tisdag, mars 17, 2009

Lite mer objektivitet tack

I DN konstateras det att migrationsdomstolarna i Sverige dömer olika angående de somalier som söker asyl just nu. I Stockholm och Malmö anses det inte råda ”väpnad konflikt” medan det i Göteborg anses råda en sådan konflikt. I Stockholm och Malmö prövas därför varje fall, medan migrationsdomstolen i Göteborg automatiskt ger asyl.

I DN framstår det som om domstolen i Göteborg har fattat det rätta beslutet, medan de andra domstolarna fattat fel beslut. En enskild flykting får träda fram i tidningen. Denna människa påstår så klart att flyktingskälen är starkast möjliga, konstigt vore det annars. Vi får ingen lägesbeskrivning av någon objektiv person eller myndighet. Vi får inte reda på hur de gör i våra annars så omhuldade EU-länder, hur gör Tyskland, Storbritannien, och Norge, ger de allmän asyl till somalier? En viktig fråga att ställa är, åker människor på semester till Somalia? Ingen av dessa frågor ställs i artikeln. För ett år sedan vet jag att människor åkte på semester i Somalia. Är det så att människor frivilligt åker på semester till ett land så kan det aldrig bli fråga om generell asyl för det landet, det är i så fall ett obegripligt beslut.

Jag tycker för det första att reglerna är fel, asyl skall alltid prövas individuellt, det skall aldrig ges generellt. Riksdagen har som vanligt fattat beslut om generell asyl utan att ens höra vad folket i vårt land tycker. För det andra så kan det aldrig bli tal om generell asyl till ett land som människor åker på semester till. Dessutom skall man titta på hur våra grannländer gör i denna fråga. Vi kan i längden inte ha en betydligt generösare asylpolitik än dessa. För det tredje måste tidningar och journalister ta sitt journalistiska ansvar lite mer på allvar och ge en någorlunda allsidig bild av läget. Det är inte hederligt att bara låta en advokat med egna intressen i frågan framträda och ge sin, redan från början, självklara ståndpunkt i frågan.

Länk DN

TILLÄGG:

Ja, jag ser att UD uttalat sig om läget i Somalia. Jag måste väl nämna att de anser läget svårt där. Men UD har tidigare agerat mycket märkligt när de bedömt läget i Somalia. En ambassadör stationerad i Nairobi har fällt uttalanden om Somalia som gått på tvärs mot vad hela övriga världen tyckt. Har skrivit en blogg om det HÄR

4 kommentarer:

Robsten sa...

Verkar vara en ambassadör, Anna Brandt, som ger UD alla uppgifter i hela norra Afrika.

Cap sa...

Förstår inte vad problemet är, vi behöver få hit så många som det bara går när så många snart går i pension. Vi behöver människor som kan ta alla lediga jobb som det dräller av överallt i dessa tider. För att inte tala om alla lediga bostäder som skriker efter hyregäster i samma områden där jobben finns... Och det bästa av allt alla dessa immigranter kommmer aldrig själva bli pensionärer, halleleluja!!! Win/win situation...eller?!

Robin Shadowes sa...

Yeah Right! Snart när Volvo och Saab är ett minne blott så är några hundratusen illiterata afrikaner precis vad vi behöver annars får vi ingen som torkar oss i röven på ålderns höst. Så ja för fan, in med fler negrar annars går vi under!!

Robsten sa...

Ja, Robin, men det är grunden inte negrernas fel, utan svenska politiker som för en vansinnig politik.