tisdag, april 14, 2009

HÄR Maria Abrahamsson

Som sagt HÄR Maria Abrahamsson, in your face! Är det Sverigedemokrater som pratar i programmet? Eller kommer de från DITT parti? Vad säger detta i så fall om Moderaternas agenda? Eller dubbelmoral snarare sagt. Vilka är främlingsfientliga? Sådant här vill ni garanterat inte sprida, eller ens bry sig om, men jag gör det. Det är tydligen inte bara i stora väljargrupper en viss fientlighet finns, utan inom det Moderata samlingspartiet också.Länk SvD

18 kommentarer:

Milla sa...

Det är tur för svenska folket att Youtube finns =)

Robsten sa...

Finns en ännu bättre film om valstugorna. jag lägger ut den i morgon. Där säger en hycklande moderat samma sak som Abrahamsson, människosynen delas inte av Moderaterna, som SD har o.s.v. Den är BRA!

Blackfootnation sa...

*LOL*
Ja du Robsten. Rätt så. Jag hävdar dock att det egentligen mest frapperande i Josefssons lilla tv-inslag är följande:
Reportern visste mer än väl hur gemene man i Sverige(som är svensk) resonerar.
Dvs förutom att dubbelmoralen är chockerande äcklig så visar SVT:s frågor på en stor insikt i hur helt vanliga svenskar tycker och tänker.
Mig veterligen har ingen vare sig skrivit om dessa frågor till politikerna. Ingen journalist eller debattprogram har diskuterat underlaget för var och hur man ställde samman frågorna till politikerna.
Det enda som blev intressant var svaren i.e dubbelmoralen, som på svenskt pk-maner gjordes om direkt till att gälla som rasistiskt, främlingsfientligt osv.

Jag blir trött ibland av att läsa "våra" bloggar och kommentarer ang våra journalisters coh politikers verklighetsbrist osv.
Dom saknar ingen verklighetsanknytning. Däremot skiter dom fullständigt i hur det ser ut.
Politik kommer alltid vara just politik och dom som hamnar på "toppen" gör det inte av kärlek till sin nästa. Oavsett partitillhörighet.
Ja, inklusive SD. Makt korrumperar och även om SD idag är bästa alternativet för det största flertalet, så är det fortfarande politik.
;-)'

Robsten sa...

Ja, det ligger nog mycket i vad du säger. Men SD är inte korrumperade ännu, även om vissa medlemmar kan känna lust till maktens boningar redan nu, med tillhörande pensionsavtal. Detta beronde på att det ännu inte finns några pengar eller egentlig makt för SDare ännu. Det kommer såklart och då kommer korruptionsrisken som ett brev på posten. Då får vi se vilka som har stål i ryggen och vilka som inte har det. Att svika sitt land finns det aldrig något försvar för, någonsin. Den bästa metoden att möta SD för de andra partierna i fraqmtiden är att försöka korrumpera dem, de har de ännu sannolikt inte insett, och SD är sannolikt inte beredda på det heller, just nu blåser det mycket hårda vindar som alla vet. Då drar alla kappan hårdare om kroppen i stället för att stålsätta sig mot korruptionsförsök. Men den tiden kommer såklart.

Var med om att ett lokalt parti korrumperades fullständigt vad gäller flyktingpolitiken, det var ett parti jag var med i och jag tog det hela ganska hårt faktiskt.

Milla sa...

Hör kanske inte hit men jag kan inte låta bli att slinka in med en funderare ang. detta med makt & korruption. Vad är det som får människor att frångå sina ideal så fort det luktar lite maktmöjlighet i närheten av dom?

Jag hade en gång chansen att komma dit..tog min väska och flyttade till norrlands norra skogar & se vad som hände, jag sitter här i min stuga (fast i värmland nu iofs) helt utan makt & häftiga intriger omkring min person. Men är glad som fan & tänker så förbli :)

Slut på mitt off topic pladder!! ;)

Robsten sa...

Nä, tycker det är en JÄVLIGt viktig diskussion, och inget pladder, inte ens OT i dessa sammanhang. Ha en bra kväll Milla ;-)

Krille sa...

Trevligt att videon länkades till min Youtube kanal. Alltid bra med lite reklam. :-)

Gäller att få folk att rösta rätt 2009 & 2010. Man får göra det lilla man kan.

Robsten sa...

Tack Krille;-)

SJSD sa...

Min post i ämnet.
http://somjagserdet68.wordpress.com/2009/03/29/minuter_josefsson_moderata_valstugorna/

Anonym sa...

