheterna. När de väl fått stanna, så kanske de går ut och säger att de i själva verket är för steningar och annat skit, likt Cherin Awad gjort.

För det fjärde Så verkar det som om att minus och plus blir minus och minus. Dessa länder som vi tar emot en del av befolkningen blir inte bättre nationer av att mista sin någotsånär vettiga del av befolkningen, vi blir däremot en sämre nation av att ta emot denna del av befolkningen. Det blir en loose - loose situation, där alla förlorar.

För det femte så är det faktiskt inte vårt ansvar att lösa eller ta emot människor för att en regim i Somalia beter sig svinaktigt åt. Den vansinniga flytt-politiken kostar pengar och vi själva (jag är så gammal så jag vet det är sant och stämmer) förlorar på den. Vi har människor här som jobbat och betalat skatt hela livet, de får sämre sjukvård och omhändertagande på ålderdomen. Våra skolbvarn får sämre utbildning och sämre skolor för att så mycket pengar går till denna politik, som politikerna beslutat om, utan att ens fråga de som betalat hela kalaset. Det strider mot demokratiska principer att genomföra en sådan politik som du föreslår (som väl delvis redan genomförts) utan att fråga befolkningen och de som betalat in skatt hela livet och som i själva verket betalat för politiken. Det är ju knappast politikerna eller eller bara folk som du, som betalar för denna politik, det måste du hålla med om Anonym?

Hoppas du fått svar på dina frågeställningar Anonym.

Robin Shadowes sa...

Egentligen är Halal-tv mumma för oss realister. Detta program kommer inte göra medelsvensson mer positivt inställd till islam, snarare tvärtom.

Anonym sa...

Somalierna verkar tyvärr inte vara ett högt stående folk varese här i Sverige eller hemmavid. finns det någon chans att vi pausar invandringen från det landet till vi har analyserat hur dom beter sig i Sverige Regeringen?

Ola sa...

I Burundi och Tanzania så mördas albinos och säljs till häx-doktorer. Albinos tvingas ha livvakter i dessa länder:

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=305&a=452154

Stening av otrogna, mördade albinos. Visst berikar mångkulturen.

Anonym sa...

Hos en del kommentarer här finns ett grundläggande tankefel. Man tror att människorna i t.ex. Somalia generellt är goda, men att de har oturen att leva under en ond regim. Tyvärr är det nog så att man har den regim man förtjänar (gäller också Sverige), och att det är den grundläggande mentaliteten hos människor som avgör hur landet ser ut och hur det styrs (eller inte styrs). Somalia är ett grymt och primitivt klansamhälle och det är det som är orsaken till det kaos som råder där. När människor från sådan samhällen sedan kommer till Sverige för de med sig sin mentalitet och vi importerar inte bara dessa människor utan också deras s.k. kultur. Jag vill inte ha sådan värderingar här, och därför bör vi heller inte tillåta immigration från länder vars grundläggande värderingar vi inte delar. Vi har nog med problem redan så att det räcker och blir över.

Anonym sa...

En stor del av somalier som finns i Sverige stödjer muslimsk fundamentalism. Jag skulle inte vara förvånad om det visar sig att det är majoritet. Beviset är pennigsummorna som överförs genom hawalasystem till Somalia. Pengarna hamnar bland annat hos al Sahaab, den mest fundamentalistiska rörelsen i landet. Terroristsupport stöds av medlemmar ur tokvänster. Den mest högljudde är Gösta ”taliban” Hulten, ordförande i svensk-afghanistan förening på den tiden det begav sig. Då hamnade pengarna hos talibanerna, idag hos andra muslimska fanatiker.

FreeBird

roberth sa...

Eurabia kryper närmare! När får vi nog? När ska vi sluta bresa upp röven?

Anonym sa...

Här kommer en till anonym, jag har inte skrivit någon av kommentarerna ovan. Vill bara säga att jag verkligen håller med "anonym" som skrev kommentaren som börjar med "Hos en del kommentarer här finns ett grundläggande tankefel. Man tror att människorna..."

Jag tror att du har helt rätt i det du skriver.