måndag, februari 16, 2009

The muppet show

Jag har inte intresserat mig nämnvärt för det märkliga som händer på Konstfack och de märliga arbeten som görs av eleverna där. Visst verksamheten är skattefinansierad men folket på konstfack verkar göra bort sig så bra själva, utan hjälp.

Senaste kapitlet i denna bisarra historia är att en elev har filmat förstörelsen av en tunnelbanevagn och kallar detta konst. Det är klockrent lagbrott, det förstår normalintelligenta förskolebarn. Vad jag inte förstår är varför inte konstnären, chefen för konstfack samt den ligist som utförde verket sätts i häkte i väntan på utredning. Jag tror att det skulle få konstfack att ändra sina principer en smula.

"Konstverket" med förstörelse av en vagn hette "Territorial pissing". Precis, det är dags att vi vanliga skötsamma medborgare tar tillbaka vårt territorium och pissar in det som vårt, från ligisterna och mupparna på konstfack. Om vi ville skulle vi faktiskt kunna göra det, med lagens hjälp. Galleristen som visade filmen, Andreas Brändström, säger så här i en artikel i SvD.

När du gör ett verk är det få konstnärer som på ett bra sätt kan uttrycka hur de själva tänker, eller vad de gjort. Han har hamnat i ett läge där allt handlar om "varför gjorde du det här" och inte om konsten. Han kanske vill föra ett samtal på en högre nivå.

Muhahaha, samtal på högre nivå? Hur skulle det samtalet se ut då? Han är härmed inbjuden att skriva en artikel på min blogg om hur han menar och föra samtalet på hur hög nivå han vill. Jag tror nog att jag skall hänga med i samtalet, trots den "höga" nivån. Vilken konst? Om jag är pissnödig på stan och pissar på en lyktstolpe kallar Brännström och mupparna på Konstfack detta för konst. Jag kallar det för förargelseväckande beteende, samt att jag lättar på blåsan då. Men det är väl ganska nära sanningen då Brännström säger att "få konstnärer kan uttrycka vad de själva tänker".

Länk SvD

5 kommentarer:

LN sa...

Eftersom kommentarerna till "Stark reaktipon i valmanskåren" feb 07 översvämmas av 'Förbjuden frågetävling i X delar' hamnar följande här istället.
- - - - -
excerpt från hemsidan MORDHOTADMUSLIMA.
- - - -
Inte är det väl i NyaSverige fritt fram för nysvenskar att rutinmässigt inte bara kränka representanter för ursprungsbefolkningen med tillmälen av typ 'hora'. 'svennefitta' osv. utan också att utsätta ursprungsbefolkningen för direkt kriminellt agerande, utan att vare sig polis eller åklagare lägger de två stråna i kors för ett beivrande? Om polisen själv, inofficiellt och i slutet rum, sannolikt inte obefogat, omtalar någon nysvensk som apa, apdjävel, blatte(!) och -- huken Eder -- NEGER, försätter detta hela det pre-islamska, nysvenska dhimmietablissemanget i indignationstremor. (klick) Malmös duglige polischef, djupt ångerköpt och med krokodiltårarna trillande ner för kinderna, polisanmäler sig själv, sedan han bett buset om ursäkt; (klick) Fröken 'Aina' uppe i Stockholm försöker göra sin späda stämma hörd och gamle pensionerade PK-åklagaren Alhem måste framträda och dra sitt lilla strå till stacken. Vilken veritabel högtidsdag för alla PK-iterna! Men tänk om "apjäveln" inte var 'nysvensk', utan kanske 'ursvensk', en liten AFA-huligan t.ex. -- då har man ju gråtit i onödan? -- Är alla lika inför lagen? - Regeringsformen 1:9 ?
- -
När väl allt har lugnat ner sig ute i Rosengård kommer Benke Svensson, hela Sveriges rikspolischef, till sta'n för att tillsammans med sitt entourage av viktigpettrar och fotografer patrullera på ort och ställe. Fick han skoskav?
.
.
Tag del av den senaste utvecklingen av ärendet, som fått dansa en lustiger dans, först hos polisen, och sedan nu inför offentligheten; antingen googla MORDHOTADMUSLIMA eller klicka http://mordhotadmuslima.blogspot.com/ Februariversionen av hemsidan är betydligt utökad.
.

.
Redaktionen för 'Grönköpings Veckoblad' (http://www.gronkoping.nu/ har blivit tillsänt ett eget exemplar.
.
Då tyvärr 'Svalköpings Allehanda' (http://www.svalkoping.net/) tycks sakna epostadress, har ej något exemplar kunnat översändas till dess redaktionssekreterare Fr Pernilla Pattberg.
.
Följande har erhållit detta utskick:

Robsten sa...

Kanske dags att skaffa sig en egen blogg då LN? jag vill att kommentarerna här huvusakligen handlar om artikeln. Vilken åsikt man har spelar ingen roll, alla är välkomna, bara det är svar på artikeln. Den får vara kvar, men gör inte om detta, börjar tröttna:-(

Ventilatorn sa...

Jag är på inga sätt någon konstkännare och ska därför inte kritisera det andra människor väljer att kalla konst men just när det gäller tunnelbanevagnarna som någon konstelev har låtit sin kreativitet flöda över så kan jag nog tycka att alla konstnärer själva ska se till att materialet de används bekostas av konstnären själv, eventuell kund eller annan som har intresse av just dennes konst. Vill konstnären kalla en vandaliserad tunnelbanevagn för konst så visst men då är det väl också konstnären själv som får köpa sig en vagn och "konsta" till den tycker jag.

Robsten sa...

Kan hålla med ventilatorn här;-)

Robin Shadowes sa...

Är det tänkt att sådan här konst skall hänga på Louvren och liknande etablissemang i framtiden? Tror inte det. I framtiden kommer vår tid att vara ett enda stort svart hål sett ur konsthistorisk synpunkt. Framtidens människor kommer undra vad det var för fel i huvudet på dom människor som levde i slutet av 1900-talet och början av 21:a århundradet.