Tja, vad kan man säga annat än JÄVLA HYCKLARE !

Dessa människor jobbar, trots att de uppenbarligen själva insett att mångkulturen leder till stora skador för Sverige ändå officiellt för fortsatt massinvandring.

Sanslöst !

lasse sa...

Måste nog hålla med Blackfootnation. Risken finns att SD också blir en trampolin för makthungriga människor just därför att det är ett litet parti.
Vi var många som undrade varför Jan Björklund valde just FP men orsaken var säkert att han inte haft några större chanser att nå toppen i något av de båda större partierna.
Jag påstår inte att Björklund är principlös men nog har makten sin tjusning och om SD kommer in i riksdagen så får nog partiet sin beskärda del av människor med vassa armbågar och karriär i blicken.

Mogura sa...

Varför inte rösta på ND om man inte litar på SD? För min del ligger nog valet mellan ND och Piratpartiet... bägge har viktiga frågor som bör prioriteras.

Blackfootnation sa...

Nej Mogura.
Som jag skrev är SD för tillfället det partiet som står för det största flertalets väl.
Det tror jag på med bestämdhet.

Visst är det så att ND och en rad andra partier har bra saker i sina partiprogram.

Men SD för kampen (missförstå mig rätt) och dom har flertalet med sig.
Det är av oerhörd politiskt vikt att SD kommer in i svensk riksdag.
Sen får gärna ND och andra partier komma in därefter.

Vad jag menade, lite kryptiskt, i förra inlägget, är att om vilken av oss plockar upp en historia-bok.
Läser om t ex Julius Ceasar och framåt så har ingenting förändrats.

Man tar lika gladeligen varandra av daga och man säljer sin mor med ett leende på läpparna då som nu.

Idag kretsar ju även som då "hemliga poliser" dvs underrättelsetjänster runt maktens boningar.
Dagens journalister är precis lika äckligt ryggradslösa som dåtidens finansiärer.
Precis som maktens konstnärer är lika profithungriga och levnadsstandardskåta som vilken jävla usel bard som helst vid något hov från 1100-talet och framåt.
I genom hela världshistorien har "hemligheterna" behållits av de som varit införstådda.
Kunskap är makt. Dvs om vad som stod i våra tidningar i verkligheten hade ett nyhetsvärde så skulle vi inte behöva alla dessa FRA-lagar, underrättelsetjänster och hemliga sällskap där allt handlar om verklig information.

Inte fan drivs våra eller någon annats lands journalister av någon större sanningsiver.
Dom som gör det är snart ute i kylan och harvar inom områden som blixtsnabbt beläggs som konspirationsteorier.

Vi ska naturligvis glädjas åt att SD kommer in i svenska politik.
Och om allt går bra befäster dom sannolikt sin makt under en 10-års period.
Det är väl efter en ca 10-år med maktinflytande som det ideologiska raset och korrumptionen börjar.

Robin Shadowes sa...

Vore tragiskt om Sd omvandlas till ännu ett flyktingkramande pk-parti. Det känns som om tiden håller på att rinna ut. Vad skall vi göra om det visar sig att vi har ett 8-klöver parti 2010? Att då hoppas på Nd 2014 känns meningslöst. Hur mycket invällning kommer inte ske mellan 2009-1014. Säljer Sd ut så är vi körda så in i helvete.

Robsten sa...

Piratpartiet Mogura? Fildelning i all ära, men landets väl och ve måste väl i alla fall vara 10000 gånger viktigare?

Robsten sa...

Förövrigt ställer jag upp på SD partiprogram, det verkar vettigt. Om nu någon SDare bryter mot det egna partiet så skall denne kritiseras, inte partiet i sin helhet. Den tiden kommer säkert. Vi kan inte hela tiden hålla oss till små sekter för att inte tjäna som trampoliner, då går Sverige åt helvete med säkerhet.

Robsten sa...

De kommer inte att "sälja ut" de viktiga frågorna, det skall jag själv se till ;-) I annat fall får ni väl personrösta på mig då, he, he.

Mogura sa...

Piratpartiet är hittills de enda som tagit tydlig ställning mot Storebror-samhället (som fö inte är "på väg", det är redan över oss). Övervakning, övervakning och än mer övervakning men var inte orolig, den behöver inte vara rädd som inte har något att dölja. Vi har alla något att dölja och det har vi rätt till. Detta är en av de viktigaste frågorna idag anser jag och är på alla sätt förknippat med landets väl och ve. Men det är sant att jag saknar en tydlig pirat-profilering när det gäller invandringspolitiken.