lördag, november 01, 2008

Svensk maffia – kommentarer

Boken "Svensk maffia" har kommit ut och väckt en del uppståndelse. Många har nämnt boken och även blivit upprörda av den. Det är lätt att förstå upprördheten för laglydiga människor. Jag har bara läst halva boken än men har redan själv blivit upprörd. Boken handlar främst om de MC-organisationer såsom Hells Angeles vilka har gjort sitt intåg i Sverige utan att varken polis eller politiker fattat vad som hänt. Dessa organisationer har fått etablera sig i princip ostört. När väl polisen gjort ansträngningar så har dessa organisationer t.o.m. skrämt polisen. I Skåne så har det i alla fall varit så att polisen, efter ett antal attentat, valt att titta bort från gängverksamheten. Det är fullständigt oacceptabelt i en demokrati. Hjälper inget annat så måste politikerna sätta in militär, det är deras ansvar.

Svenska politiker sviker som vanligt sitt ansvar när de sätts på lite svårare prov. I våra nordiska grannländer så har polisen löst 80 procent av den grova brottslighet som dessa organisationer gjort sig skyldig till. I Sverige närmar sig siffran 0 procent, över uppklarade grova brott från dessa organisationer. På område efter område sticker svenska politiker ut, på ett negativt sätt, jämfört med andra västländer. Har vi västvärldens sämsta ineffektivaste politiker?

Länk Svensk maffia

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är varken politernas eller militärens sak. Ordningmakten i det här landet är polisen.Finns det inte tillräkligt med poliser är det politikernas sak att ge polisen ökade resurser.I det här fallet handlar det inte om volymen av poliser utan om att polisen inte gör sitt jobb. Därför ska polisens komptens kritiseras och ifrågasättas./Minngor

Robin Shadowes sa...

Våra Kling & Klang-snutar gör numera skäl för öknamnet potatisgrisar. Det enda dom duger till, förrutom att sörpla kaffe, är att hjälpa hucklekärringar att cykla och att vad det än gäller, så AVVAKTA!

Anonym sa...

Fel Robin! Det ända som dom duger till är att ta fast en Svensk tvåbarns Mamma,som har bråttom till jobbet och ska lämna barnen på dagis innan hon ska vidare. Och råkar köra i 50km på en 30 sträcka utanför barnens dagis! Det sådana brott som den Svenska poliskåren priviligerar nuförtiden!

Anonym sa...

Visste ni att om du ser ett inbrott eller skadegörelse och vill göra en anmälan, får du till svar att du måste ha företagets eller skolans org.nr. Annars blir det fel i statistiken, om skolan eller företagaren också gör en anmälan. Statistik är viktigare än att göra sitt jobb. Exakt detta hände i V-ås i somras. Anmälaren bevittnade en skadegörelse på en skola en fredagkväll, och ringde snuten. Detta var det svar hon fick. Skolans rektor läser detta i VLT. "Här uppmanar vi folk att anmäla, så får de inte". T.f polismästare "Hur dumma får vi bli". Droppen kommer på onsdagen."140 skadegörelser på skolor i V.ås på en månad. Polisen "Vi har dålig koll på vilka som står för det här". Hur i helvete kan man tro att pölisen finns till din hjälp? Som sagt, smyga med fartkameror och sätta dit skattebetalare är man jävligt duktig på. Ansvariga politiker och polischefer måsta vara stöpta i samma idiotform. Blodsven

Anonym sa...

Självklart,staten tjänar en massa pengar på svenssons "vardagsbrott" såsom fortkörningar och folk utan bälten,att ge upp den inkomsten skulle säkerligen kräva ännu en kraftig indragning nånstans i välfärden,klart som fan att staten än så länge kan lösa problemen om dom vill med fler poliser,ge poliserna mer resurser och befogenheter,strypa invandringen,kasta ut brottslingar och gäng,hårdare straff etc etc,men en djupdykning i svensk brottslighet skulle slå hål på invandringsmyten fort som fan,och det vill varken media eller politiker...det kostar att föra världens generösaste och vansinnigaste invandringsprojekt ser ni.

Det finns en anledning till att göteborgspolisen sa att:"vi får nog vänja oss vid detta i framtiden",angående skottlossningarna som haglat i stan,dom vet helt enkelt vart landet är på väg.

Det vet jag också,och därför skaffade jag 2 kompisar vid namn 9mm,gör det du också.

roberth sa...

Boken är mycket bra jag tuggade fragda av den!

Anonym sa...

Inkomptent polis eller inte, tar Kling och Klang fast Berra-Bus för inbrott så släpper åk-lagare Phel ut honom genast för dummare Bohm kommer ändå att frikänna Herr Bus på grund av bristande bevis.

På så sätt tryggas sysselsättningen för alla, inkusive låssmeden, bilförsäljaren, skaderegleraren och bilradioförsäljaren. Över alla sitter pappa Staten och tjänar 25% i moms på allt som återställs efter Bus nästa turne´

Genom att låsa in Berra, Ali och Boris enligt logaritmisk straffskala kommer även Kling och Klang att känna motivation för sitt arbete. Kan en 10-åring råna en 7-åring kan 10-åringen också ta sitt straff i relation till ålder och brott och insikt vad som har hänt.

Vi har en katastrofalt dålig polis, men ansvariga är de som ger mål och medel. Medel är inte alltid pengar.

Peter

Robsten sa...

test ignore